Започнаа “психичките бомбардирања“ за Северна Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
дали си сигурен за ова болдираново?????
А што ако останативе народи, само затоа што постоеле после нас не треба да им се признае правото на постоење???? Па постојат и многу постари цивилизации од македонската,Египет например....само сакам да кажам дека поентава ти е многу глупава, а постов освен лупање у гради ништо друго.
Ок, јас сум за некаков компромис, ОК јас сум предавник! Ајде сега вие о ,македонски синови кажете освен што си кажале тоа што мислите на форумов, дали сте направиле нешто друго за Македонија и македонското прашање???? И ајде, кажете вие излез од мат позицијата во која полека влегува македонија????? И дали навистина мислите дека ако ни се запне нема да смениме име??? Уште побитно македонската држава преживеа една Византија, преживеавме 5 години турско ропство, преживеавме бугарски, грчки италијански и какви се не окупатори, и какви се не обиди за асимилација. преживеавме „2001 година, преживеавме еден Рамковен договор , ќе го преживееме и ова и ништо нема да ја уништи оваа држава, култура народ.
Но пак ќе кажам, односот на силите во светската политика е факт кои вие едноставно го занемарувате.
GLUPAVA SPOREDBA:(NEZNAM KAKO DA KAZAM SEKOJA SPOREDBA SO MINATOTO E IZLISNA.NIE NE ZIVEEM VO 15 VEK:tapp:

Dur ne se izgradi ona na Kale i ne se instalira se tamu...nema da ima VOJNA eve vi uste edno info :smir:

Silen, udri mu kratko : ke nema Makedonija.
Ete jas se osmeluvam da go kazam toa. Pa i nema potreba da se vmesat od nadvor, samo ke ni gi odvrzat racete na nas tuka vnatre, i za 24 casa ima da si ebeme mamata megusebno. Kazav prethodno vo eden post : mnogumina tuka zaboravaat deka na ulica imas luge podgotveni da masakriraat za pet banki.

Quark...imas GOOOLEMA GRESKA MAKEDONIJA ke ja ima kako sto ja imalo odsekogas...problemot e sto vo nea ke nema MAKEDONSKI MAKEDONCI...:) toa e nasiot problem....ne tie podgotveni da masakriraat za 5 banki...(tolku li veke padnalo nivoto???) :)

Silen, udri mu kratko : ke nema Makedonija.
Ete jas se osmeluvam da go kazam toa. Pa i nema potreba da se vmesat od nadvor, samo ke ni gi odvrzat racete na nas tuka vnatre, i za 24 casa ima da si ebeme mamata megusebno. Kazav prethodno vo eden post : mnogumina tuka zaboravaat deka na ulica imas luge podgotveni da masakriraat za pet banki.

Може и поефикасно. На тие за пет банки им даваш 5000 евра и им кажуваш кога и кого да масакрираат.

Баш за овие сценарија сакам да се продискутира а не да се става глава во песок.

Може и поефикасно. На тие за пет банки им даваш 5000 евра и им кажуваш кога и кого да масакрираат.

he,he.....probano...ni toa ne ide... :) gola voda nasekade...

Луѓе ај малку да ја усмериме темата на можни сценарија.
Јасно е дека може да кажеме не и да бркаме работа.
Мене ме интересира што може да се случи ако и 50% е точно од тоа што го кажува Зевсус.
Да претпоставиме дека навистина една или две големи сили решиле да не „скинат„.
Можни сценарија:
Атина и Србија прават тивка блокада на граница. Не е јавно како 94 туку фалат документи, нема осигурање, штрајк на царина и слично.
ЕУ ги суспендира преговорите на неодредено време и почнува медиумска кампања против МК. Не мора да биде ама е многу реална опција веќе видена во 2001. Ако решат медиумски да те уништат нема спас.
Се активира внатрешното прашање, еве да речеме неимплементирање на охридскиот договор. Можат уште милион причини да се најдат ако се сака да се најдат.
Ако настанат повторно нереди како во 2001 и Албанија затвара граница. Останува само Бугарија но колку и они ќе можат да помогнат ако им се нареди да гледат сеир. Во НАТО и ЕУ се.
Земја како нашава е многу лесно да ја дестабилизираш ако сакаш и имаш неограничени финансиски средства на располагање.
Сепак имам одредени непознаници:
Дали САД би дале амин на вакво сценарио, дали им одговара?
Се спомна Британија претходно. Дали Британците ќе делуваат против интереси на Америка или ќе биде во договор (второво е поверојатно).
Каков е интересот на Русија во целава ситуација?

И најбитно, дури и да смениме име каква гаранција имаме дека планот да не растурат нема да продолжат да го спроведуваат ако веќе решиле пошто навистина не верувам дека едно зборче како „Северна„ толку нешто ќе промени?

Ако стане војна се оди во втор план и економија и планот на Винстон и се друго.
Досега не ги разгледавме алтернативите во војна, ги имаме ли?

САД всушност и ги создаваат ваквите сценарија,а за војна сме си ибале векот,старата тактика на Александар докажано најдобра:
-Го пушташ непријателот да навлезе во сите пори,со сета своја сила и го оставаш да се “разбашари“ и до 500 години,одкако ќе види дека ни пес врзан не би издржал во вакви услови,непријателот сам ќе си замине.Всушност за да живееш во Македонија ти треба инает и Македонски ген,доколку едно од тие нешта немаш тогаш не си за овде,јас не знам како досега поголемите не го увиделе тоа за да дигнат раце од неуништливата и “нескротлива“ Македонија.:toe:

Ужасниот крај....не е визија.
Тоа е желба на оние кои сакаат да не нема.
А таа желба, нема никогаш да им се исполни.

Тука сме на исто.

Заради тоа и мислам дека нема никаква целисходност да се занимаваме со измислување црни сценарија.

Кога можеа да го искоренат Бугарија и Романија, ќе можеме и ние.

Da ama prvo gi potepaa site bossovi a drugite koi preziveaa se povlekoa ...

Drugo.. iskorenija otkako vlegoa vo EU i prknaa so pari vizen rezim im skinaa pa nosea PARI doma...a posebno sea odkako se vo EU

Baska Rumunija ima sojuznik Francija i samo radi nea vleze a BUgarija go zima od site ... cigani ne cigani sposobni

Dobro ABC vikas ima pari ... cool

250 evra prosek plata , 40 % nevrabotenost fakti li se toa ?

E sea da receme aj samo zamislete se napravi pak nekoj djumbus tuka za destabilizacija ... ke ima pari da se izdrzi seto toa ?

Znaete valjda sto e pritisok ne samo prepukuvanja preku TV so Grcite , eve se sekavate li na embargoto so benzin koga se vozese par nepar ?

Drugi pritisoci da ne gi spominjam posto ke recete glej go kobnik ama ti e se realnost vo arsenalot na neprijatelot a toa ne e GRCIJA taa e samo paravanot... ostricata.

Al ok eve kako da se izvadi RM od ekonomska kriza i mutnava situacija ?

Pari od strana ke nema toa da Vi e jasno , sojuznici nema , USA e nestabilna ne se znae koj ke pobedi i kolku ke lobira za RM ... i sto ponataka ?

Ja vi vikam pak Sex turizam zvuci ludo al udrete si racun
NEMOJ DA GO GLEDAS PROBLEMOT NA IMETO I NACIJATA VRZ EKONOMSKITE PRICINI.SEKOJA SPOREDNA NA MAKEDONIJA I IDENTITET SO EKONOMIJA E MESANJE BABI I ZABI. SI GI IZMESAL LONCINJATA.

Od kaj gi naogas tie pari, tie 5 iljadi evra?
Plus, problemot e sto imas mnogu takvi, a sigurno nemas tolku pari za da gi zadovolis site.

Silen, pazi sea situacija na temava.

Od edna strana go imas Winston koj sto naredi edno 100 nacini za zarabotka, dobro do dusa nekoi od niv mozebi i glupavi, ama kako i da e vaznoto e toa deka ja ima sfateno sustinata, i se obiduva da ja prenese do site, PARI. Toa e toa sto ni treba.
A od druga strana imas tipaci koi ziveat vo 19 vek i haluciniraat deka nacional-romantizmot e seuste vo moda ( do dusa i pak se vrati , po nivna zasluga ) i sirat demagogii deka Makedonija ti bila sveta zemja, vetena zemja, ne ti bila prostitutka za realiziranje na planovite na Winston , deka ti bila prvo kralstvo vo Svetot..... a pri toa zaboravaat edna stvar ..... ebemti vetena zemja bez pari, nikoj ne ja saka, ni samite gragani pa i tie fantazerite otkako ke im se pojavat problemi so crevata.

I pazi na kraj zaklucok : Winston e smotan drdorko koj sto samo galami radi reda, a ovie drugite ti se patriotite koi sto ke ja cuvaat Makedonija i makedoncite, ke ja cuvaat so korenja i sonovi.....

Ja dolovi poentata?

A za na kraj samo : ncncncn, Gospod da cuva Zubizarreta da brani.

NEMOJ DA GO GLEDAS PROBLEMOT NA IMETO I NACIJATA VRZ EKONOMSKITE PRICINI.SEKOJA SPOREDNA NA MAKEDONIJA I IDENTITET SO EKONOMIJA E MESANJE BABI I ZABI. SI GI IZMESAL LONCINJATA.

Па не би рекол.Проблемот со името мислиш дека нема економски реперкусии??? има! А мислиш на никој не му е гајле за тоа??? Епа, не е сеедно дали имаш на син ти да му понудиш безгрижно детство или преживување. Секако дека името и економијата се поврзани. Тоа е делот кај последиците од зачувувањето.

Od kaj gi naogas tie pari, tie 5 iljadi evra?
Plus, problemot e sto imas mnogu takvi, a sigurno nemas tolku pari za da gi zadovolis site.

Silen, pazi sea situacija na temava.

Od edna strana go imas Winston koj sto naredi edno 100 nacini za zarabotka, dobro do dusa nekoi od niv mozebi i glupavi, ama kako i da e vaznoto e toa deka ja ima sfateno sustinata, i se obiduva da ja prenese do site, PARI. Toa e toa sto ni treba.
A od druga strana imas tipaci koi ziveat vo 19 vek i haluciniraat deka nacional-romantizmot e seuste vo moda ( do dusa i pak se vrati , po nivna zasluga ) i sirat demagogii deka Makedonija ti bila sveta zemja, vetena zemja, ne ti bila prostitutka za realiziranje na planovite na Winston , deka ti bila prvo kralstvo vo Svetot..... a pri toa zaboravaat edna stvar ..... ebemti vetena zemja bez pari, nikoj ne ja saka, ni samite gragani pa i tie fantazerite otkako ke im se pojavat problemi so crevata.

I pazi na kraj zaklucok : Winston e smotan drdorko koj sto samo galami radi reda, a ovie drugite ti se patriotite koi sto ke ja cuvaat Makedonija i makedoncite, ke ja cuvaat so korenja i sonovi.....

Ja dolovi poentata?

A za na kraj samo : ncncncn, Gospod da cuva Zubizarreta da brani.

Апсолутно се согласувам со тебе!!!!! Необјективност и нереалност до даска!

Nekad za da dolovish poenta moras svesno da ides u teska krajnost - Winston od zbirkata biseri mudrosti :smir:

Апсолутно се согласувам со тебе!!!!! Необјективност и нереалност до даска!

А која е објективноста бе?Ај за реалноста и може да разберам некако,ама за објективноста никако не можам да ве сватам.Објективност ли е ако го поддржите с-рамковниот договор вашиот пат кон НАТО и ЕУ е отворен.Објективност ли беше седењето дома за време на референдумот,или објективност ли беше биометрискиот пасош меѓу првите во Европа со ослободување од визниот режим во замена?:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom