Голф 6

• Креатор на темата Креатор на темата krembil0tina
  • Време на започнување Време на започнување
Линеата не...тоа е Гранде Пунто со багажник назад...ама Бравото дефинитивно!
Голфот стана симбол на сељачење благодарение на гастарбајтерите (а богами и „домашните“) кои најчесто им прават „мотика стајлинг“, некој одвратен стајлинг, држат безобразно висока цена како половни, нереално висока цена, а башка...се е тоа иста монотонија од генерација во генерација...
И, дефинитивно, најчеста мета на кражба.
Тој што мисли така немора да вози голф:tapp:
Најверојатно тие што немаат пробано Голф мислат така.Нека направат еден круг со било кој модел(4,5,па сега и новава 6) па да видам тогаш сто ќе речат-дали станува збор за сељачење или за одлични автомобили со најдобра вожња.И само немој Фиат да споредуваш со Фолксваген.Од Фиат би земал само некоја поголема и тоа само бензин,дизел никако.

Голфот е симбол на сељачење и (нека простат колегите албанци ама тоа е) албанско возило. Секој трет албанец има гољф. Го нејќам бе без пари да ми го даваат, колку сака нека е добар. А и секој нов автомобил е добар автомобил. За тие 16.000 евра ке возам пежо 308, Ситроен Ц4, Гранде пунто, Лнеа, Браво со дизел мотори или бензинец со мноогу поголема опрема од голфот.....

П.С. Знаете што се случи со моделот на Фиат Стило? Беа доста актуелни едно време на нашиот пазар а и доста солиден дизајн имаа....

Абе мислитеси шо сакате ама да споредувате голф со фиат гранде пунто нема никаква логика.
Го нејќам бе без пари да ми го даваат,

Ааа го неќеш....

добар е како и секој голф ама некако од надвор изгледов сличен е со 5ката

За тие 16.000 евра ке возам пежо 308, Ситроен Ц4, Гранде пунто, Лнеа, Браво со дизел мотори или бензинец со мноогу поголема опрема од голфот.....

П.С. Знаете што се случи со моделот на Фиат Стило? Беа доста актуелни едно време на нашиот пазар а и доста солиден дизајн имаа....

Не дека имам особено мерак за VW, ама неможам да кажам дека не е поквалитетен од било кој Фиат на пазарот. Имав прилика да возам 5-ка и Шкода Октавија новата. Светлосни години се пред било кој Пежо, Ситроен, а да не зборувам за Фиатот. Фиатот има катастрофален преглед назад. Само дизајн и ништо повеќе.

Мојот компромис е или Шкода или Сеат Леон. Возиш квалитетна кола, германски инжинеринг, а сепак не е Голф.

Што се однесува за „воздишките“, гарантирам дека никој не останува рамнодушен на Голф и да сте хард кор обожавачи на другите марки.

Би сакал да си посакам некоја англиска кола за тие пари, но повеќе ги нема. Речиси и да нема англиски коли, баш типично англиски. Сите се на Форд, VW, Тата.

Голфот е симбол на сељачење и (нека простат колегите албанци ама тоа е) албанско возило. Секој трет албанец има гољф. Го нејќам бе без пари да ми го даваат, колку сака нека е добар. А и секој нов автомобил е добар автомобил. За тие 16.000 евра ке возам пежо 308, Ситроен Ц4, Гранде пунто, Лнеа, Браво со дизел мотори или бензинец со мноогу поголема опрема од голфот.....

Стварно многу "широки" видици имаш друже....
А што правиме со бмв и опеЉ ауди....?....и тие ли се албански возила....? или за нив нема проблем.....одма би купил бмв.....нели....?

Стварно многу "широки" видици имаш друже....
А што правиме со бмв и опеЉ....?....и тие ли се албански возила....? или за нив нема проблем.....одма би купил бмв.....нели....?

а да не зборам за мерцедес, секоја 2ра кола од тетово е мерцедес, или голф,

А во Албанија мерцедес е национално возило, и сеа ...

А во Албанија мерцедес е национално возило, и сеа ...

Епа ништо сега...:pos2:
Сега ни останува да си ги шитнеме мерцедесите,бмв,ауди,опел и фолксваген ......
И да си купиме фиати...пошо така нели нема да бидеме "сељаци"....:pos2:

Ej moram da kazam nesto za C4kata, zema eden drugar nova od salon.Odevme nakaj Veles, pocna da vrne dozd i prozorite se otvarija, mobilnite gi stavivme napred vo fiokata :) go gledam drugarot kiselo i vika ova se desava cesto, ima nekoi problemi so elektronikata.Posle nekoj den otisol vo salonot na citroen i vika kako telinja me gledaa ne znaea so da mi kazat, posle nekoe vreme dozna deka i na drugi C4ki se desavalo istoto i svativme deka e fabricka greska. Kako i da e ako saka nekoj da kupi C4 kazete, Citroenot e star pola godina.

Ej...Достате со чаршиски муабети. Секој си има право на сопствено мислење. Или му се бендисува гољф, или не... И јас сум од едните што мислат дека VW се преценети.

Ej...Достате со чаршиски муабети. Секој си има право на сопствено мислење. Или му се бендисува гољф, или не... И јас сум од едните што мислат дека VW се преценети.

Па не се збори за бендисување.....
Станува збор за нерационално и нелогично размислување на македонецот....

Станува збор за избор и вкус, а не за нелогично размислување на Македонецот или некој трет.... Ако не беше така, сите ке возевме една иста марка на возила.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom