Hardcore

• Креатор на темата Креатор на темата BliND
  • Време на започнување Време на започнување
у наше време hard core беа бендови попут Chaos U.K, Chaotic Dischord,Discharge има многу не ми текнуа сега а посебно знам hard core ги сметавме словенечките групи Njet, U.B.R...

Маааала исправка, Hatebreed се дефиниција за металкор. А хардкор бендови се Biohazard, Rykers, 25 Ta Life, Madball и Agnostic Front.

За овие бендови фразата Hard core не е придавка, туку име на стилот кои што го свират!

Biohazard свират поише работи... СВАШТА... али најголемо влијание имат у Хардкор стилот.... се согласуем, другите сите бендови се хардкор-ПАНК... дефиниција за ХАРДКОР бендови се Hatebreed,Born From Pain,Heaven Shall Burn,Terror,Integrity,No Apologies... лугје дај молим ве праите разлика од ХАРДКОР и ХАРДКОР ПАНК... ипак има сличности ама у секој случај НЕ СЕ ИСТИ

Зборот ми е дека - рапери/електронски музичари користат хардкор како придавка, т.е. како да си ја дообјаснат музиката како потврда.

А хардкор во рок/метал музиката си е правец. И Hatebreed се цареви. :)))

Освен Grindcore, неможам да слушам ништо друго што завршува на "core" :)

Slusni Panacea therapy sessions,mozes i na youtube da dzirnesh.
Ako mi kazes deka toa nemozes da go kategorizirash kako HardCore Drumm and Bass onda neznam so da ti kazam. Ne tvrdam deka ima poseben zanr "HardCore DnB" ali,ednostavno,panacea ne pravi obicen DnB,mn e po agresiven,toest,so 1 zbor..Mnogu e po HardCore od bilo koj drug dnb dj

<=-- katastrofa snimka,ama toa e

<=-- delot posle 1.29..
<=-- eve ja trakata..

Абе луѓе, мене не ми е јасно што ве буни тука.

Имате хардкор како подвид на рок - значи како правец. Настанал некаде, некогаш, не е битно, важно свиреле панк, бил потврд малце и го крстиле - хардкор.

Не е многу комплицирано нели?

Е сеа, тука стануе позамрсено, само малце виуги вклучете и се ќе биде јасно.

Има и други правци на музика (замисли јеботе) кои нивните изведувачи ги чувствуваат малце потврди од видот на музика од кој потекнуваат. Е сеа, за да не ги мешаат со другите (пософт :)) артисти, си го именуваат правецот како - ХАРДКОР рап/транс и секаде каде што се чувствува дека е потребно.

Значи во класиката, ако постоел тој збор како придавка, Бах би бил хардкор. :)))

И побогу, што се мешаат RATM овде, па хардкор бендови, па глеам драм ен бејс се додава...

Хардкор си е во:

рок - подвид
други правци - придавка

КРАЈ НА ПРИКАЗНА. Ебаго.

Koга го видов насловот на темата мислев дека се збори за електронски хардкор.Електронскиот хардкор како Angerfist,Korsakoff,The stunned guys итн е правец,а хардкор во металот се користи како придавка за потврд стил од некој веке постоечки жанр.Така барем јас знам.И мала поправка BlinD,Хардкор и хардстајл не се баш исти стилови.

Се што е метал а се меша со КОР, МРЗАМ! Неможам да поднесам! Го расипа металот тоа хард корот!

...за што и да се збори у темава ја само едно ќе каЖам Секој пети чоек се нарекува Hardcore Крај....

Hardcore како придавка значи да си лојален и доследен на своите принципи и вредности као човек т.е. да не се продаеш и да имаш р'бет...А за музичкиот дел хардкор имаш hardcore punk,класичен N.Y. хардкор,металкор итн...Иначе за Хејтбрид не би рекол дека се металкор...тоа шо имаат помрсна метал продукција не ги праи металкор...и Тромбе такозвани tomislayer не мрси муда на форум и иди слушај Hammerfall лигуш еден...btw дали знаеше дека твоите омилени бендови Slayer и Kreator итн. сите на почетокот пичеле hardcore punk,a сереш за HC:drk:...

Hardcore како придавка значи да си лојален и доследен на своите принципи и вредности као човек т.е. да не се продаеш и да имаш р'бет...А за музичкиот дел хардкор имаш hardcore punk,класичен N.Y. хардкор,металкор итн...Иначе за Хејтбрид не би рекол дека се металкор...тоа шо имаат помрсна метал продукција не ги праи металкор...и Тромбе такозвани tomislayer не мрси муда на форум и иди слушај Hammerfall лигуш еден...btw дали знаеше дека твоите омилени бендови Slayer и Kreator итн. сите на почетокот пичеле hardcore punk,a сереш за HC:drk:...
Слеер и Креатор ако имаат Х од Хард Кор панк ја си го сечам курот! Слушни ги демоата на Торментор (денеска познати како Креатор) и најди шо е ХЦ! :) И слеер ми се далеку од омилен бенд! Креатор да, заедно со Дет и Вајолјетор! А Хамерфол се закон!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom