Елегантни мажи

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
Sto vie podrazbirate pod poimot "elegancija" ?
Kaj devojkite ovoj poim e so saati, denovi meseci diskutiran megjutoa za niv:)
Konkretno me interesira, sto podrazbirate pod eleganten maz?
Jas na primer za eden maz ili decko da go narecam eleganten ne mora da bide nakrcan vo odelo i kravata, ednostavno moze se izdvojuva so nekoi elegantni dodatoci na nego kako na primer ubava kosula, ubav casovnik, paricnik, naocari, kais, nakit i dr.
Vie sto mislite? Mozete slobodno i sliki da stavate (dokolku dozvolat administratorite) :)
pow_elegant.jpg

elegant-wallet.jpg

tommy-bahama-men-s-san-carlos-be-5009242.jpg

mens_ring_rmr4_tn.jpg

Е шо знам ма... Имам некои елегантни ствари, ама углавном се шетам у елегантен кожњак, елегантна морнарска капа(црна S. Oliver, врв на елеганција), елегантна брада, елегантни nike ципели(има и такви, и ја се чудев), елегантен џинс, елегантни чорапи(H&M). Некад облакам и од елегантните DMs што ми се, а и елегантните Converse All Star длабоки кои ги чувам за свадби, погреби и слични манифестации. За протести облакам неелеганти рибарски гумењаци, пошо овде ем врне, ем рајата ми гази по нозе. Да не се валкаат елегантните ствари. Е сеа, иам и некоја кошула ептен елегантна, и панталони, али тие ги облакам понекад.
Море лажам, се пицнуем и ја коа сакам. Али углавном она горното :)
А да, елегантна пудра и други елегантни шминки не стаам...
Лептир машна никад. Не сум келнер, ебаго!

Елегантен маж велиш а? Па шо знам како да дефинирам, али има мажи на кои се им стои елегантно едноставно знаат да ги носат работите, дури и тренерки коа носат им стојат елегантно, немора да значи дека само оделото ги прави елегантни.
Ај ке пробам вака да дефинирам, елегантен маж за мене е маж со стил, кој секогаш знае како треба да е облечен и во секоја прилика изгледа одлично.

Оделото и све тоа пропратното е дел од елеганцијата ама и дел од буџетот, така да, у вакво време ако имаш долг и широк џеб, имаш големи шанси да си елегантен.

Дефиниција за елеганција: Добра ципела, добар саат и добар каиш. Не можеш да згрешиш после тоа!

Pa eleganten maz e onoj koj e sreden nemora da ima nekoe skapo edelo, cvikera ili nesto drugo tuku treba da e sreden da izgleda ubavo, a da ne e mn nafircan.Ili da izgleda ubavo a da e nekoj klosar po ponasanje i toa ne go biva.TAKA?

Carlito Brigante напиша:
Дефиниција за елеганција: Добра ципела, добар саат и добар каиш. Не можеш да згрешиш после тоа!

a seto to prosledeno so trenerki elegantno kje ti izgleat? :))

za mene definicija za elegancija mi e koga ke vidam maz kako se dvizi sigurno, so maniri na djentlmen, da ima svoj stav i se vodi po nego...a okolu garderobata da e nenapadno ufircan kostum nemora, ama kosula i pantaloni, kaish i obavezno casovnik i canta vo raka , sreden, kosa, lice izbricen obavezno,cevlite da svetat...i to

Десетте најскапи машки костуми за сезоната есен 2005

odelo_Brioni1.jpg
1. - Brioni - ($6.000 - ? 4.966) Го носат најразлични лица од општествено-културниот живот во светот. Од Кофи Анан до Доналд Трамп. Костумот е од кашмир. За тие пари ќе добиете десет квадрати плус во стан во Кисела Вода. Во Маџари речиси двојно повеќе од Кисела Вода. www.brioni.it

2. - Kiton - ($5.800- ? 4.801) Лани ова било најскапото. За 30.000 долари во САД доаѓа и кројач од Неапол да ви земе мерка. Костумот е од кашмир. Жално е да биде исфлекано од кечап или цвекло. www.kiton.it

3.- Canali - ($4.200 - ? 3.479) Екслузивна колекција на Канали. Се прават во Италија, па се извезуваат. Материјал: најфина волна. Имаат и малку поевтини цени. “Оделото” чини колку 17 просечни плати во Македонија. Без храна и превоз. www.canali.it

odelo_ralph.jpg
4. - Bottega Veneta ($3.800 - ? 3.147) Таа фирма е дел од Гучи групацијата. Се комбинира со Ebano Riga Ombra кошула која чини $450, ремен Nero VN ($350), чевли Punta Ebano Brunissable Calf York ($760) и со шапка Anthracite felt ($350). Вкупната сума на комплетот е $5.360. www.bottegaveneta.com

5. - Giorgio Armani ($3.595 - ? 2.977) Софистицирано, секси. Драма! Остава впечаток каде и да сте. Палтото има само две копчиња. Бојата е црно-погребна. Прифатлива сума ако одлучите да си играте со законот не плаќајќи 250 денари за РТВ претплата во следните 61 година. Или 30 години неплатени сметки за кабловска. www.giorgioarmani.com

6. - Ralph Lauren ($3.295 - ? 2.728) - Малку поевтино од претходното, но ова има три копчиња на сакото. Се комбинира со кошула со пурпурна боја 'со риги'. Се носи секаде. За да се заштеди за ова треба да се избегнат давачките за регистрација просечно од 10.000 денари, во следните 16,7 години. www.ralphlauren.com

Canali_odelo.jpg
7. - Oxford Clothes ($ 3.000 - ? 2.483) Мејд ин Америка. Се прави рачно од супер 120с волна во иста мала фабрика во Чикаго од 1916 година. Малку е конзервативно ама вреди за парите повеќе отколку да платите “пред рака” за погребно место во стариот дел од скопските гробишта - Бутел(100.000 денари + 40.000 за ковчег, венец, 'за душа' и поп) . www.oxxfordclothes.com

8. - Jay Kos ($2,800 - ? 2.318) Исто така Мејд ин Америка. На десната страна има два џеба - еден врз друг. Еден од обожователите на Џеј Кос е раперот Sean "Diddy" Combs. Носењето на тоа одело нема да ве престори во рапер ако цел живот сте слушале џез или народна музика. Не може да го најдете на Интернет, само преку телефон во Њујорк (212 - 327 - 2382)

9. - Issey Miyake ($2.800 - ? 2.318) Дизајнерот е роден во 1938 година во Хирошима. Иста цена како претходното. Ова е малку “помладалачко”. Се комбинира со волнена капа со патент на средината и со никаква друга. Оделото е баланс меѓу традиција и иновација. Со три копчиња. Личи како “опејано” за млади (22-27год.) кои стапуват во брак. Го има на Интернет за порачка: www.isseymiyake.com

Canali_odelo1.jpg
10. - Turnbull & Asser ($2800 - евра 2.318) Класика. Типична англиска класика одело. На десната страна има два џеба. Костум со шест копчиња. Само две се за закопчување - останатите се стилски поставени. Исплатливо само ако просечно четворочлено семејство во Македонија одлучи да не јаде ништо 14,9 месеци.

Елегатен муж освен што е облечен во скупа облека, елегантиот маж има префинет вкус, манири, нема срам (ниту делува како хиперактивен наркоман), знае повеќе јазици, смирен е, спонтан, ја величи жената но на моменти сака да и парира. Елегантниот маж индиректно станува центар на вниманието, не збори премногу, но се што ќе каже, го кажува на место. Елегатниот муж не се замара со глупости и не прави безвезе муабети. Тој е сигурен во себе и маршира напред.

Барем јас така мислам. :D

Pa eleganten maz mi e ubavo oblecen maz,bilo da nosi temno odelo ili malku posportski oblecen,PEDANTEN,so vkus,ubavi maniri,ubavo odbran paricnik i casovnik,i normalno so dobar parfem! :wink:

`AnGe|4E` напиша:
Pa eleganten maz mi e ubavo oblecen maz,bilo da nosi temno odelo ili malku posportski oblecen,PEDANTEN,so vkus,ubavi maniri,ubavo odbran paricnik i casovnik,i normalno so dobar parfem! :wink:
Se slozuvam vkraj so tebe ama paricnik se nadevam deka ne e novcanik , masko so takof mie e nekako mnogu gej nego nesto vaka bi bilo pozelno:)
http://www.kvalitetsvaruhus.se/uimages/hi90231.jpg

zavisi ima premnogu stilovi na elegantni mazi!!
na primer ja sum eleganto shiroko oblechen

Елеганцијата е во манирите, држењето, однесувањето и стилот, не во скапотијата. Земи гио например, Амди Бајрам, облечи го во што сакаш, па нема да биде елегантен ами сировина од Шутка.
Оделото можеби ме оправо поубав, ама јас го чинам да биде елегантно.
Не е се во скапотијата, во стилот и начинот е.

Абе, не признаам муж без ролекс. Змија! На каивчето мислам, не на себе.
А ти мачоре, ко ги носиш оделата, да си ги поприбереш нозете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom