Втора класа

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Нема прва и втора класа во мизеријата, секогаш има простор за тонење!
...не е битно. :)

Прва класа ги нарекувам тие кои од прв момент ми смениле стање у 3-4 хормонални извори.
И никогаш не сум почнала нешто со поинаков.

Јас па итекако ги делам партнерите на класи.

Имав среќа или несреќа, да бидам со партнер кој го извлече "првокласното" од мене, и со кој сметав дека сум во врска од "прва класа".

После тоа се е бледа копија, втора класа...Едноставно ми се вгнезди шема во главата за тоа каква треба да биде една врска и тешко ми е да ја изменам.
Не знам ни дали некогаш во животот ќе успеам.

Ок првиот дел на постот го сфаќам како подобро е да не ризикуваш и да спуштиш критериуми а вториот нема класи и тие двата болдирани ич немаат логика(да да и ја отпосле не сфаќам шо ми било мислата). Секако дека има класификција сигурно Благица Павловска не е Анџелина Џоли ако гледаме од аспект убавина. А за секс за една вечер критериумите најчесто дали ти е доволно ебозовна и колку си очаен/напален( не мора да си напален или очаен па да пробаш да легнеш некоја. Едноставно си ќаруваш девојка поставуваш прашањето и тоа е тоа,ако те одбие ок,ако не те одбие супер, не ми дошло мене нож до коска нити сум манијак па само на тоа да мислам, онака да се зачини клабингот. Те знам шетан чоек си знаеш и самиот дека во некои земји секс за една ноќ не подразбира секс со некоја грда,додуша ова и кај нас се менува полека, полека). А сигурно ако истата вечер ти се погоди да бираш меѓу 2(од твој пост во божји уши, па не со една, туку од 3 да морам да бирам 2) што би ги леднал на крај сепак ќе избереш една врз некоја основа. Значи класификација има. Прашањето е дали да се спуштат критериуми или не (односно дали би се задоволиле со пониска класа) и дали ќе се помириш со втора класа или не или еве поопшто каква би била реакцијата во вакви моменти.

Не си создавам класи. Ако сметам дека е ок девојче тогаш супер. Ако е чавка, моментално и давам до знаење дека моја стратешка определба е да не ми се јавува веќе. Секоја девојка е убава на свој начин. Тие шо мислат дека имале врв од девојка и после раскинувањето се папаци.Е ова е класификација. Не би одбил некоја девојка само затоа што ми се видела понеубава или поглупа од претходната. А и не правам споредби бивши-сегашни

Ја па имам некој проблем со класификацииве. Критериумите за прва/втора класа ми се некако изместени, неконкретни и постојано се менуваат.
Ако ми погледнеш наназад во љубовниот ми живот, нема да најдеш ниедна (или малку) сличности меѓу ниеден од нив.
Секако, тука се и општите критериуми за добро (убаво, паметно итн.) и лошо (грдо, глупаво итн.).
Да речеме дека сум имала партнери од двете класи. Првата класа е таа понесигурната, кога почнуваш да се сомневаш дали сте од иста класа и кога си уверен дека Марфи нешто ќе заебе пошто е предобро за да е вистинито. Втората е побезбедната класа, ама тука па не ти чини, „не е доволно добар за мене“ и такви глупости.
Во суштина, тешко дека некогаш се спаруваат две исти класи. Не зборам во очите на другите, туку во перцепцијата на партнерите. Едниот партнер често се чувствува пониска/повисока класа од другиот. Така и другиот, најчесто во обратна насока. И тука доаѓаат проблемите.

Јас најдобро се снаоѓам со партнер од својата класа. Некој што не го чувствувам ни супериорен над мене ни инфериорен под мене (и не зборам за позите во кревет). Значи, веројатно на ова мислам кога ќе кажам дека сакам партнер со кој сме на иста бранова должина. Ова, плус комуникацијата.

А и ние, луѓето, знаеме да сме некогаш заебани. Да се прецениме и да летаме високо, или да се потцениме и да се осеќаме како гоВна покрај партнерот.
Toa зависи од субјективната перцепција за себеси, пред се, а после и за партнерот.

Шо знам, не сакам да се замарам со класиве, ми звучат ко дополнителни проблеми. :)

Poentata na temata ne e prva ili vtora klasa ... nego nesto sosem drugo

Dal koga ke se ufilmash lesno ili tesko ke se otfilmash :smir:

Poentata na temata ne e prva ili vtora klasa ... nego nesto sosem drugo

Dal koga ke se ufilmash lesno ili tesko ke se otfilmash :smir:

Е нешто ова и тоа што го кажа Леандра. Заменете го зборот класа со компатибилност ако така ви е полесно.

Е нешто ова и тоа што го кажа Леандра. Заменете го зборот класа со компатибилност ако така ви е полесно.

Ама и тука пак не може да се збори за повисоко/пониско ниво.
Или сте компатибилни или не сте.

Lele picajzli be ...aman otok ...klasa te klasa

ete moze ako si ruzna grob ke bides kanta klasa nema da drkaat na tebe ko na Andjelina Djoli ...da Vi crtam ???

Brejjj sto ubava tema za diskusija Vie klasa pa klasa

Ама и тука пак не може да се збори за повисоко/пониско ниво.
Или сте компатибилни или не сте.

Да ама со некој си покомпатибилна со некој помалце а со некој ич. Еве да речеме за тебе најбитни критериуми кај дечко се да има црни очи и смисла за хумор. Тој што ги има и двете ти е најкомпатибилен, тој што ги нема ни двете е најнекомпатибилен а тој што има слисла за хумор а има зелени очи е некоја средна величина. Некој ти е попогоден по твои критериуми за некој треба да спуштиш критериуми а трет ти е крајно неприфатлив. На друг начин не знам како да се објаснам на темава.

*Пи4ка прва класа, од посебна раса...*

Во машкиот ген е искодирано да се летаме на најубавите девојки. Ако не ги добиеме тогаш тие имаат превисоки критериуми, тие се материјални девојки или се курви. Нормално. :) Ако ги имаме и успееме да ги изгубиме... јебига, ќе бараме нови.

Имаш Ферари и си така добар што успеваш да го залепиш во ѕид. Хм, после тоа некој ќе си купи ново, некој ќе вози Југо. Е сеа нормално дека Југото не е исто со италијанското коњче, али тоа е, секој со паметот и ксметот. Ех, таму некаде во иднината... некојси x-ден можеби и ќе бидеш удостоен со ново Ферари.

што класифицирате шифонски гаќи како се сошиени ? нема класи ти се допаѓа или не ако ви е втора класа што им се пуштате воопшто остајте ги за други кој се од нивна класа но секогаш убавото јаболко прва класа од надвор не значи дека не е црвливо од натре

Стари рекле, од коњ на магаре не се качува:) така и со ова.

moz da bide extra-klasa, ama ako ne ja biva za u kujna i za u krevet-turi i pepel...

inache jas moite kategorii gi odbiram iskluchivo poradi nivnata harizma i mirisot nivni...da ne zavleguem sea u detali ali toa e toa otprilika, i ne podcenuem zeni po letota, zasho za vkusovite ne se rasprava, ama za mirisite...mmmm uh-uh:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom