TpH_Bo_OkO
Трноризец
Abe dete pari se , PARI.
Пари од курварлук и коцка - не во Македонија!
Мафија не ми треба, има една и се вика Влада на Република Македонија.
Затоа, не продавај „лас вегасовски“ тези овде.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Abe dete pari se , PARI.
Ја вол Хер Коммандант !!! Фрштенд!:salut::salut::salut:Пари од курварлук и коцка - не во Македонија!
Досега сто пати ќе се решеше проблемот и со името и со знамето...тоа на сите ни е јасно...прашањето е кој нејќе?!
Имаш одговор?
Целиот свет го заболе левото мадезошто целиот свет така сака
Ја вол
Пари од курварлук и коцка - не во Македонија!
Па,може и да се надеваме дека во блиска иднина ЕУ и НАТО ќе се распаднат.Ништо не е вечно на овој бели свет.За Југославија сите мислеа дека ќе биде вечна-ама гледаш,се растури.Варшавски пакт-се растури.Римската Империја-се растурила.Византија-исто така.Комунизмот мислевме дека ќе е вечен-ама гледаш,не е.Историјата покажала дека сите организации од таков тип имаат ограничен рок на траење.plus site organizacii do sega se so opredelen rok na traenje.
Нејќат да се смени име, сакаат да се збрише Македонија.OK ada ne menjame ime definitiven stav ... mada tuka nikoj i ne vika da se menja ime , ja vikam cak i deka nikoj ne ni saka da bide smeneto imeto duri ni Grcija
i sto posle ?
imate nekoj plan konkreten kako da se kacat platite , da ne poskapuva se zivo da ripne standardot ?
Eve iskreno jas sum za , nikako da se menja ime ama aj sea kako da se opravi Makedonija na brza ruka ?
Добровече моје даме... :back:Значи треба, као опција А:
Да добиеме економска инекција, која ќе ни ги наполни стомаците, и така најадени ќе бидеме помирни и сите ќе се сакаме, нема да има делења. Ќе владее законот , ќе влеземе во евро-атлантските структури и преку правни мерки ќе ја докажеме македонската вистина и ќе добиеме правда. Со сменето име и обезличени, но хеј, барем како европјани.
Опција Б:
Од старт да го смениме името, зошто целиот свет така сака, влезот во еу и нато да ни биде награда, па тогаш ко рамноправни со Грција, ќе си бараме правдини.
Пред да ги проголтате ваките бљувотини, прво погледнете добро кој ги предлага, а потоа размислете за сличноста на ваквите демагогии со:
- Пропагандите на Едвард Џозеф и грчките платеници како Фрчко.
- Вицот за Македонецот и кубурата која ја чува "за не дај Боже"
- Она што и одговара на Грција.
Вакви перфидни мозокоперачи шират страв, апокалиптични сценарија и го потхрануваат кукавичлукот на народот.
И над се, лажат.
Лажат дека промената на името ќе донесе шанса.
Исто како што лажат дека неменувањето на името не бутка назад.
Шират логика на губитници и обесхрабруваат.
Кога оние кои носеле вистински промени низ светската историја би размислувале вака, промени немало да има.
Сетете се на револуциите и превратите и видете колку тие се ослонувале на компромиси или чекале "подобро утре".
Вистината е една и е прилично едноставна...Се смени ли името, Македонија нема да има никакви шанси.
Се откажеме ли од оваа битка, нема да можеме да се избориме ниту за една друга битка во иднина, па макар биле дел и од свети нато и еу.
А, како историјата ги нарекува оние кои свиткале опашки, продале гз и кренале раце...Победници?Добровече моје даме... :back:
Револуциите не постојат.
Се `постигнуваат` од кога некој ќе направи пресметка во блокчето за заработка,и ќе нас`ска едни деца да служат за топовско месо.
Али Балашевиќ боље ќе ти објасни. :wink:
Не биди топовско месо....Адддддддддааааа
http://uk.youtube.com/watch?v=yeOtZ9NpvkY
OTPOR STOKO !!!
Нејќат да се смени име, сакаат да се збрише Македонија.
Името е само посредно средство.
Инаку, на брза рука, не се оправува држава. Барем не за 4 години.
Не постојат инстант економски решенија.
Но, постои процес.
Процес на подигање свесност за заедништво, самодоволност, достоинство...Кога тоа ќе се вгнези во сите предавнички и кукавички тикви, ќе може да почне и економската стабилизација.
Кои се тие инстантни економски решенија?Jas rekov nikoj ne saka da ja unisti RM da ja snema al ako ne ti dava da se razviesh isto ko da te snemalo... kako bese bolje uzasen kraj nego uzasi bez kraj
Na nekoj mu odgovara vakvata MUTNA situacija i taa ke trae , dur nekoi cickovci ne recat nekako drugacije...
A deka ima instant reshenija ekonomski ne da ima ... ama drasticni se i krajno e vreme da se prezemat...
Da pogledneme sto imame prednost... i da gi iskoristime i koga ke imas pari ke mu reces na Grkot fuck of jebi se ... dotogas e isto ko u scenata Rane onoj tatkoto koga pljuka komsikata sprat nad nego ... sto znam ja mislam terba da se deluva i vlasta da se angazira na ekonomija i toa da e primarno a za imeto neka prestanat sekakvi pregovori i tocka.
Eve concrete ke ti kaze deka ima ekonomski instant resenija vo istorijata i vo svetot
http://uk.youtube.com/watch?v=y7mnjteNjw4Процес на подигање свесност за заедништво, самодоволност, достоинство...Кога тоа ќе се вгнези во сите предавнички и кукавички тикви, ќе може да почне и економската стабилизација.