Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување

Добра група во која може и прво место да се освои! За разлика од нив, кадетите добија тешка група, ама па не ни очекувам нешто многу од нив.

Лазаров ќе го проба Најденовски на контролните против Романија.

Лазаров ќе го проба Најденовски на контролните против Романија.
Проработе клуб репрезентација , без Ѓоргиев не може не знам по кој пат му се дава шанса.Нови дечки пак од Алкалоид .Зошто не шанса за Ѓорѓевски ама мора од неговите не дека е лош дечкото ама се уште е млад.Гледам го тргнал Марковски ама пак шанса за неговите.Очигледно другите клубови немаат квалитет според селекторот.

Проработе клуб репрезентација , без Ѓоргиев не може не знам по кој пат му се дава шанса.Нови дечки пак од Алкалоид .Зошто не шанса за Ѓорѓевски ама мора од неговите не дека е лош дечкото ама се уште е млад.Гледам го тргнал Марковски ама пак шанса за неговите.Очигледно другите клубови немаат квалитет според селекторот.
Карапале и Танкоски ли да ги викни?

Мислам ова ќе му биде една од последните шанси на Омерагиќ и Ѓоргиев.
Пополека Карасманакис влегува во сениори и ќе го забетонира тоа место како пикер/дефанзивец.
Мило ми е дека и Галевски влегува во сениори сосема заслужено, за брзо очекувам Шулески и Калајџиески во ова ниво а зошто да не и Белистојаноски.
Пак ќе напоменам последен собир за Омерагиќ и Ѓоргиев шо ќе ја должат опремата на репрезентацијата во догледно време освен ако не направат бум.

Два порази од Романија, кој сака нека честита.

Мислам несериозно го сфатија натпреварот.Оваа е само пријателски натпревар и ја нема онаа тежина како официјален.Друга приказна е што играше Алкалоид засилен со мал број други играчи.

Лошо изиграно денес, во ниту еден момент не намаливме под 3 разлика. Митев, Серафимов и Кизиќ изиграа доста солидно, од Серафимов и сум пријатно изненаден. Тале беше очаен денес, скоро се што шутна му одбранија романскиве голмани.

Лошо изиграно денес, во ниту еден момент не намаливме под 3 разлика. Митев, Серафимов и Кизиќ изиграа доста солидно, од Серафимов и сум пријатно изненаден. Тале беше очаен денес, скоро се што шутна му одбранија романскиве голмани.
Малку гледав,нашите голмани слаби,судиите домаќински некогаш ги толерираа со предолги напади а нас ни креваа рака на 15 сек,,брзиот центар ни беше добар.....комплетни на наш терен ги газиме без проблем.

Јас па мислам дека судиите беа баш фер. И нив ги санкционираа и нас. Резултатот очекуван со оглед дека пола тим ни фалеше за овој дел, па да се надеваме дека ќе бидеме комплетни за Фарски Острови. Може за баражот да го викне и Поповски на десна крилна позиција. Тој игра и солидна одбрана, па и те како ќе се најде за тие два дуела.

Младите со Хрватска изненадија позитивно, ако се знае дека им фалеа доста играчи (а играме со Хрватска секако на првенството). Имам осет дека децата комплетни би го освоиле првото место во групата што би им дало можност за некој поголем резултат.
Кадетите исто така супер одработија против Црна Гора и тоа на нивен терен. Штета што можеби ја немаат нивната група таму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom