Време е да се размислува за признавање на Косово и Ј. Осетија и Абхазија во пакет!

• Креатор на темата Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување Време на започнување
zosto tolku im trebase da ni go priznaat imeto koga rusija uste od osamostojuvanjeto ne prizna kako makedonija.plus toa da ne bese referendumot moze i nemase ni toa da go napravat.a za aracinovo i mpri site se sekavaat.

Svetovid uste se zanimava so unipolarnosta.
Ako vo USA za mesec i nesto pobedi Mu-Barak Husein Obama, se cini deka posle doooolgi godini amerikanskata prevlast vo svetov ke bide seriozno narusena. Klatenjeto na nivnata dominacija pocna so Bush Jr. osobeno so II mandat, a so crnec rock star na celo ke bide dovedena pred seriozen ispit.
E sega sto ne uci istorijata. U princip nisto, ama ponekogas i kjoravo pile ke zakaci.
Site golemi imperii imale ups and downs i supaci na celo na drzavite. Cezar - Klaudie, Konstantin V - Irina itn itn....zborot mi e deka nema taka brzo da im go gledame krajot. Najcesto posle kilavi vladeteli idat posilni od onie porano, jebi ga toa e toa.
A sekogas postoi i opcijata Lee H. Oswald, barem otade okeanot.

jas skromno tipuvam deka podpredsedatelot na ovoj keniecot ke bide idniot predsedatel na USA...em e mafiozo, em samo na vakva mala vrata moze da vleze vo nekoja od tie roze , sini , ovalni sobi :)

Svetovid uste se zanimava so unipolarnosta.
Ako vo USA za mesec i nesto pobedi Mu-Barak Husein Obama, se cini deka posle doooolgi godini amerikanskata prevlast vo svetov ke bide seriozno narusena. Klatenjeto na nivnata dominacija pocna so Bush Jr. osobeno so II mandat, a so crnec rock star na celo ke bide dovedena pred seriozen ispit.
E sega sto ne uci istorijata. U princip nisto, ama ponekogas i kjoravo pile ke zakaci.
Site golemi imperii imale ups and downs i supaci na celo na drzavite. Cezar - Klaudie, Konstantin V - Irina itn itn....zborot mi e deka nema taka brzo da im go gledame krajot. Najcesto posle kilavi vladeteli idat posilni od onie porano, jebi ga toa e toa.
A sekogas postoi i opcijata Lee H. Oswald, barem otade okeanot.
Луѓе, се што нам овде ни се случува е остаток на тој униполарен свет кој отиде по ѓаволите. “либерални експерти“, “граѓанска идеја“, фрчимир први мали све се тоа рерзидуални лајна кои и после пуштањето на вода од казанчето останале на шољата. Еве ги сите шесторица кои ќе го дрмаат светот во иднина. Добро, уште Индиецот фали! Колкумина од нив не имаат признато под Уставно Име?
Medvedev.jpg

Pa so ne ja zdrmaat i Grcija malku drmacive?Gospoda rusija e nepobedliva na domasen teren.No e daleku od favorit na gostinski.Taka da....posle ovaa pobeda samo dokaza deka koj ja potcenil gadno se zaebal.Ama da ne se zanesuvame sea site i da prajme muabeti za sojuzi so Rusija i so ti znam so.Vreme e da odberem strana.Kina indija iran se preku 2-3 morinja.Ko i zenite mora nekogas da ni vleze.Ama barem neka ne opasi nekoj dobar fraer.Ko germanija da receme.

Ни едното ни другото...исти го**а се и Американци и Руси....и онака се што прават прават ради моментален интерес....така да НЕ...ма какво прознаванје бре...мани ги таму

Исто и Америка може да земе многу повеќе кога не би постоеле Русите што за светот значи кочница на некој начин.Сега доколку ти си мислиш дека Македонија не представува ништо ни за САД ни за Русија си се запрашал ли некогаш зошто толку се инволвираат во нашите животи.Што е она што ги тера да присуствуваат овде,дали се само тие 2 000 000 луѓе?Па и на магарето му е сеедно кој му е газда доколку тој газда не го тепа и убаво го храни.Не хранат ли нас Американците?За тепање тоа се осигуравме со Арачиново,или не ни беше доволно па сега ќе се правиме на Тошо?Каков знак ни дадоа САД дека се на наша страна?Не признаа под уставно име со обврска да го смениме,па тоа ли е знак,абе ајде не заебавај,на очи се правиме слепци,ебаго.

Во право си за некои работи, како тоа дека во очи се правиме слепци, ама тоа е реалноста, пишав погоре која положба ја имаме ние македонците.А што било тоа да присуствуваат овде, епа веројатно знаеш дека нивна примарна цел е наметнување на НАТО на балканот, затоа и не гураат во НАТО, покрај тоа имаат корист од војниците во Ирак и Авганистан, а имаат корист од новата амбасада (би рекол центар на ЦИА).Е поради ова тие не залажуваат со признавање под уставно име итн итн, и сега иако сите ја знаеме реалноста тоа е тоа, нема кај да бегаме кога јавно Македонија се декларира како силен сојузник на Американците.Ваљда и ние ке имаме некоја корист од тоа - ете во НАТО ќе не влезат, а за името стварно незнам - Грујо,Бранко и Буш само знаат, се кладам дека се е договорено (иако не сакам да помислам на тоа)
Поз

ЕЈ АБЕ ЗАШТО НИЕ НЕ ГО ПРИЗНАЕМЕ СЕВЕРЕН КИПАР ШТО ЧЕКАМЕ?

може да го признаеме и косово и јужна осетија и абхазија во замена во обединети нации да бидеме како македонија! ако се сложат сите ја сум одма да ги признаеме сите!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom