Започнаа “психичките бомбардирања“ за Северна Македонија!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Abe dete pari se , PARI.
Пари од курварлук и коцка - не во Македонија!

Мафија не ми треба, има една и се вика Влада на Република Македонија.

Затоа, не продавај „лас вегасовски“ тези овде.

N

n/a

Гостин

Ја вол Хер Коммандант !!! Фрштенд!:salut::salut::salut:
Ако треба трици ќе јадеме ама најн... не се занимаваме со еврејски работи.
Наин !!!
Аллес фур ВМРО унд ВМРО фур аллес!

Се извинувам Хер Гебелс,колку нечистокрвни убивте денес? :drk:
Да знам... да прибележам у блокчето.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Значи треба, као опција А:
Да добиеме економска инекција, која ќе ни ги наполни стомаците, и така најадени ќе бидеме помирни и сите ќе се сакаме, нема да има делења. Ќе владее законот , ќе влеземе во евро-атлантските структури и преку правни мерки ќе ја докажеме македонската вистина и ќе добиеме правда. Со сменето име и обезличени, но хеј, барем како европјани.

Опција Б:
Од старт да го смениме името, зошто целиот свет така сака, влезот во еу и нато да ни биде награда, па тогаш ко рамноправни со Грција, ќе си бараме правдини.

Пред да ги проголтате ваките бљувотини, прво погледнете добро кој ги предлага, а потоа размислете за сличноста на ваквите демагогии со:
- Пропагандите на Едвард Џозеф и грчките платеници како Фрчко.
- Вицот за Македонецот и кубурата која ја чува "за не дај Боже"
- Она што и одговара на Грција.
Вакви перфидни мозокоперачи шират страв, апокалиптични сценарија и го потхрануваат кукавичлукот на народот.
И над се, лажат.
Лажат дека промената на името ќе донесе шанса.
Исто како што лажат дека неменувањето на името не бутка назад.
Шират логика на губитници и обесхрабруваат.

Кога оние кои носеле вистински промени низ светската историја би размислувале вака, промени немало да има.
Сетете се на револуциите и превратите и видете колку тие се ослонувале на компромиси или чекале "подобро утре".

Вистината е една и е прилично едноставна...Се смени ли името, Македонија нема да има никакви шанси.
Се откажеме ли од оваа битка, нема да можеме да се избориме ниту за една друга битка во иднина, па макар биле дел и од свети нато и еу.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Имаш одговор?
Имам ама шо дека имам...пак се враќаме на почеток...не на темава...на проблемот.

зошто целиот свет така сака
Целиот свет го заболе левото маде :) Ама има едни бизнисмени кои така сакаат...:)

Кажи нешто ново.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99

PAzi majku mu egotripovanje ...ne MI treba ... koj si bre ti da kazes sto i treba na Makedonija a ?

I kako se osmeluvash ti Vladata da ja nareces Mafija ???? Subverziven elementu ... prethodno bese protiv brat Ljube , sega si protiv Vladata koja ja narekuvas mafija od druga strana si obozavatel na kontroverzniot Todor Aleksandrov i sea si se utripal deka si Gebels koj e fashist ... stvarno si mi konfuzen ...da ne se drogirash ti ? :smir:

Член од
29 јули 2008
Мислења
247
Поени од реакции
3
koga ke prestanat da go perat mozokot na narodot deka ako ne se smeni nema da opstane.nie makedoncite sme kako pirej.neunistlivi sme.samo ekonomski da zastaneme na noze i togas sekade ke ne primat.plus site organizacii do sega se so opredelen rok na traenje.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
OK ada ne menjame ime definitiven stav ... mada tuka nikoj i ne vika da se menja ime , ja vikam cak i deka nikoj ne ni saka da bide smeneto imeto duri ni Grcija

i sto posle ?
imate nekoj plan konkreten kako da se kacat platite , da ne poskapuva se zivo da ripne standardot ?

Eve iskreno jas sum za , nikako da se menja ime ama aj sea kako da se opravi Makedonija na brza ruka ?

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
plus site organizacii do sega se so opredelen rok na traenje.
Па,може и да се надеваме дека во блиска иднина ЕУ и НАТО ќе се распаднат.Ништо не е вечно на овој бели свет.За Југославија сите мислеа дека ќе биде вечна-ама гледаш,се растури.Варшавски пакт-се растури.Римската Империја-се растурила.Византија-исто така.Комунизмот мислевме дека ќе е вечен-ама гледаш,не е.Историјата покажала дека сите организации од таков тип имаат ограничен рок на траење.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
OK ada ne menjame ime definitiven stav ... mada tuka nikoj i ne vika da se menja ime , ja vikam cak i deka nikoj ne ni saka da bide smeneto imeto duri ni Grcija

i sto posle ?
imate nekoj plan konkreten kako da se kacat platite , da ne poskapuva se zivo da ripne standardot ?

Eve iskreno jas sum za , nikako da se menja ime ama aj sea kako da se opravi Makedonija na brza ruka ?
Нејќат да се смени име, сакаат да се збрише Македонија.
Името е само посредно средство.

Инаку, на брза рука, не се оправува држава. Барем не за 4 години.
Не постојат инстант економски решенија.

Но, постои процес.
Процес на подигање свесност за заедништво, самодоволност, достоинство...Кога тоа ќе се вгнези во сите предавнички и кукавички тикви, ќе може да почне и економската стабилизација.

N

n/a

Гостин
Значи треба, као опција А:
Да добиеме економска инекција, која ќе ни ги наполни стомаците, и така најадени ќе бидеме помирни и сите ќе се сакаме, нема да има делења. Ќе владее законот , ќе влеземе во евро-атлантските структури и преку правни мерки ќе ја докажеме македонската вистина и ќе добиеме правда. Со сменето име и обезличени, но хеј, барем како европјани.

Опција Б:
Од старт да го смениме името, зошто целиот свет така сака, влезот во еу и нато да ни биде награда, па тогаш ко рамноправни со Грција, ќе си бараме правдини.

Пред да ги проголтате ваките бљувотини, прво погледнете добро кој ги предлага, а потоа размислете за сличноста на ваквите демагогии со:
- Пропагандите на Едвард Џозеф и грчките платеници како Фрчко.
- Вицот за Македонецот и кубурата која ја чува "за не дај Боже"
- Она што и одговара на Грција.
Вакви перфидни мозокоперачи шират страв, апокалиптични сценарија и го потхрануваат кукавичлукот на народот.
И над се, лажат.
Лажат дека промената на името ќе донесе шанса.
Исто како што лажат дека неменувањето на името не бутка назад.
Шират логика на губитници и обесхрабруваат.

Кога оние кои носеле вистински промени низ светската историја би размислувале вака, промени немало да има.
Сетете се на револуциите и превратите и видете колку тие се ослонувале на компромиси или чекале "подобро утре".

Вистината е една и е прилично едноставна...Се смени ли името, Македонија нема да има никакви шанси.
Се откажеме ли од оваа битка, нема да можеме да се избориме ниту за една друга битка во иднина, па макар биле дел и од свети нато и еу.
Добровече моје даме... :back:
Револуциите не постојат.
Се `постигнуваат` од кога некој ќе направи пресметка во блокчето за заработка,и ќе нас`ска едни деца да служат за топовско месо.
Али Балашевиќ боље ќе ти објасни. :wink:
Не биди топовско месо....Адддддддддааааа:tapp:
http://uk.youtube.com/watch?v=yeOtZ9NpvkY

Devedesete
Mi smo bar imali stare gitare Poneki bedz na reverima
Glupo bi zvucalo >Je-Je!< uz sve ove dileje s revolverima
Al zastavu sezdesetih vezle su gramofonske igle
I put od zute cigle prostro se pred nas

Mi smo bar imali razne Che Guevare O-o, i vece prevare
To mladost spiri u dahu kao secer u prahu sa bundevare
Protesti sedamdesetih vise su bili odraz mode
Jer bokal pun slobode tocen je za nas

Mi smo bar imali putovanja Perone, suze, cmakanja
Crveni pasos bez mane sto prolazi grane bez puno njakanja
Dnevnici osamdesetih svrljani su na jarke razglednice
Svet je lice sminkao zbog nas

Mi smo bar imali one snove koji se tesko ostvare
A snovi najcesce vrede tek kad s tobom osede Kad s tobom ostare
Nije bas sve na kantaru Citavo cudo kupi lova
Ali snova nema piratiranih

Onda su dosle devedesete, tuzne i nesretne Opake
Gospod je barut primirisao pa ladno zbrisao za oblake
E, kad vec puknu ustave nema nam spasa dok se reke ne zaustave
No, i taj dan ce svanuti

Onda su dosle devedesete, tuzne i nesretne Fobicne
U udzbenike i u citanke usle su bitange Obicne
Kasno je da se panici Dali smo sansu da se ludilo ozvanici
A sad smo prosto zgranuti?

Mi smo bar imali neke veze s planetom i sa ljudima
Znalo se ko togu nosi a ko cvetic u kosi O, blago ludima
Danas se laz odvazila A zadnja bagra kroji moral
Pa je OK koral dignut oko nas

Ma, jebite se, Devedesete, vas mogu jedino psovati
Za vama niko nece zaliti niti vam stihove kovati
Jednu ste mladost sludele, budite sretne ako vam i strofu udele
Pred crkvom pravih vrednosti

Ma, jebite se, Devedesete, i vasa prica je gotova
I dabogda se nikad ne sete svih ovih protuva i skotova
Kad zakon metlom zamane Ili ih pusti da se medusobno tamane
Sto ima svojih prednosti....

OTPOR STOKO !!!

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Добровече моје даме... :back:
Револуциите не постојат.
Се `постигнуваат` од кога некој ќе направи пресметка во блокчето за заработка,и ќе нас`ска едни деца да служат за топовско месо.
Али Балашевиќ боље ќе ти објасни. :wink:
Не биди топовско месо....Адддддддддааааа:tapp:
http://uk.youtube.com/watch?v=yeOtZ9NpvkY

OTPOR STOKO !!!
А, како историјата ги нарекува оние кои свиткале опашки, продале гз и кренале раце...Победници?

Гоце Делчев, на пример, бил..топовско месо?
Француските револуционери чекале...финансиска подршка и амин од големите?

Да, ОТПОР СТОКО фиромска.
Цинизмот и кукавичлукот ќе те збрише.
А ведена глава сабја ја сече итекако.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Нејќат да се смени име, сакаат да се збрише Македонија.
Името е само посредно средство.

Инаку, на брза рука, не се оправува држава. Барем не за 4 години.
Не постојат инстант економски решенија.

Но, постои процес.
Процес на подигање свесност за заедништво, самодоволност, достоинство...Кога тоа ќе се вгнези во сите предавнички и кукавички тикви, ќе може да почне и економската стабилизација.

Jas rekov nikoj ne saka da ja unisti RM da ja snema al ako ne ti dava da se razviesh isto ko da te snemalo... kako bese bolje uzasen kraj nego uzasi bez kraj

Na nekoj mu odgovara vakvata MUTNA situacija i taa ke trae , dur nekoi cickovci ne recat nekako drugacije...

A deka ima instant reshenija ekonomski ne da ima ... ama drasticni se i krajno e vreme da se prezemat...

Da pogledneme sto imame prednost... i da gi iskoristime i koga ke imas pari ke mu reces na Grkot fuck of jebi se ... dotogas e isto ko u scenata Rane onoj tatkoto koga pljuka komsikata sprat nad nego ... sto znam ja mislam terba da se deluva i vlasta da se angazira na ekonomija i toa da e primarno a za imeto neka prestanat sekakvi pregovori i tocka.

Eve concrete ke ti kaze deka ima ekonomski instant resenija vo istorijata i vo svetot

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Jas rekov nikoj ne saka da ja unisti RM da ja snema al ako ne ti dava da se razviesh isto ko da te snemalo... kako bese bolje uzasen kraj nego uzasi bez kraj

Na nekoj mu odgovara vakvata MUTNA situacija i taa ke trae , dur nekoi cickovci ne recat nekako drugacije...

A deka ima instant reshenija ekonomski ne da ima ... ama drasticni se i krajno e vreme da se prezemat...

Da pogledneme sto imame prednost... i da gi iskoristime i koga ke imas pari ke mu reces na Grkot fuck of jebi se ... dotogas e isto ko u scenata Rane onoj tatkoto koga pljuka komsikata sprat nad nego ... sto znam ja mislam terba da se deluva i vlasta da se angazira na ekonomija i toa da e primarno a za imeto neka prestanat sekakvi pregovori i tocka.

Eve concrete ke ti kaze deka ima ekonomski instant resenija vo istorijata i vo svetot
Кои се тие инстантни економски решенија?

Ајде конкретно образложи ги.

И кажи ми дали сметаш дека може да се спроведат без да се направи било каков компромис за името и без да станеме дел од нато и еу?

N

n/a

Гостин
http://uk.youtube.com/watch?v=y7mnjteNjw4
:salut::salut::salut::salut::salut:
Пали !
Пали !
Пали!
(плач кај присутните.Сандакот се спушта полека.Плачот се зголемува...)
Следи говор:
Ада беше...
бескомпромисен борец...дрн-дрн.
И онда добијаш биста баш од оние што најмногу те мрзеле,за да има каде да мочаат кучиња.
:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom