Втора класа

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Не, никогаш не сум имал проблем. Физичката привлечност морала да биде на некое одредено ниво, но редовно некаде сум останувал заради нешто друго. И не, не ми било проблем да се заљубам откако претходно сум мислел дека го имам идеалот. Таков е животот, микрокосмосот кој не го гледаме секогаш ни е поважен од макро а не сме никогаш свесни за тоа. И тоа редовно не убива.:toe:

Како автор на темата да си се изјаснам. Ако си оформена личност и знаеш точно што вредело а што не во животот, што си добил а што изгубил ако ти избега експресниот воз ќе мора да одиш со оној другиот што застанува низ сите ниви тешејќи се дека тоа и не е така страшно па дури е и добро затоа што ќе уживаш низ релјефи и пејзажи. Тоа е самозалажувачката и поопшто прифатена варијанта. Ако реално седнеш со трезна глава и анализираш што било вчера а што е денес ќе сфатиш дека пропорциите се драстично различни. Матрикс момент, го земаш едното апче и велгуваш во светот на бајките каде што пред тебе стои гола Просека или она другото апче каде што гола стои Вистина. Освен ако не ти се потрефи по втор пат а тоа ретко се дешава барем не во општество каде што се е сведено на навика и интереси дури и после 30 години и 2 деца оти што си е сигурно сигурно си е нели боље просек или мизерија од некој отколку очај без никој. Самите си ги упропастувате шансите за нешто подобро со тоа што одите на сигурно. Ама во држава каде што тоа е принципот и правилото и не се може поинаку.

Тоа е затоа што со таков поглед гледаме на работите...
Она што го имаме денес може да биде далеку подобро од она што сме го имале вчера само ако погледнеме со такви очи...
Се зависи од нас и начинот на размислување...
Како сакаме,така и ќе биде...

Вака внуци.
Се е релативно.
И кој како САМ ЌЕ СИ СЕ УБЕДИ ДА ВЕРУВА ВО СВОЈАТА "ВИСТИНА "...

АКо некој сака да верува дека девојка му/ дечко му е прва класа, ќе си верува и сам ќе си се убедува дека е така... Па и по цена да не е...
Кога знаеш дека си ја изгубил првата класа како во примерот, или кога не можеш да ја имаш, си се задоволуваш со ВТОРАТА Класа и си ја гледаш како да е прва...

In addition, се сеќавате на приказната со лисицата Кисело е грозјето?!
Така и ова. Ако не можеш да ја имаш првата класа, најчесто не се фрустрираш и си ја декларираш втората класа како прва и тоа е тоа.
И среќно си живееа:smir::smir::smir:

Како автор на темата да си се изјаснам. Ако си оформена личност и знаеш точно што вредело а што не во животот, што си добил а што изгубил ако ти избега експресниот воз ќе мора да одиш со оној другиот што застанува низ сите ниви тешејќи се дека тоа и не е така страшно па дури е и добро затоа што ќе уживаш низ релјефи и пејзажи. Тоа е самозалажувачката и поопшто прифатена варијанта. Ако реално седнеш со трезна глава и анализираш што било вчера а што е денес ќе сфатиш дека пропорциите се драстично различни. Матрикс момент, го земаш едното апче и велгуваш во светот на бајките каде што пред тебе стои гола Просека или она другото апче каде што гола стои Вистина. Освен ако не ти се потрефи по втор пат а тоа ретко се дешава барем не во општество каде што се е сведено на навика и интереси дури и после 30 години и 2 деца оти што си е сигурно сигурно си е нели боље просек или мизерија од некој отколку очај без никој. Самите си ги упропастувате шансите за нешто подобро со тоа што одите на сигурно. Ама во држава каде што тоа е принципот и правилото и не се може поинаку.

Se moze !

Nikogas ne mozes da gi promenis drugite , no mozes sekogas da se promenis sebesi :smir:

Онаа претходната била прва класа? Најдобра за тебе? Па зошто не е уште со тебе?

Одговор: зашто НЕ БИЛА ПРВА КЛАСА!!!! Да била, ќе останела со тебе.

Мислам дека имаше една поговорка: добриот пријател ќе те извади од затвор, но најдобриот пријател ќе ја дели ќелијата со тебе. Со други зборови - оној што е најдобар за тебе ќе биде со тебе цело време.

Свести се дека оној кој е со тебе не е со тебе зашто мора - има билијарди други мажи/жени, од кои повеќе од пола се подобри од тебе. Ама пак, другата личност останува само и едниствено со тебе.

А ако ти не умееш да ги цениш тоа, *ти* си втора класа, не тој/таа.

Поздрав.

Абе не би требало луѓево да ги делиме на исти начин. Сите сме луѓе-кои поубави,кои погрди. Јас не ги делам луѓето по класи во никој случај, дебел бил,слаб бил...Глупости.
Али имам една слабост...секогаш се вљубувам во дечки шо се прает "ФРАЕРИ"...И ми се чини дека никогаш таа мана немат да исчезне:toe:

Да се поправам. Не би требАло да ги делиме по класи.

Па добро сега стварно никој никогаш не треба да се дели на класи зошто и на тој некој го делат на класа. Лично јас не делам никого по класи ако ми е убав убав ми е незнам шо врска имат делење на класи..Сепак тоа си е лично мислење на секого така да сакаме нејќиме мораме да се помириме со тоа

Iskreno u mojov zivot nema prva vtora klasa.Stom e so mene bitno mi e da mi bide ubavo so nego i stom e taka togas toj e na vrvot na prva klasa.Site mi se isti, ne se druzam a i ne sum so luge koi sto ne se moj tip.Taka da site se prva klasa, site se luge i site imaat svoi dobri i losi strani.Site se ubavi i vnatresno i nadvoresno na nekoj svoj nacin.Samo sto ne go gleda sekoj toa taka...

секој си има посебен вкус за другите така да и својот дечко јас за мене го сметам како најпривлечниот маж на планетава така да и со секој влегувам во врска мора да имам некое мислење за него што е на врвот на скалата и секогаш сум задоволна со изборот што сум го направила воедно и среќна

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom