Време е да се размислува за признавање на Косово и Ј. Осетија и Абхазија во пакет!

• Креатор на темата Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување Време на започнување
Кога веќе ќе признаваме се во пакет, да не ја заборавивме и Република Српска (или намерно некој не ја спомнува)...??? И таа треба да се признае во овој горе спомнат пакет... :helou:

eдно е за Русија и Америика друго е за Србија,не сте толку битни вие....:helou:

На темава сум за умреност и следење примери,без непотребни излетувања

Лично сум за признавање на Баскија,највеќе ми се свиѓаат они од сите сепаратисти:)

Писмо со намери за признавање му е мајката,дека еден убав ден и тоа ќе се случи,оти во спротивно засега,сеуште имаме една “Илирида“ на врат.

Немој случајно да спомнуваш дека имаме една Илирида на врат, зошто некои "патриотчиња" ќе те напраат лом за тоа, или пак да кажеш дека, ако признаваме нешто може и кај нас некој да ни признае нешто... тоа ти е тоа РЕЦИПРОЦИТЕТ...!!! јебига... :toe:

Кога веќе ќе признаваме се во пакет, да не ја заборавивме и Република Српска (или намерно некој не ја спомнува)...??? И таа треба да се признае во овој горе спомнат пакет... :helou:
Ич не се секирај и Белгија, Каталонија, Баскија сите што ќе се делат ќе ги прзнаеме не се тревожи многу ама овие три се први, другите малку подоцна. После тие ќе признаваат за возврат и така у круг
и Ирска ја заборавив

Ич не се секирај и Белгија, Каталонија, Баскија сите што ќе се делат ќе ги прзнаеме не се тревожи многу ама овие три се први, другите малку подоцна. После тие ќе признаваат за возврат и така у круг
и Ирска ја заборавив

Не ... не се секирам ја многу, немај гајле, ама јас мислам дека во тој пакет треба да ја има и РЕПУБЛИКА СРПСКА...!!! :wink:

Писмо со намери за признавање му е мајката,дека еден убав ден и тоа ќе се случи,оти во спротивно засега,сеуште имаме една “Илирида“ на врат.
Другар те пратам од прееска пафташ со тоа писмо за намери. Одлична идеја, но морам да те прашам, што потоа? Дај елаборирај малку, ќе останеме само на тоа писмо со намери?

kraj kraeva nikoj od nas nema da smeni nisto a i baska ne se valjda do tolku ludi nasive kvazi politicari da pravaat ispadi so koj na kraj nema da ne sakaat ni ednite ni drugite i ke si ostaneme so prstot vo usta:toe:

Македонија ќе го признае Косово зошто
-има 25% браќа Албанци дома
- зошто на САД им треба што е можно поголем број на држави кои го признале Косово
- зошто така се нагодија кога решија конечно да ја демаркираат границата
- и малку да им вратиме на браќата Срби мило за драго за сит години и години уназад ког не тртеле кај ќе стигнат.

ЈО и А нема да ги признаеме зошто
- Русија за Македонија е исто што и ние за Белизе (ништо). Сега немојте одма приказни дека Русите летаат бомбардери над Норвешка, ги летаат над Норвешка не над Прилеп
- Зошто не се имаме договорено вие нас Црквата ние вас Осетија, вие нас јазикот/нацијата ние вам Абкхазија.
- едноставно, зошто друга љубов имаме, а таа се вика УСА. Е сеа ако дојде на власт талиман банана и реши да не шутне тгаш можеме да направиме пу пу неважи и така сме премногу небиттни за да некој ни памти со кого сме се кога он не викал за ....

samo neutralni vo ovaa situacija ili ako priznavame da gi priznaeme site zasto togas nema zasto da se lutat i rusija i sad

Брат, да си ми жив! :)

Ни Русија ни САД не се мали деца,за да ги моткаме и играме.

Доколку го сториме ова што го предлагате, кој ни гарантира дека нема и двете страни да се налутат?

Ние ништо не добиваме со било какво признавање по сопствена иницијатива, за “беспари“ шо би се рекло.

Затоа ако веќе се преземаат некакви конкретни чекори, треба добро да си ги испазариме интересите.

А најмудро е да сочекаме, НИКОГО да не признаваме.

Особено не Косово.

И уште за “бирањето страни“ во Американско-Руските надигрувања,.. зарем некој верува дека НИЕ БИРАМЕ страна...

едноставно, зошто друга љубов имаме

callas.jpg

Љубовта е болка, сила, инспирација и мака.

Наполно те разбирам , Јаков. Секој од наш бил некогаш вљубен. Само внимавај на едно: немој да почнеш да ја пееш “ќе се грчам, ќе се турчам, мила мајчице, умрев за него...“

Прво започнавме со Косово,па со Абхазија и Ј.Осетија,па следни(но не по желба на великите сили)би биле Баскија,Северна Ирска,Шкотска итн.т.е.нарушување во географските мапи

Другар те пратам од прееска пафташ со тоа писмо за намери. Одлична идеја, но морам да те прашам, што потоа? Дај елаборирај малку, ќе останеме само на тоа писмо со намери?

Она потоа зависи од развојот на состојбите кај нас во следниве неколку месеци.Значи тајмингот се поклопува на наша среќа токму во овие моменти,а писмата со намери ќе си ја завршат одлично работата за да се намали очигледниот притисок кој го вршат Гејците и нивните платеници кај нас.Барем и ние да имаме еден аргумент повеќе со кој можеме малку да ги подзамислиме оние кој отворено застанаа на Грчка страна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom