Голф 6

• Креатор на темата Креатор на темата krembil0tina
  • Време на започнување Време на започнување
za registracija 6.000 e c c dzish sto ti e neka e i carinata 5.000 e za 18.000 e dobivas 500 ks sto vo evropa ne mozes da go dobies na novo ne mozes da go sporeduvas golfot i mustangot a golfot ista cena nema smisla

Зборуваш празни муабети, да беше така сите ке возеа мустанзи, плацовите со коли ке беа полни со мустанг немасе да има поло, саксо, ксара, 307ци... + Мустангот е за на американски пазар, можеш да замислиш колку троши и колку му е годишна регистрација и што ако ти се расипе едно делче...ахххххх вака како тебе размислував во прва средно кога сакав да донесам Ауди А8 со 4.2 мотор

И не заборавете дека типично американска кола не одговара на европските стандарди, така да мора да се извршат такви усогласувања уште во фабриката, а таква многу ја крева набавната цена...

6кава ама ич не ми се свиѓа. Добро малце. 5ката поише ми прави кејф. Дури мислам и да земам едно сеа пред да дојде 6кава.

Зборуваш празни муабети, да беше така сите ке возеа мустанзи, плацовите со коли ке беа полни со мустанг немасе да има поло, саксо, ксара, 307ци... + Мустангот е за на американски пазар, можеш да замислиш колку троши и колку му е годишна регистрација и што ако ти се расипе едно делче...ахххххх вака како тебе размислував во прва средно кога сакав да донесам Ауди А8 со 4.2 мотор

AJ da te pitam nesto neli ima bentley neli ima ferrari i pravame razlika megu cenata za takva kola e mnogu .Nodo jak avtomobil si izbral se gleda oti se razbiras od avtomobili.Ti si misles oti sekoj so ima pari saka da vozi mustang c c c prvo ubavo razmisli sto zboruvas

AJ da te pitam nesto neli ima bentley neli ima ferrari i pravame razlika megu cenata za takva kola e mnogu .Nodo jak avtomobil si izbral se gleda oti se razbiras od avtomobili.Ti si misles oti sekoj so ima pari saka da vozi mustang c c c prvo ubavo razmisli sto zboruvas
Јас би Maserati Quattroporte, да имам многу пари, ама не е тоа темава...сите забегавме.

Германските и јапонските коли се секаде ценети. И ги има секаде.
Ама голф рабит (голф 5 кај нас) во америка е околу 15000 долари (10000 евра).
Мене тоа ми е чудно. Кај нас основен модел 15400.

Некој спомна форд мустанг. Навистина во америка е од 22000 па нагоре. Затоа таму не се вози рено, пежо, цитроен, фиат, ланчиа и слични на нив.

А за цената на старо голф нормално дека ке држи цена кога менталитетот ни е таков и многумина би рекле ’’абе голф да беше’’

Струмикс sakav da kazam deka cenata e nogo nabildana za takov avtomobil.Koga bi me pitale mene bez pari se bi vozel duri i Zastava 750

Полека бе што ти стана, ептен се изнервира:pos2: Има луѓе што немаат кола а се разбираат повеќе од оној што вози Ферари, така да многу ти е проста таа логика, демек колку јака кола возиш толку се разбираш во коли, јас имам избрано голф 4 и ауди а4, не знам зошто мислиш дека тоа се лоши коли, ќе можеш да ми објасниш зошто еве ти се разбираш. Не ми беше понтата да кажам дека сите баш сите ке возат мустанзи, само пежо 307, голф 5, фиат пунто, леон, ауди А3...ке беа заменети со коли како мустангот зошто нели ти викаш дека ако го донесеш тука цената ке му биде слична како на овие што ги набројав...нема врска бе сеа со тебе тука ке се карам за коли, кажи ми само што кола имаш за да видам колку се разбираш.

Линеата не...тоа е Гранде Пунто со багажник назад...ама Бравото дефинитивно!
Голфот стана симбол на сељачење благодарение на гастарбајтерите (а богами и „домашните“) кои најчесто им прават „мотика стајлинг“, некој одвратен стајлинг, држат безобразно висока цена како половни, нереално висока цена, а башка...се е тоа иста монотонија од генерација во генерација...
И, дефинитивно, најчеста мета на кражба.

10 пати побргу би земал голф4, него си бравото, кој возел знае! Другарми купи браво и ден денес ми завидува!(на голфов)

Ovaj Golf 6 sigurno e nad 15.000 e za tie pari dokolko imas prijatel,rodnina u amerika za 13.000 do 14.000 e moze da si zemas mustang razlikata e toa so musangot ima 500 ks a Golfot samo 240 ks
Точно така!:tapp::uvo:

И земете во предвид дека голф 5 се продава со старата технологија да кажам тди, а не со комон реил технологија како своите конкуренти (308, Аурис, Меган, итн) а сепак и најпродаван и најпочитуван во својата класа, и јас мислам дека така ќе остане!

мое милење е дека турбото е подобро незаменлив е 1.9 тди моторот со 90 кс на волксваген има многу мала потрошувачка споредено со јачината на моторот а и со големината на колата(во мојот случај пасат)

Полека бе што ти стана, ептен се изнервира:pos2: Има луѓе што немаат кола а се разбираат повеќе од оној што вози Ферари, така да многу ти е проста таа логика, демек колку јака кола возиш толку се разбираш во коли, јас имам избрано голф 4 и ауди а4, не знам зошто мислиш дека тоа се лоши коли, ќе можеш да ми објасниш зошто еве ти се разбираш. Не ми беше понтата да кажам дека сите баш сите ке возат мустанзи, само пежо 307, голф 5, фиат пунто, леон, ауди А3...ке беа заменети со коли како мустангот зошто нели ти викаш дека ако го донесеш тука цената ке му биде слична како на овие што ги набројав...нема врска бе сеа со тебе тука ке се карам за коли, кажи ми само што кола имаш за да видам колку се разбираш.

Kako prvo sekoj vozac treba da bide po malku mehanicar na svoeto vozilo treba da go poznava toa vozilo.Jas za nieden avtomobil ne rekov deka e los samo ja sporeduvam cenata so e nogo nabildana za takov avtomobil.Zosto jas se razbiram od avtomobili :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:moze da sedneme na msn i ke vidame koj poveke se razbira 3 godini ucam za niv.Sto da ti objasnuvam gledi discoveri mos ke fates nekoj pat taa emisija i ke vides kolko EURA e eden mustang samo 13.000 e i trosoci 17.000 do 18.000 e

Kako prvo sekoj vozac treba da bide po malku mehanicar na svoeto vozilo treba da go poznava toa vozilo.Jas za nieden avtomobil ne rekov deka e los samo ja sporeduvam cenata so e nogo nabildana za takov avtomobil.Zosto jas se razbiram od avtomobili :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:moze da sedneme na msn i ke vidame koj poveke se razbira 3 godini ucam za niv.Sto da ti objasnuvam gledi discoveri mos ke fates nekoj pat taa emisija i ke vides kolko EURA e eden mustang samo 13.000 e i trosoci 17.000 do 18.000 e

"Nodo jak avtomobil si izbral se gleda oti se razbiras od avtomobili" eve ja recenicat be drugar jas ne izmisluvam. Nemam mn vreme za msn i discovery, ne vikam deka ne ucis 3 godini za niv, jas nad 20 godini imam prodavnica za avto delovi a sigurno veke 10 godini sedam so luge sto imaat problemi so kolite, porano imav i plac so koli...ne e bitno toa sramota e da kazuvame sea koj poveke se razbira, fakt e deka Golf e kvalitetna kola i cenata ne mu e nabildana, zemi Golf pa ke zborime, ili zemi mustang so da ti kazam :) Ako e 13.000 ke ti iskoci nad 20.000e i ke go vozis edna godina a za slednata registracija... so sreka:jaj: pred eden mesec na eden drugar mu go skrsija retrovizorot od jaguar, go naracav od grcija...okolu 130e iskoci, treba da imas muda da vozis takva kola.

A sto misles za golf eftini li se delovite :vozbud:kade sto ziveam ima eden kup komsii sto se pravat majstori i na krajot se visok delovi ima izleva 20.000e da mi izleze celosno :pos2::pos2:deka ke odat tie 7.000e site trosoci li :pos2::pos2:ne me zafrkavaj od bugarija so prefrlat koli po 2-3 iljadi kubni santimetri po 1000e do 2000e ne me zafrkavaj

A sto misles za golf eftini li se delovite :vozbud:kade sto ziveam ima eden kup komsii sto se pravat majstori i na krajot se visok delovi ima izleva 20.000e da mi izleze celosno :pos2::pos2:deka ke odat tie 7.000e site trosoci li :pos2::pos2:ne me zafrkavaj od bugarija so prefrlat koli po 2-3 iljadi kubni santimetri po 1000e do 2000e ne me zafrkavaj

Ne se eftini ali normalni se, 15e se disk plocki koga menjav,za limarija ne sum se rasprasal, ABS pumpata za kocenje e 200e...toa e eftino. Moze gi nosat za tolku ali gi vozat na bugarski tablici ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom