Google Chrome (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување
vrakjane na Mozilla..

Eve posle tridnevno eksperimentiranje konecno se vrativ na Mozilla. Ne deka Google Crome ne e dobar no seuste ima da se raboti na nego.

Eve posle tridnevno eksperimentiranje konecno se vrativ na Mozilla. Ne deka Google Crome ne e dobar no seuste ima da se raboti na nego.

Што му фали?

Моментално пишам преку него. Сега за сега не гледам никаква маана, се е во ред.
Задоволен сум, сеуште е во БЕТА фаза, а како прелистувач е одличен. На исти три јазичиња (форумов, јутуб, позадини) на Хром и Фајрфокс - Хром користи буквално дупло помалце рам меморија. Интересен изглед - графички е среден. Ми се допаѓа автоматското пребарување на гоогле. Подобрувањето на спид дајл од Опера и поголемата површина за работа - паметно е заштеден просторот.

Фајфрокс јузер сум, ама сигурно ќе се префрлам на ова само да искочи стабилната верзија.

Ја баталувам Мозилата. Готово е меѓу нас!!!
Новиот Фаерофокс (3) мислам дека е премногу спор за разлика од ХРОМОВ.
Дефинивно ова иде како дифолт броузер :)

За тој кој што кажа дека нема home page button:
Иди во говниот десен агол од броузерот и ќе видиш еден клуч и стрелка до него. После тоа иди на Options и ќе забележеш едно поле во прозорецот кој ќе ти се отвори каде што пишува Show Home button on the toolbar. Штиклирај го ова и решена работа :)

За тој кој што кажа дека нема home page button:
Иди во говниот десен агол од броузерот и ќе видиш еден клуч и стрелка до него. После тоа иди на Options и ќе забележеш едно поле во прозорецот кој ќе ти се отвори каде што пишува Show Home button on the toolbar. Штиклирај го ова и решена работа :)

Ok thanks..pozz

Приметив дека неможам преку Chrome да пратам меил од Gmail, палам лисицава, може. Исто и некои такви слични ствари со јузери и пасворди неможе/неке :) да влезе. Осталово е се како што треба, али ке почекам за некој добар апдејт па да се префрлам од лисицава.

интересно е тоа што уште кога слушнавме дека гугл направил прелистувач, сите сакаат да го пробаат, да видат за што се работи, и уште веднаш имаат големи очекувања за него и уште несимнат го планираат за нов дифолт броусер...
и сето тоа поради брендот гугл...
интересна работа... а и не е нешто револуционерно... мене ми личи на спој на најдоброто од постоечкиве прелистувачи но во секој случај еве и јас ќе почекам стабилна верзија па и јас го планирам за дифолт :pipi:

интересно е тоа што уште кога слушнавме дека гугл направил прелистувач, сите сакаат да го пробаат, да видат за што се работи, и уште веднаш имаат големи очекувања за него и уште несимнат го планираат за нов дифолт броусер...
и сето тоа поради брендот гугл...
интересна работа... а и не е нешто револуционерно... мене ми личи на спој на најдоброто од постоечкиве прелистувачи но во секој случај еве и јас ќе почекам стабилна верзија па и јас го планирам за дифолт :pipi:
Викаш, интересно било а?

Mене ми е супер, нема никаков баг, you tube отвара, Gmail отвара... никаков проблем. Го користам цело време откако го спуштив и ништо не ми фали освен некои add-ons што ги имав на ffox (што всушност е и најголемиот атрибут на ffox). Ама без галје и овој е open source па само прашање на време е кога и за него ќе излезат add-ons. Во секој случај дојде крајот на лисицата, ако не преземат нешто да можат да конкурираат, зошто Chrome e муња.:helou:

Сега постирам од него, за мене е одличен. Брз, едноставен, нема многу кичерај и глупости, таскбар ова она.
Ќе си седи инсталиран, а богами и користен:)

После пофалбите од вас Хром добива уште еден корисник:pipi:

Мозилата ми правеше проблем па си инсталирав Google Chrome. Го корисма некое време и не е лош..

Што е ова инсталацијава на Хром луѓе?Се се добро и кога ќе треба да притиснам Start Google Chrome не може.Ептен долго време чекам.Нешто до мене е или нормално е толкаво чекање?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom