Дали мастурбирањето е грев?

• Креатор на темата Креатор на темата џимеј
  • Време на започнување Време на започнување
Jas so zakon bi zabranil crkvata da se mesa vo bilo koja nauka ili institucija. Sega ce mi uveduvaat predmet veronauka, se mesaat vo politika... Edna vera, razlicni crkvi, razlicni pravila, razni gluposti... Crkovnite lica se najgolemite gresnici, kriminalci, pedofili... sto ti ne. Nikoj od tie "golemite" ne pocituva nikakvi pravila, nemaat nisto covecko vo niv, a ovde mi kazuvaat ova ili ona bilo grev. Ne zasluzuva da se pisuva za crkvi...

Crkvata odsekogas se kosela so naukata i nikogas ne bila vo pravo.

A za masturbiranjeto, nema zosto da e grev, deneska znaeme deka prirodno e potrebno da se "praznime". E pa nema sekogas partner koga mene mi se saka, a nekogas imam partner ama sakam da go napravam toa zatoa sto taka sakam vo momentot.

Пазете ги и вршете ги сите заповеди што ви ги наредувам денес, за да живеете и за да се размножувате....(нормално во бракот)..мастурбирањето е погрешно користењето на половиот орган..Бог ти го дал за размножување...

A so sto mocas ti? Ne e toa grev? :)

A so sto mocas ti? Ne e toa grev? :)
Па не збориме за мочање..нели...Кaква врска има тоа со гревот..освен уште едно докажување дека се се користи според "утврден закон"

Господ до сега ако тепал мачиња , ќе немаше ниедно маче до сега ... :) :)

295797f6ae70371.jpg

Туку како може мастурбрирањето да биде грев кога во православието е дозволено попoт да има жена и деца :toe:

Ова со мачкиве може у некоја митологија постои ништо веќе не ме чуди...
Онтопик: Да мастурбирањето според христијанската православна црква Е грев. Знам бидејќи имам другар кој е запишан на Теолошки и тврди дека додека пости не мастурбира. Дури и зборче си имаат сложено, ракоблуд. Додека пости не е истиот човек.

можеби не е грев ако маструбираш само со врвовите на прстите, но ако ја зграбчиш “игуаната“ силно со рака и ја исцедиш крвнички... можеби ќе активираш некој аларм кај дедо боже.

Може за него е и единствен.

A be mocko eden :) ako mislis na "pissing", nemam takov fetish :)

marcus rece "...мастурбирањето е погрешно користењето на половиот орган..Бог ти го дал за размножување..."

E ama ne e samo za razmnozuvanje, i za mocanje e, i za igranje, i za samozadovoluvanje... :)

Ako e samo za razmnozuvanje togas i seksot za zadovolstvo e grev. Treba da se seksame samo koga ce planirame da pravime dete.

Ako e samo za razmnozuvanje togas i seksot za zadovolstvo e grev. Treba da se seksame samo koga ce planirame da pravime dete.

Можи сум решил да правам дете, па негде при крај на сексанјето (пред да ми дојди благото), после пол сат сат работа сум се премислил.... дал тоа би се пишело како грев ???

A be mocko eden :) ako mislis na "pissing", nemam takov fetish :)

marcus rece "...мастурбирањето е погрешно користењето на половиот орган..Бог ти го дал за размножување..."

E ama ne e samo za razmnozuvanje, i za mocanje e, i za igranje, i za samozadovoluvanje... :)

Грешка си...Сексот причинува задоволство и кога се раѓаат деца и кога не се раѓаат..Бог го створил таков..инаку немаше да не има..Овде треба да напрвиш разлика меѓу мастурбацијата и сексот(во брак повторувам)...Како да ти објаснам...соја и месо не е исто..

Можи сум решил да правам дете, па негде при крај на сексанјето (пред да ми дојди благото), после пол сат сат работа сум се премислил.... дал тоа би се пишело како грев ???

Grev e toa, treba da mislis na vreme. Koga ke napravis krivicno delo nema posle "ne sakav, mi se lizna", gotovo. Vnimatelno so seksot :)

Пазете ги и вршете ги сите заповеди што ви ги наредувам денес, за да живеете и за да се размножувате....(нормално во бракот)..мастурбирањето е погрешно користењето на половиот орган..Бог ти го дал за размножување...

Многу нерационален тој бог...совршено човечко тело со орган за двократна трократна употреба.....заборавил брочаник да му стави, така да по неколку пукања му остане само функцијата мочање.
Дали ти еб.л или не е..л, мудата се полнат, ако не го др..ш организмот ќе си најде начин да се испразни, само тука за последица имаме лепливи гаќи...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom