Клавијатури

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
А од кај да најдам на старо синтисајзери, добро зачувани и т н.

Ми треба помош за бирање синтисајзер.
Планирам да свирам во бенд со другари, symphonic rock/metal и blues rock највеќе.
Што би ми препорачале? Само да не е прескапо, за почеток нека е, па ако тргне ќе земам нешто подобро. Инаку со клавир имам доста долго искуство.

Ми треба помош за бирање синтисајзер.
Планирам да свирам во бенд со другари, symphonic rock/metal и blues rock највеќе.
Што би ми препорачале? Само да не е прескапо, за почеток нека е, па ако тргне ќе земам нешто подобро. Инаку со клавир имам доста долго искуство.

Помош?

Не знам што е прескапо за тебе, ама сепак мој совет е да си земеш некој добар синтисајзер што ќе ти трае, подобро така одколку да земеш сега еден па после друг...
Јас имам Korg m50(900 евра) сум презадоволна.

lg_KORG+M50+61.jpg

KORG KRONOS 2011 - Чудо од синтисајзер

дами и господо, форумаши.. музичари..чест ми е да ви го преставам досега најдоброто нешто направено во светот на аранжерите и синтисајзерите
KORG KRONOS

kronos88_top_lrg.jpg

Во Мај 2011 официјално се пушта во продажба. но некои 2ца момци од Србија, го нашле некако и го набавиле..
Немам што повеќе да зборувам, Музичари/тезгари..погледнето го видеово и ќе се уверите што уствари сакам да кажам.
Јас сум зачуден ,запрепастен целиот од тоа како може некој сајзер да вади вакви бои,трилери,вибрато итн итн... страшно...

.п.с.. има дури оргинал гуерини хармоника со се басови.. :pos2::pos2:
на почетокот има некоја промоција од странство, премотајте на 04:00 па све до крај гледајте.. :)

Да пукне човек што не знае да свири на сајзер.. Да знам да свирам и да го имам ова, никав више нема Winamp да уклучам :icon_lol:

Kade/kako go nasle srbite da ne znaes, kade procita deka tie go imaat? :) Kolku pari go zele? Nekoj link?

Kade/kako go nasle srbite da ne znaes, kade procita deka tie go imaat? :) Kolku pari go zele? Nekoj link?

Па ко што гледам/гледаш Срби се. По зборењето... Цената сигурно ќе му биде приближно слична на Korg Oasys.. Околу 7 - 8.000e. ко за почеток.. па после ќе го симнат ко и увек.. гледам на нет има некои кои наводно продавааат за 3.000$ нешто... ама посеизгледа е копија некоја маде ин чајна, оргиналот сеуште не е искочен.
Подетално имаш на
http://www.korg.com/kronos

п.с ... ако Србиве свират некоја копија и ако копијата така звучи добро.. можам да замислам што ќе биде со оргиналот.

Па ко што гледам/гледаш Срби се. По зборењето... Цената сигурно ќе му биде приближно слична на Korg Oasys.. Околу 7 - 8.000e. ко за почеток.. па после ќе го симнат ко и увек.. гледам на нет има некои кои наводно продавааат за 3.000$ нешто... ама посеизгледа е копија некоја маде ин чајна, оргиналот сеуште не е искочен.
Подетално имаш на
http://www.korg.com/kronos

п.с ... ако Србиве свират некоја копија и ако копијата така звучи добро.. можам да замислам што ќе биде со оргиналот.

Sea go gledam videoto, go biva epten covekot koj sviri. Nesto slicen na mene, samo malce podobar :P

Sea go gledam videoto, go biva epten covekot koj sviri. Nesto slicen na mene, samo malce podobar :P

Тој дечкото со саатот е виртуоз... опасен е ептен.. се глеа дека е школуван, свири и народно и забавно и класика и шансони па дури и од Тото - Росана ја скина у оргинал.. за све го бива..алал да му е.

--- надополнето ---

Не знам за вас, али ја знам дека ќе трпам за леб aко треба ама ова мора да го имам.
Многу вреди.. и многу можеш да заработиш со него..

[/COLOR]Не знам за вас, али ја знам дека ќе трпам за леб aко треба ама ова мора да го имам.
Многу вреди.. и многу можеш да заработиш со него..
Ако знаеш да свириш ко тие на видеото...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom