Американски фудбал - NFL лига

• Креатор на темата Креатор на темата Neno-WH
  • Време на започнување Време на започнување
Имаат среќа што си обезбедија wild card bye Иглс, пошто вака како што играат не им бега пораз во прва рунда[DOUBLEPOST=1514259734][/DOUBLEPOST]хахаахахахаха њтф[DOUBLEPOST=1514261799][/DOUBLEPOST]хахаха каква јебена утакмица чоече фали уште да заврши на некој крајно дебилен начин

Последно уредено:
Ја на крај 6-то место, јебига, баш кога беше драфтот имав лет можда ќе изберев сам подобро.
Али ок, задоволен сум.
Честитки до шампионот

Capture.JPG

И ја не бев дома за време на драфтот, само ми избра и на крај завршив ко вицешампион и долго време бев прв во регуларна сезона. :D

На крај испадна дека побитно е менаџирењето низ сезона и „купувањето“ на играчите кои не се рангирани високо на драфтот, односно играчите кои имаат breakout сезона.

Честитки до @Shashe, ептен заслужено затоа што и во регуларна на крај заврши како најдобропласиран, и во плејоф.

За утеха станав шампион во другата рандом лига која ја играв со америте. :D

Ко за прва сезона мислам дека бевме одлични, речиси сите активни до крај, дури и овие кои се бореа за пласман вон плејофот. Наредната сезона планирам да воведеме и некоја симболична награда за победникот и финалистите (дрес/капче/шал од нфл) за да биде уште поинтересно. И мислам дека ќе биде подобро да бидеме поделени во 4 дивизии, но отом потом :D

А колку повеќе станува фантазито популарно, толку повеќе играчите го мразат:

Имаше и Мет Рајан интервју, го сретнал некој фан и му се развикал зашто у претходното коло бил срање, Фалконс тепале али со 2 рашинг тачдаунс, овој имал само 1 TD и 2 INT, му рекол: Џабе тепавте коа те иам на фантази а фрли 2 пресечени :pos:

Последно уредено:
Јас не знам како успеав да не завршам последен, после повредата на Арон, скоро и да не бев активен. Следната сезона сигурно подобар драфт ќе направам, а доста битно е кој си на драфт.

Јас не знам како успеав да не завршам последен, после повредата на Арон, скоро и да не бев активен. Следната сезона сигурно подобар драфт ќе направам, а доста битно е кој си на драфт.
Пааа и не баш. Како што кажа Ел Нињо погоре, многу е битно менаџирањето во текот на средината на сезоната.
Компјутерот за мене последен бираше и долго време бев последен во лигата ама на крај завршив на 10то место.
Догодина не верувам дека ќе играм фентази, ама има уште 9 месеци, може ќе се предомислам до тогаш :)

А побитно и кој си на waiver, за да ги земаш слободните меѓу коло. :)

Инаку за МВП, мислам дека ептен го потенцирате Доналд, а многу битна помош имаше од Фокс и Брокерс.

Општо јас не би дал МВП титула на офанзивен или дефанзивен линијаш. Сепак тоа е делот од НФЛ каде што треба „најтимска“ игра и каде што многу зависат еден од друг. Ако е за индивидуалност тогаш Ендру Витворт треба да ја земе, а ако не тоа, сигурно мора да биде најдобар трансфер на сезоната :D

Наредната сезона планирам да воведеме и некоја симболична награда за победникот и финалистите (дрес/капче/шал од нфл) за да биде уште поинтересно.
Значи за мене нема годинава капче шалче нешто годинава :D:P

Прегледај го приврзокот 182468

И ја не бев дома за време на драфтот, само ми избра и на крај завршив ко вицешампион и долго време бев прв во регуларна сезона. :D

На крај испадна дека побитно е менаџирењето низ сезона и „купувањето“ на играчите кои не се рангирани високо на драфтот, односно играчите кои имаат breakout сезона.

Честитки до @Shashe, ептен заслужено затоа што и во регуларна на крај заврши како најдобропласиран, и во плејоф.

За утеха станав шампион во другата рандом лига која ја играв со америте. :D

Ко за прва сезона мислам дека бевме одлични, речиси сите активни до крај, дури и овие кои се бореа за пласман вон плејофот. Наредната сезона планирам да воведеме и некоја симболична награда за победникот и финалистите (дрес/капче/шал од нфл) за да биде уште поинтересно. И мислам дека ќе биде подобро да бидеме поделени во 4 дивизии, но отом потом :D

А колку повеќе станува фантазито популарно, толку повеќе играчите го мразат:

Имаше и Мет Рајан интервју, го сретнал некој фан и му се развикал зашто у претходното коло бил срање, Фалконс тепале али со 2 рашинг тачдаунс, овој имал само 1 TD и 2 INT, му рекол: Џабе тепавте коа те иам на фантази а фрли 2 пресечени :pos:
Се сложувам за ова со наградиве, +1 од меен за тоа.

За драфт догодина..треба да бидеме обратно од тоа како сме завршила сезонава..што значи @Prime прв пик а ја втор :P

Инаку фантазиво е одамна популарно и на ниво на религија е дури за многумина.

Негде рани години на милениумов имало некој играч што имал шанса за ТД ама паднал пред тачдаунот за да запре време како демек да ги трола противниците (или што и да беше, не памтам, али знам имал шанса за ТД ама не дал)....и после тоа толку голема фама се кренало во НФЛ заедницата што играчов морал да излезе на прес јавно да се извини на сите што го имале на фантази :D

Имаше и Бекам на почетокот на сезонава кога не се знаеше дали ќе игра или не, а сите од фантази го напнуваа за тоа, као, не ме заболе за вашите фантази тимови, здравјето и кариерата ми се во прашање мене, нешто така беше.
Инаку тоа менаџирање мене ме однесе во плејоф, посебно со фактот што првиот пик играше само 4-5 кола. Џуџу, Буркхед, Џамал Вилијамс, играчите на крај шо ми носеа најмногу поени сите ми беа од waiver priority.
Се на се како за прв пат беше океј и интересно, наредна година повеќе.

Честитки за победникот, заслужена победа. Доста изедначена сезона, во која верувам дека имаше 4/5 тима кој можеа комотно да освојат и никој да не се чуствува како да е преголемо изненадување. Фантази во САД има големо значење зашто во глобала играат во пари, се плаќаат драфт гајдови и слични информации кои уште повеќе ќе ти дадат предност пред противниците, плус имаат и DFS(си го градиш тимот како на фантази премиер лига со буџет, само што го градиш конкретно за таа недела) и тука уште повеќе пари се фрлаат. Така да не дека им е некоја преголема забава, мислам баш ние овде играме ентузијастички и за забава, додека таму е ептен повеќе за заработка и курчење.
За идниот драфт, мислам најфер би било тие што се во борба за титула да почнуваат од последен па нагоре, додека 1 пик би го имал тој што освоил консолејшн лига. Или во нашиов случај:
1 пик Diesel Power, 2 пик Steel....7 пик Da Bears... 14 пик Buruain
Се надевам дедка сум јасен. Целта е да се мотивираат тие што не се во плејоф да се борат за првиот пик, а не некој што се откажал од играва сред сезона да биде „награден“ со прв пик. Можеби и би било интересно и по тој редослед да си пикаме позиција, можеби некој повеќе value гледа во 5 пик и 19 пик, а не во 1 пик и 28 пик.

За Харисон, со оглед на тоа колку е мртва лајнбекерската линија на НЕ, може и ќе има импакт, ама само како ситуациски пас рашер, нема теорија да игра многу снепови, пре стар е за да покрива било што. Ќе влага на 3&8 да проба да секне некој QB. Се надевам дека ќе направи сек на Бен во плејоф :love:

Каков импакт на терен, донесен е за да сподели со Беличек инсајдерски работи за Стилерс.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom