Дали се подржува ЕМО во Македонија ?

• Креатор на темата Креатор на темата [zEUs]
  • Време на започнување Време на започнување
jas znam deka *emo* vsushnost se onie koi se razo4arani vo ljubovta *EMOtional*

ali sekoj so svojot stil i svoeto razmisluvanje...

ne sum jas nikoja da gi kritikuvam i da im sudam.... :wink:

ali mislam deka toa e sepak nekoj moden trend shto brzo ke pomine samo glupo e shto se poveke primetuvam EMOvci niz gradov.....:uvo:

Абе за поддршка имаат,амо не од мене од други.Но мене ме нервираат такви луѓе,општо ме нервираат сите емоцијално нестабилни луѓе,а особено пречуствителните кои за се и сешто си сечат вени..

Апсолутно не поддржувам емо и нема да станам еден.Тоа се оние како да ги кажам..кои се пијанат по 2 чашки пиво кои од софткор стануваат хардкор преку ноќ..емо како музика е нула од секој аспект,а луѓето кои поддржуваат емо исто се и хомо( за машките )...мислам ѓубре музика најлоша мутација на панк ви е емо.Само некои што се болни(без навреда) или имаат лош вкус т.е. немаат вкус за музика слушаат емо.

Во Македонија,поголемиот дел од луѓето што се ЕМО се фејк и се ЕМО само затоа што тоа е во мода.:wink:

Во светот од 20 до 30% се Емо.Во Македонија малце касни и сите мислат дека е вид на мода.Си увртеле некое филмче луѓево и неможам да ги сфатам.
Емо значи нешо емоции бла бла..а не самоубиства или нешо сл.
Изгледа грешно е протолкувано во државава.
И мн. не се замарам кој бил емо,а кој бил фејкер,нивни проблем.

Бтв најголем проблем е кога ќе те видат со шишки или нешо сл. ти си ЕМО.Луѓево се опседнаа.

Прво да разјасниме што е Емо може?
Емо не е плачипичкарско детиште кое се сече без потреба и носи креон, тоа е само добар начин да и кажеш на мајка ти дека си педер.
Емото денес не е музика , музиката која се нарекуваше Емо умре одамна , сега денес глупиве деца ја нарекуваат Screamo и опфаќа бендови како Saetia , Circle Takes The Square и др.
Емо е кратенка од Emotional , ама Emotional музика се мисли скримање а не Simple Plan-Welcome to my life бидејќи имало емоции Емо била.
У Македонија има само олдскул Емовци , оние кој слушаат скрим бендови кој се претерано хардкор , а не од оние децана со креон и мрежа на рака. Тие деца се позери пошо демек така полесно дечко/девојка ќе си најдат.

И овие шо ги викаме Емовци не треба да им се даде поддршка ...Самоповредување , плачење , депресивна музика ,депресивни слики .... Кај се изгуби времето коа детството впрочем требаше да е среќно????

Така да , сите оние кој мислат дека ова е емо :
f_Emokidlargem_6861503.jpg

Нека им е лесна земја на паметот ...
Тоа е позер , дете плачипичка , без свое мислење , без своја идеа.
Правилно емо , како што беше произлезено во 80` изгледа вака :
saetia.gif

Или со други зборови : КАКО ЧОВЕК!!!

Абе се филмаат децава нешо по емо глупости, пошо у задње време многу се нафураа на Аврил и некој лигав рок, па ти реков ми рече, Токио Мотел, пирсови и шишки... Ама мислам дека т.е. се надевам дека е минлива фаза од нивниот Copy Paste живот.

Абе се филмаат децава нешо по емо глупости, пошо у задње време многу се нафураа на Аврил и некој лигав рок, па ти реков ми рече, Токио Мотел, пирсови и шишки... Ама мислам дека т.е. се надевам дека е минлива фаза од нивниот Copy Paste живот.
Tokio Hotel колку и да ги мрзам , морам да кажам дека не се Емо :) Следат само J-Rock стил (пример бендови : Dir en Grey , Miyavi , The Gazette ) . J-Rock/Visual-Kei почитувам бидејќи е сопствен стил , а денешново „емо“ е само крадење на веќе постоечки стил од 80`те :)

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
me iznasmeavte inache emo lugje ase epten zabegani ama na neubav nachin (mislet non stop na samoubistvo i taka )

Не се баш нормални и тачно сите до еден се фејк ради мода е тоВа ! :wink:

Rok-pufla, Rok-shmizla... kako sakate nareceto gooo :wink:
Za MENE toa e EMO
Rokerite,pankerite,metalcite dosega nikogas taka ne se sredvale. E sega ovie pocnaja nesto da izvodat
kako i da e
mi se dopaga :smir:

EMO sum be i shto mi mozete? Emo ti e stil na frizura na oblekuvanje itn itn..ako sum emo znachi deka secham veni i deka placham po zenski i molam ? omg :S
Не си емо ако носиш шишка ! Тоа е стил произлезен од Visual-Kei и ако го прочиташе постот горе што го напишав ќе сватеше што е Емо а што е позер. Ти си брате позер . Се кладам дека не ни слушаш „емо“ музика(во наводници бидејќи овојпат под емо мислев плачипичкарскоие депремирачки песни). И ја иам шишка , замисли , и замисли не сум Емо. Шо сеа ??

Тебе као мал не те тепале доволно изгледа...

Едит :
Visual-Kei/J-Rock е стил произлезен во 80` во Јапонија и го претставуваат бендови кој носат откачени фризури кој најчесто се со шишка преку едното oко или двете очи .
Пример за Visual-Kei/J-Rock се бендовите како : Dir en Grey, Malice Mizer , Miyavi , The Gazette и др.
Еве слика пример за Visual Kei :
higherresolutionsmex.jpg

Kolku e bedno toa da places za zenski
Poraka za tie so se praat deka se emo
"IMA ID DRUGI RIBI VO MORETO"
:pos2::pos2::pos2:emo=PLACI-PICE

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom