Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Мене ми е малце страв од нивната брзина, а мислам дека ние како репка сме паднати у форма. Ќе бидне мачно посебно таму.
Се сложувам. Ќе наметнат темпо што тешко ќе го пратиме. Додека се смени Пешевски тие ќе имаат зицер.
Кај нас може да радува формата на Кузмановски. Игра по 60мин во Пелистер, па одмор од 5мин по полувреме ќе му биде доволно.
Се надевам како трет пикер / дефанзивец ќе го земе Карасманакис или Аларов. Ако биде Марковски ќе е жално за гледање

Значи имаме еволуција во мантрата, прво беше млади сме, па силна беше групата, сега не мразат судиите.
Се за селекторО и за приватизирањето на лигата!

Можеби не го сакам неговиот вештачки клуб,но морам да признаам дека она што го прави за репрезентацијата е за респект.

Уффф машки влегвање Кирката со Митев јуниот во тимот без Џонов, ајде да видиме дали ќе има ефект некаков, реално Дамјан е во подобра форма.
Аларов пред Карасманакис браво за искуството шо е во преден план.
Се останато е според очекуваното. IMG_20240508_122040.jpg

Со 4 пикери од кои еден неупотреблив во одбрана, а другиот во напад. Кој и да е од нив во игра измената што ќе се прави е дупка која се плашам дека фараниве добро ја проучиле. Останува очекувањето дека и Кире не спиел по ова прашање. Мое мислење е дека Маркоски е вишок, ако сакал Кире повеќе опции на пикер ги имаше Стојковиќ и Карасманакис кои можат да играат во два правци, па дури и Џонов во 2-3 напади може да биде корисна опција плус. Муабетите дека Маркоски има знаење и искуство се надминати откако го навасаа годините и повредите, едноставно е премногу спор за било кој посериозен противник.

Кој кур бара Талески пред Кумановски бе?

Леле само ако бидат елиминирани и го извадат она "dobro, site igraat rakomet", леле леле...

Зашто ние паѓаме ако сите играат ракомет и одат напред?

(не сум нервозен, не ме сфаќајте погрешно, мислам дека ќе идеме даље, како што реков, макар и 1 разлика да тепаме во двомечот сум задоволен, ама само онака, превентивно)

Губиме 102,3% па и не заслужуваме поинаков исход

Кој ги пушти бе овие двете скапаници да судат?
Автоматски споено мислење:

Значи не е можно толку слабо да играат во одбрана. Секој напад на Фарски завршува со шут од чиста позиција, голманите на стрелање, топка не допреа. Еден куп исклучувања без врска, барем 2-3 пати да ги треснеа од земја немаше да ми е криво.
И нека распалат по некој шут од надвор, нека ја рашират зоната, доста со пивот на секое.

Последно уредено:
Не излуде овој Скипаготу. :)

Леле кој селски ракомет го играме. Селекторов многу добро ги спремил у одбрана свака му част смешни се сите од прв до последен

Ќе се уморат Фараниве,не можат да играат со вакво темпо 60 минути,плус немаат ротација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom