Револуционерен изум на Македонец!

Ајде бе, тој сам без техничко образование направил нешто што огромни истражувачки институции кои располагаат со неограничено пари не успеале:tv:

е друже тука грешиш, и ајнштајн не бил технички образован, па цел свет му е благодарен за неговите пронајдоци:baeh:

е друже тука грешиш, и ајнштајн не бил технички образован, па цел свет му е благодарен за неговите пронајдоци:baeh:
Наброј ми барем еден технички пронајдок на Ајнштајн?
Чоекон беше тежок теоретичар.:toe:

Па една бомба што заврши една војна како што се сеќавам негова беше.

Па една бомба што заврши една војна како што се сеќавам негова беше.
Само основната елементарна теорија, инаку името Ферми треба нешто повеќе да ти кажува.

Наброј ми барем еден технички пронајдок на Ајнштајн?
Чоекон беше тежок теоретичар.:toe:

The Einstein refrigerator is an absorption-type refrigerator which has no moving parts and requires only a heat source to operate. It was jointly invented in 1926 by Albert Einstein and his former student Leó Szilárd and patented in the US on November 11, 1930

Сепак и тој учествувал во тоа па тоа го прави дел од проектот и изумот.

Број 2295 сабота, 18 март 2006,ова е датата на весникот.Се има десено нешто у меѓувреме?

Број 2295 сабота, 18 март 2006,ова е датата на весникот.Се има десено нешто у меѓувреме?
Вообичаеното... ништо, паднал во заборав човекот.

...или пак го посетиле некои амери и му рекле, седи мирен уште не е дојдено времето на "твојот" пронајдок.

Или ко по обичај, на секои 2-3 години во недостаток на вистински вести, одредени "новинари" излегуваат со едни исти тешки глупости кои во секој нормален новинарски свет би биле исмеани.

Вакви патентирани шеми постојат уште од 1979 година и сеуште, како и тогаш, а со голема, голема веројатност и во иднина ќе бидат - неизводливи. Погледнете само колку шеми се патентирани од тогаш до денес. И не, ниту една нафтена компанија не и се противи на нивната функционалност, има два многу битни физички закони кои и пркосат, првите два термодинамички закони, кои во потполност го рушат принципот на добивање на таква енергија на таков начин.

Абе, нели имаше еден човек од Кочани кој со пезетка победил некаде у Германија на натпревар за изуми. Наводно измислил некоја шема за 100% редуцирање на издувни гасови од автомобили, печки итн.
А инаку имам цимер од Кочани кој со свој очи видел дека човекот има дома шпорет на дрва а нема оџак.

Викам: Ацо напафкан да не си бе?:pos2:

Da razjasnime neshto,kaj nas ima mnogu pametni lugje a toa dali imaat nekoe shkolo ili ne i ne e taka vazno,shto veli Cacko Konopishki im raboti bojlerecheto! Svetskata industrija ili golemite koncerni sigurno ne bi dozvolile nekoj pronajdok da uspee od koi tie nemaat zarabotuvchka,vo eden pogoren post nekoj reche deka ke go otkupat naftenite kompanii i ke go zafrlat vo nekoja fioka i izumot ke premine vo zaborav?! Podolgo vreme se zboruva deka pronajdocite na Nikola Tesla seushte stojat vo nekoja fioka vo USA a veruvam deka ima i od mnogu drugi izumiteli pronajdoci shto stojat vo bunker? Treba da se gordeeme na chovekot shto ja iskoristil fizikata za da pridvizi nekoe telo a ne da go napagjame,sepak e nash chovek Makedonec a dali nekoj ke mu go ukrade patentot to ane znaeme ama veruvam deka ke bide taka.Bi bilo dobro dokolku nekoj od vlasta gi chita nashite postovi da se podrazmisli malce za ovoj chovek i da finansira vo nego a so investiranjeto vo negoinvestira vo nashata drzava i idnina!

Абе, нели имаше еден човек од Кочани кој со пезетка победил некаде у Германија на натпревар за изуми. Наводно измислил некоја шема за 100% редуцирање на издувни гасови од автомобили, печки итн.
А инаку имам цимер од Кочани кој со свој очи видел дека човекот има дома шпорет на дрва а нема оџак.

Викам: Ацо напафкан да не си бе?:pos2:
На тој човек филтерот за издувни гасови колку се сеќавам откупен му е, а зошто не се произведува тоа е друг проблем.

На тој човек филтерот за издувни гасови колку се сеќавам откупен му е, а зошто не се произведува тоа е друг проблем.

Другар, колку јас што знам, тој барал една милијарда евра и фабриката за производство да се наоѓа во Македонија. Барем така ми имат кажано кочанчани. Му бил патентиран изумот и уште некоја година ќе му бил заштитен изумот.

А инаку тој самиот е "сертификат за квалитет на неговиот изум" бидејќи се затворил во гаражата, сите дупки ги закрпил на гаражата и 24 саата колата му била оставена да работи, се разбира жена му, му донесла јадење пред тоа :pos2:, и еве преживеал 24 саата у херметички затворена просторија со кола која работи и испушта штетни гасови.

Другар, колку јас што знам, тој барал една милијарда евра и фабриката за производство да се наоѓа во Македонија. Барем така ми имат кажано кочанчани. Му бил патентиран изумот и уште некоја година ќе му бил заштитен изумот.

А инаку тој самиот е "сертификат за квалитет на неговиот изум" бидејќи се затворил во гаражата, сите дупки ги закрпил на гаражата и 24 саата колата му била оставена да работи, се разбира жена му, му донесла јадење пред тоа :pos2:, и еве преживеал 24 саата у херметички затворена просторија со кола која работи и испушта штетни гасови.
За милијардата не сум сигурен, мислам дека претеруваат луѓето, изгледа условот беше процент од секој продаден ауспух, ама за условот фабриката да биде во Македонија тоа е точно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom