Време е да се размислува за признавање на Косово и Ј. Осетија и Абхазија во пакет!

• Креатор на темата Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување Време на започнување
Тууу, ама се филмате.

Да се признаат, или да не се признаат е исто. Ниту ќе ни донесе нешто, ниту пак ќе изгубиме.

Најдобро е да се има став дека ќе се признаат кога ќе дојде време, ако дојде. Дипломатски.

Абе ДА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА!!! А за другите ич не се секирајте сами ќе си се средат големи си се

Америка ти е на 10000 км од Македонија и воопшто нема никакви културни, економски , цивилизациски врски со нашата земја и народ.
Македонија има МАТЕРИЈАЛ со кој може да ја задолжи Русија за трајно партнерство кое нема да биде само на воен туку на културен, економски, верски план.Ние живееме во периодот кога една империја умира а други се раѓаат.

Сега се брановите кој ги фати ќе стигне некаде, кој дреме ќе си остане под вода.

Тууу, ама се филмате.

Да се признаат, или да не се признаат е исто. Ниту ќе ни донесе нешто, ниту пак ќе изгубиме.

Најдобро е да се има став дека ќе се признаат кога ќе дојде време, ако дојде. Дипломатски.
И јас сум на оваа мисла.

Ниту Русија ќе земе воено да ги напаѓа земјите кои нема да се истрчаат да ги признаат Ј. Осетија и Абхазија, ниту пак САД ќе земе да истура гнев врз оние кои ќе ги признаат.

Треба прво САД и Русите да ги поделат дефинитивно гео-стратешките влијанија, па после ние да одлучуваме.
Затоа, во моментов,на нас најмногу ни одговара некој неодреден став.

А, очигледно е дека пополека се ствара еквилибриум помеѓу Русија и САД, а и дека Кина има некој статус кво кога е во прашање наклонетоста кон двете сили. Особено сега откако Русија и даде територија.

Па, штом сила како Кина може да седи на две столици,зошто земја ко нашата да не може.

samo neutralni vo ovaa situacija ili ako priznavame da gi priznaeme site zasto togas nema zasto da se lutat i rusija i sad

Кисинџер: Тешко на нашите непријатели, уште потешко на нашите сојузници! Сеуште има некој мрсулко за пуканки?

O svetovide ... genijalecu ...o ti sto gi znaes vekovnite tajni na nashite shamani ... prosvetli ne nas ubogite i neukite ...

More krelac ti ke priznavas Osetija sega a CIA ti gradi na Kale ... alo od koj sanatorium si izbegan ti ????

Nie sme u trtiguz pozicija i zatoa zemi si pukanki dur ne dojdat da ti tropnat doma da te trtat drugarive ..i ne se praj pameten koga davas samoubistveni resenia za problemot koj eden imbecil da podrazmisli poveke od 1 minuta bi skapiral deka e nelogicno , opasno i kontraproduktivno ...

PS i ja sakam da sme so Rusite ama docna e za toa , potpiseme li toa za 2 godini ke ne nema toa da ti kaze batko Kisindjer treti Velicanstveni

O svetovide ... genijalecu ...o ti sto gi znaes vekovnite tajni na nashite shamani ... prosvetli ne nas ubogite i neukite ...

More krelac ti ke priznavas Osetija sega a CIA ti gradi na Kale ... alo od koj sanatorium si izbegan ti ????

Nie sme u trtiguz pozicija i zatoa zemi si pukanki dur ne dojdat da ti tropnat doma da te trtat drugarive ..i ne se praj pameten koga davas samoubistveni resenia za problemot koj eden imbecil da podrazmisli poveke od 1 minuta bi skapiral deka e nelogicno , opasno i kontraproduktivno ...

PS i ja sakam da sme so Rusite ama docna e za toa , potpiseme li toa za 2 godini ke ne nema toa da ti kaze batko Kisindjer treti Velicanstveni
Винстоне, во Македонија нема шамани. Тоа кај чувашите... Инаку дрво, јас заговарам признавање на КОСОВО во пакет со ЈО и Абхазија. Тоа ќе ни даде малку мистичност пред светот, токму како остјачки шамани да не просветлувале. Инаку, не ни очекував некој со кус ум како твојот да ја свати поентата. Едноставно, толку ти сече дете. И ај истај ми се, си имам попаметна работа. ’Ногу барут изарчив за една интелектуална сенка како тебе ’басиму мајката...

Znam ja sto ti zagovaras ... da ne upropastis do kraj ... site da ni se naljutat ... i turi krst na Makedonija grobarishte niedno

Znam ja sto ti zagovaras ... da ne upropastis do kraj ... site da ni se naljutat ... i turi krst na Makedonija grobarishte niedno
Ах па тебе кутрото те болело признавањето на Косово беееее! Па шо не кажеш така бе срБче бе, да те знаеме со кого си имаме работа. Хајде не брини мали, проћи ће :pos2:

Винстоне, во Македонија нема шамани. Тоа кај чувашите... Инаку дрво, јас заговарам признавање на КОСОВО во пакет со ЈО и Абхазија. Тоа ќе ни даде малку мистичност пред светот, токму како остјачки шамани да не просветлувале. Инаку, не ни очекував некој со кус ум како твојот да ја свати поентата. Едноставно, толку ти сече дете. И ај истај ми се, си имам попаметна работа. ’Ногу барут изарчив за една интелектуална сенка како тебе ’басиму мајката...
И ТОА Е ДОБРО ЗА ОБЕДИНЕТА МАКЕДОНИЈА ПЛУС А ЌЕ СКРПИМЕ И ПО НЕКОЈ ПОЕН :pos2: :pos2:

Кога веќе ќе признаваме се во пакет, да не ја заборавивме и Република Српска (или намерно некој не ја спомнува)...??? И таа треба да се признае во овој горе спомнат пакет... :helou:

Писмо со намери за признавање му е мајката,дека еден убав ден и тоа ќе се случи,оти во спротивно засега,сеуште имаме една “Илирида“ на врат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom