Елф
of Northern Mirkwood
- Член од
- 31 јануари 2008
- Мислења
- 1.373
- Поени од реакции
- 148
Во кој буџет да се вклопи?
75 КС и минимално ниво на опрема за многу пари? (основна верзија)
А имиџот ми е баш битен, треба колата да има душа помалце, и сакам да изгледа убаво.
Освен кај нас на Балканот, никаде не држат цена. затоа што на Балканот останало она дека „германец тоа го направил“, не за друго, и најчесто му се припишуваат нереални квалитети. Голф од првата серија од 700 евра па нагоре? А ако е нафтена печка и 1000 евра????
Затоа и се крадат толку.
Па сигурно не бираш кола според имиџ....нелогично размислување....
Ако мене ми одговара цената на возилото баш ме брига кој друг го вози и како го тјунирал .... негов проблем

Изгледот е важен ама има и поважни работи ..... 95% од времето кога користиш возило ти си внатре а не надвор.....била убава од надвор....и....?
не викам дека треба да биде грда или воопшто да не го земеш во обзир надворешниот изглед ама тоа не е примарна работа кога купуваш возило....тоа ти се вика интилигентно размислување....
цена држат во секој случај.....и не само фолксваген туку и сите останати германски произведувачи....
тоа што германец ќе го направи од инженерски аспект НИКОЈ не го прави(особено од аспект на технологија и квалитет,дизајнот не им е јака страна)....примери имаш колку сакаш....што не значи дека и они не знаат за забрљаат работа од време на време........
па ќе кошта 1000 евра, кога поминуваат по 500.000 км со фабричкиот блок и можеш сам да ги сервисираш пред зграда....