Започнаа “психичките бомбардирања“ за Северна Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Ок, извини, не е проблем тоа.

Ме нервираат одредени личности 'големи' патриоти кои се на безбедно место и викаат ако треба ќе 'јадеме' и корења...

Затоа што мислам дека ПОЈАК карактер имаат тие што останале овде, а не тие што фатиле џаде кај што е полесно...

Појак карактер ќе имаат тие што останале во Македонија и не го смениле името, во наивно очекување да станат „европски“ богати со тоа.

Според мене:
Не треба да се купува национална свест со одвлекување на вниманието на само една страна, не треба да се купува национална свест со акцентирање дури и вулгаризирање на еден проблем кој некој од југот го има со нас.... не треба да се купува националната свест воопшто. Бар мојата не е купена никаде :)

Пример за план:
Ќе излезе премиерот, претседателот, група бизнисмени, инвеститори и ќе кажат - "дами и господо, селани, земјоделци, стечајци, студенти, иднино - не се замарајте премногу со изјавите на Дроља Бакојани кои нашите медиуми ви ги сервираат секој ден во големи дози. Дај да се фокусираме како ќе ја тераме нашата работа утре, задутре и наредни месец дена. Потоа пак ќе се договараме - кој шо треба и може да направи за да станеме посилни, поцврсти, понезависни од ден во ден.

И не се секирајте бидејќи јас/ние ја работам/име работата за која вие не плаќате, ја цениме одговорноста која вие ни ја дадовте и ќе ја оправдаме. Не се грижите за вашата безбедност! Нашата надворешна политика е доволно мудра за да обезбеди стратешки сојузници на безбедносен и економски план паралелно. Конкретно, планираме ова ова и ова..."

Несакам да симулирам, мислам дека суштината ја сфати.
Доста со таа грција и тој факинг спор. Доста со тоа НАТО и датум за преговори. Може така? Ако може, ајде да се договориме за план.

А планот јас и ти не сме во состојба да го предлагаме, нит планираме. Затоа постојат оние на кои сме се ослониле (власт и опозиција). Сакам токму тие да не не' играат ко хулахоп. Конкретност, не прашина во ветер.
А, ако не не почестат со такво (морам да признаам коректно и потребно) излагање?

Ќе чекаме со скрстени раце да го направат тоа( секогаш земјаќи ја во предвид опцијата никад, а можда чак ни тад)?

Тие ја имаат одговорноста зошто ние сме им ја дале.
Кога ја злоупотребуваат, може да им ја одземеме.

Но, за тоа е потребен обединет и национално освестен народ.
Народ кој ќе може да истрпи премрежја и помали удобствија денес, за помирно и подостоинствено утре.

А, не народ кој се губи во исцрпувачки и неконструктивни анализи и кој потпаѓа под апокалиптични сценарија кои го блокираат или пак нејќе да се откаже од ситните удобствија за цена на нешто многу, многу поголемо и посуштинско.

Лично мислам дека со педерска (гејска) политика, треба педерски да се врати. Дали се сеќавате како Бугариве ќутеа за ОМО Илинден, до 31.12.2006, трпеа се што кажувавме правевме.

Помина Нова 2007, другиот ден го сменија листот, и маме еб*а се здружија со Грците.

Мислам дека отворањето на тие прашања ќе биде најдобро кога ќе влезиме во ЕУ. Реално сега нашите шанси да се бориме со Грција се како да одиш на Тенк со чечкалица.

Прво треба да се зачува името и идентитето и така да влезиме во НАТО, па потоа ЕУ, после може да се чаталиме.

A ovoj post vredi cirka 80 evra :tapp: :pos2: radi momentot tenk so cackalica :pos2:

Abe nema nisto da se sluci mirno spavaj nano sve je zakljucano

Eте тоа го зборам...НЕКА ИСКОЧАТ ТОА ДА ГО КАЖАТ...

Нека....да ги видам...а не тука патриотизам да ми продаваат, а самите со наши пари кои што ни ги крадат си обезбедуваат лична иднина...а за нас, кој не ебе..

Pa ...ako pocekame nekoja godina...mozebi Ada ke kaze :)
se zezam...kako sto kazuva Winston-ov : SPIJTE MIRNO...IMA KOJ DA MISLI I DA JA ODRABOTI RABOTATA..... :) samo zdravje....cuvajte,kakvo e zdravstvoto ne daj Boze...:)

Ja mozam da se kladam deka ako ne daj boze se smeni ime ada i bratot ke se samozapalat na plostad ili ke emigriraat :baeh:
Баш се договаравме со Братот како ќе живееме на Кајманските Острови со парите кои ги имаме во повеќе офшор банки (патем заработени преку продавање квази-патриотизам)

Не е. Благодарам. Пријатно.

А, што ти нудиш мудра главо?

Секакво решение е подобро од никакво.
Ти нудиш некакво, освен празна реторика ?

Ja mozam da se kladam deka ako ne daj boze se smeni ime ada i bratot ke se samozapalat na plostad ili ke emigriraat :baeh:

Realen ponudi be ona so prostitucijata ja ke go vodam resorot :wink:

Ааа Winston, за тоа ќе треба да го фатиме Тодорче Петров.
Он го турка законот уште од 1993 мислам дека беше, ама никако да го протурка.
Шо е проблемот, незнам да ти кажам.

Секакво решение е подобро од никакво.
Ти нудиш некакво, освен празна реторика ?
Ја да понудам нешто, не можам.

Ама, може ние како народ да понудиме.

Баш се договаравме со Братот како ќе живееме на Кајманските Острови со парите кои ги имаме во повеќе офшор банки (патем заработени преку продавање квази-патриотизам)

Е да модерно е сега тоа, и најголемите снобови кои ги заболе за Македонија, гледам станаа патриоти во последно време...

mamata znaev deka e toa ... al dobro pak ke bideme komsii mene znaes Grchistata mi kupija cel ostrov mal dodushe al nema veze :smir:

USte nekoj tendenciozen post i ke imam za vtoriot sprat na vilata :wink:

E vaka te sakam malo zezanje ne e se taka crno :smir:

Ada gledam na postot 17:29 toa znaci vo MKD 19:29......ajde dete ostavaj kompjuter.... begaj nadvor..... :)
Inaku Kajmanski ne gi biva, ke vi dadam podobra ponuda... :) koga ke vi pritreba...........

Другарчињата не ме дружат :(
А, и поисплатливо ми е тука.
Секој моја празна реторика (realen07 :wub:), плус долари на банкарското конто:vozbud:

Ја да понудам нешто, не можам.

Ама, може ние како народ да понудиме.

Па токму поради тоа и ова ни се случува.

Оние кои треба да решат....немат храброст (да не речам муда), да измерат убаво, па да пресечат....или или.

Па затоа го оставаат народот меѓу себе да си вади очи еден со друг.

Братот нема никогаш да прифати такво нешто,јас сум Македонец во Р. МАКЕДОНИЈА И никако другачије,а ти кладбата ја губиш, бидејќи пре би го убил оној што ќе го смени името и оној кој што го поддржува овде во тоа отколку да се помирам или самозапалам.

А, ако не не почестат со такво (морам да признаам коректно и потребно) излагање?

Ќе чекаме со скрстени раце да го направат тоа( секогаш земјаќи ја во предвид опцијата никад, а можда чак ни тад)?

Тие ја имаат одговорноста зошто ние сме им ја дале.
Кога ја злоупотребуваат, може да им ја одземеме.

Но, за тоа е потребен обединет и национално освестен народ.
Народ кој ќе може да истрпи премрежја и помали удобствија денес, за помирно и подостоинствено утре.

А, не народ кој се губи во исцрпувачки и неконструктивни анализи и кој потпаѓа под апокалиптични сценарија кои го блокираат или пак нејќе да се откаже од ситните удобствија за цена на нешто многу, многу поголемо и посуштинско.

Да, треба обединет народ. По мене, и мед и млеко да тече по улиците и да живееме во Македонија, призната како таква од јужниот сосед, имотите на Егејците да се вратат, да бидеме лидери на НАТО или Лига на Народи, Унии и чуда - секогаш ќе постојат нечии интереси кои ќе буцкаат неслога, што воопшто не е тешко на балканите. Divide et impera, нели? Најважните лекции кои може да ги научиме за да ни користат во иднината ги имаме пред нас, долго пред нас, во мачната историја на Македонија и човештвото. Не треба да бараме, пред нос ни се, само треба трезвено да им пристапиме за да кажеме дека сме научиле нешто од туѓите грешки.

Продавам утопија. Всушност не ја продавам, ја сонувам. Нека е утопија обединет народ. Кој и како ќе го обедини? За тоа ти зборувам цело време... Наместо за реални заебанции како Заев, компјутер за секое дете, кохабитација, интегративни процеси интерно во Македонија и секоја една тема да разговараме, ние се караме. Не знаеме да се слушаме, незнаеме да се договориме. Не е во нечиј интерес да се обединиме...и да не те чуди ако еден ден излезе дека тој нечиј интерес кој денес е перфидно смотан во вистинска братска љубов, всушност е симулација на тапшање по рамо, топли целувки и ватрени пољубци. Има периоди кога во светот владее Правен систем, но секогаш се провејуваат посилни или послаби влијаниа на РЕАЛПОЛИТИК. Политика на терен, виши интереси и дејанија по однос на истите.

И за некои работи, едноставно треба време. Ама за воопшто да се случат, треба да почнат од некаде. Ајде да почнеме сега и тука.

Зошто треба време? Да размислиме трезвено и реално...познаваш каде живееме, во каква средина. Па маме му ебем, на Љубча државникот му го простија голем дел од пулените му пасошот бугарски. На Бранко државникот воопшто не му попречи кон примање на љубовта од чедата на државата која ја створи голиот факт на нестанување на интонирање на ХИМНАТА на Македонија.

Но, не смееме да се давиме меѓу себе заради такви постапки. Треба да ги увидиме грешките, да бидеме САМОКРИТИЧНИ - и да научиме од нив за да не се повторат. Кога ќе успееме да дојдеме на такво ниво да можеме галантно да се смееме на Заевци или Тодоровци - е тогаш мила моја ќе сме обединети за она што ВЕРУВАЈ секој од нас го има во себе.

А за да дојде тој ден, треба да се научиме на труд, треба да имаме можност да го покажеме истиот, треба да уживаме кога легнуваме, да се радуваме кога се будиме. И повторно, се враќаме на реалниот корен на неединоста на Македонците денеска - безпарицата. Да, идеалите постојат. Исто така ДА: со нив се манипулира, се вулгаризираат се со една цел - преку партиско вработување до мир на 4 години за една единка.

А јас, ти, тој... ние и по пропис имаме поволна позиција и покрај тоа што сме се копилиња на транзицијата - поволна позиција на раѓање во Република Македонија, земја која во денешната легислативна конституција е помлада од нас, но земја која со секој трепер на лисјата од горите, со секој жубор на водата која ја имаме, со секој зрак на сонцето кое не чува... не сака, како свои родени чеда - и на таа љубов треба да возвратиме. Мудро и достоинствено!

Бидејќи, Александар кај Ис не го победил Дариј само со храброст. Александар бил стратег и авторитет.

Забегав, јеботе...ал празнично расположение ме носи. И љубов за сите вас Македончишта. Главата гордо високо, и мозочињата во полна пареа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom