Кодоши, подлизговци, дудлачи...

• Креатор на темата Креатор на темата Mad Maxx
  • Време на започнување Време на започнување
Za mene tie se luge koe zasluzuvaat maltretiranje,gnjavenje,slakanje,spicanje,plukanje,dvapoti plukanje i taka natamu,no sepak i tie se luge pa mozebi i ne zasluzuvaat tolku macenje moze da im se progleda niz prsti i vednas da bidat strelani.
:pos2: :pos2:
Бавна смрт бе чоече, мачење!
Или холокауст - палење до пепел!
Ги има ама зашто се толку многу, зар никој не може да се потруди со свој сопствен труд да постигне нешто? Тоа е одење против свои принципи - апсурд! :tapp:

Отсекогаш ги имало и ќе ги има.Снаџи се па живи е работата.А може да се казнат со тоа што ќе ги искусат истите работи кои ги искусил некој невин човек на кој што они му наштетиле.

За мене тоа се луѓе без достоинство. Никогаш не би кодошела за да добијам поенчиња кај претпоставениот или да изигравам тужи - баба. Никогаш не сум се лижела, ни дудлала кај професори, ни кај асистенти, никогаш нема тоа да го правам, бидејќи од лижење гз ми се повраќа од петици.
Едно е да се однесуваш кулутурно, љубезно и со почит, сосема друго е да ласкаш до бесвест, да трчаш по професорот, шефот или што и да е друго. Мислам дека многу е поубаво кога ќе покажеш став, кога ќе покажеш дека имаш свое јас, отколку да се гребеш, да молиш и да губиш достоинство за некој впечаток, оцена или било што.

За жал многу често има такви околу нас. Аууу, како може со сите професори д асе арни? (во мојот случај професори). Не знам дали таквите луѓе воопшто знаат што сакаат во животот. Имам една таква во класот..поголем кодош немам видено. Ама па затоа нема другари/ки.

Кодошите ги сваќам како будали кои за да се во центарот на вниманието се обидуваат да кажат нешто шо им било кажано во доверба т.е. све за слава

Жал ми е за нив, мислат дека се во животов ќе постигнат со лижење на туѓи г`зој :tapp:

Imate dva vida na vakvi gomna :

1.Gomna so se ragaat kako takvi i

2.Gomna sto stanuvaat takvi

Ovie vtorite mi se pointeresni . Toa se najcesto iskompleksirani licnosti koi se so slab karakter , cii kompleksi se dobieni od gomnata od prv vid . Posto se picki i ne mozat svoite kompleski da gi lecat so lugeto koi im gi napravile , tie se vrtat kon onie pomirnite , pociviliziranite .Posto tie kompleksi gi bolat i im smetaat , moraat da gi ventiliraat i prekrivaat . Edinstven nacin da go storat toa e da ponizuvaat nekoj drug ili da mu pravat problemi . Sum se nagledal vakvi gomnari skoro cel zivot . jas so niv se spravumvam na toj nacin so mu kazuvam so mislam u lica na gomnoto i ne stedam na zborovi . Posto se so kukavicki i slab karakter , lesno se izleguva na kraj so niv .

Potesko se odi so gomnata od prv vid . Onie koj toa im e prirodno . Vakvite gomna sekogas imat nekolku drugi pomali gomnenca koi trckat po niv kako gladni dzukeli , ednostavno oti tie mali gomnenca nemaat svoj karakter i ne znaat kako da se spravat vo zivotot i moraat da kopiraat odnesuvanje od drugi licnosti koi gi impresionirale . Gomnata od prv vid se schoolbook materijal za ova . Posto imaat dominanten karakter za kratko vreme soberat nekolku mali gomnenca okolu niv i bas od tie gomnenca tie vadat energija , se hranat na mislata deka se superiorni . Taa misla im ja ovozmozuvaat malite gomnenca . Znaci imaat eden vid na simbioza , gomno-gomnence .Vakvi primeri ima sekade . Na skolo , na fakultet , na rabota , vo maalo , vo grad , ama bas sekade . I ne ne moze da se iskoreni toa . Ovie goman ne se lesni za spravuvanje , treba podolg period za da im se nanese nekoja steta . Licno ja najprvo gi ignoriram , site nivni postapki , site zborovi , bukvalno se . Toa predizvikuva nervoza kaj gomnoto . Zaso ? Oti e naviknato da bide dominantno i sekogas koga nekoj ke mu se sprotistavi , nego go faka panika , da ne zagubi avtoritet kaj pomalite gomnenca , koi btw , se ko evtini kurvicki , odat kaj pogolemiot kur ..sekogas ! Znaci prvo mu go potkopuvas stolbot , potoa samata konstrukcija si paga sama od sebe .

Zalno e toa sto skoro site pomladi generacii imaat vakvi simbiozi , eden se istaknuvadrugite go sledat , pa posle odreden period od koa ke im se ukluci klikerot , poleka pocnuvaat da go napustat gomnoto od prv vid , i malite gomnenca diplomiraat i stanuvaat gomna od prv vid , so drugi zborovi sozrevaat .

Za kodosite , posebna vrsta psihicki rastroeni luge , koi isto taka se bogati so kompleksi , pa zatoa im smetaat uspesite na drugite , pa naogaat sekakov nacin da gi sabotiraat .Toa , IMO , se luge so neizgraden karakter , ne dovolno svesni za svoite postapki , ednostavno ne gledat na dolgi pateki , gledaat samo kako da si gi izlecat kompleksite , cija osnovna cel e da go sabotiraat drugiot i da go zemat negvoto mesto . Patat od potreba da bidat centarpaznja . Najdobroto oruzje koe go imaat e licemerstvoto . Pocnuvaat kako tvoi drugari i kako sto pominuva vremeto , dolkolku ste pouspesni od niv , im se budat kompleksite i potrebata da si gi zadovolat .Si mislite deka toa vi se prijateli , drugari itn.. , a ne ste svesni deka edinstvena pricina zaso se vo vaza blizina e zelbata da izvlecat kolku sto mozat informacii koi bi vi nastetile . Posle toa znaeme kako tece filmot ..

Mene licno me vadat od takt vakvi gomna , ne samo koga mene mi se dasavaat vakvi raboti , tuku koga gledam deka toa im go pravat na drugi . Zrtvata obicno ne e ni svesna za toa , se dodeka ne stane kasno , a posle toa e tesko da se opravi stetata .Posto ne moze da setame niz svetot i da vrsime genocid na vakvite gomna , najlesno e da prekine simbiozata gomno-gomnence . Posto , kao so pisav , gomnencata se so slab karakter i se lesno sugestibilni , dobij gi na svoja strana , ostaj go gomnoto samo and see what happens next ..

За мене тоа се луѓе без достоинство.Никогаш не би кодошела за да добијам поенчиња кај претпоставениот или да изигравам тужи - баба. Никогаш не сум се лижела ни дудлала кај професори,ни кај асистенти, никогаш нема тоа да го правам,бидејќи од лижење гз ми се повраќа од петици.
Едно е да се однесуваш кулутурно,љубезно и со почит, сосема друго е да ласкаш до бесвест, да трчаш по професорот,шефот или што и да е друго.Мислам дека многу е поубаво кога ќе покажеш став,кога ќе покажеш дека имаш свое јас,отколку да се гребеш,да молиш и да губиш достоинство за некој впечаток,оцена или било што.
Алал да ти е за постот на место е... неможам да опишам колку се нервирам кога некој му се лиже на професорот... има една таква во мојот клас (позади мене седи) на сред час ако зборува некој таа му вели ај тишина професорката предава треба да внимаваме ово оно и сл...(па си има професорка таа ќе му каже!!) ми се иде од земја да ја треснам:ija:.Англиски од 3+ тест и 4 и пишуват 5ка за тромсечје... а поима нема на тестот ја замараше другарката до неа да и кажува цел час и после заслужена и била пс секој час и се лиже на сите професори/ки! :tapp:.

Алал да ти е за постот на место е... неможам да опишам колку се нервирам кога некој му се лиже на професорот... има една таква во мојот клас (позади мене седи) на сред час ако зборува некој таа му вели ај тишина професорката предава треба да внимаваме ово оно и сл...(па си има професорка таа ќе му каже!!) ми се иде од земја да ја треснам:ija:.Англиски од 3+ тест и 4 и пишуват 5ка за тромсечје... а поима нема на тестот ја замараше другарката до неа да и кажува цел час и после заслужена и била пс секој час и се лиже на сите професори/ки! :tapp:.

Еееееееее, и кај нас исто. Нешто во стилот: "А вие професоре, што факултет завршивте?" "Како е вашиот син/ќерка? Ја/го видов пред некој ден." "Вие професорке, најубаво се облекувате од сите ваши колешки, најсериозно ви велам." "Само вие професорке/професоре ми го задржувате вниманието на час, никој друг" (се додека не дојде другиот час, се разбира). "Ај ви се молам професоре, не испитувајте овој час, ај, срце сте"?!?! WTF?? А пак најмачно е што на некои тоа им годи. Секоја чест на тие што ја препознаваат.

едноставно ме нервираат таквите хомичи

Да постои морално легенче кое би им го ставила под газ во моментот кога се топат од ласкање...после со нив полското вц в школо ќе го измијам.

Добар вовед има темата за поврзаноста на оваа нус појава со генетичките предиспозиции.

А вакви дегени ги има на куп насекаде околу нас, а ги имало и порано, нормално повеќе биле ценети т.е имало каде да го дадат рапортот и личноста за која се зборува во рапортот да замине на кратко ладење... а и ги има и сега и тоа онака наследно, нивните внуци како занает ја предаваат вештината на прибирање и споделување на информации до кај ќе стигнат со едниствена цел да нанесат зло.

За нив решение е да се најдат и соберат заедно и да се населат во некоја пустејлија и онака нема да работат туку ќе си фаќаат белешки еден на друг. битно ќе имаат вечна занимација.

АААААААААААААААААААААААААААААААААА
двајца во клас имам ЛГ(лижат гз) на секоја професорка ама тоа онакво сочно лижење со се шупак:tapp::tapp::tapp:Затоа предаваат празни тестови а во дневник имаат 5....одговараат за двојка ама професорките се воодушевени од нивните одговори....и само се чудам како ли ке ги истрпам до четврта година:tapp::tapp::tapp:ама ме КУРЧАТ многу:nerv::nerv::nerv::nerv::nerv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom