Дали мастурбирањето е грев?

• Креатор на темата Креатор на темата џимеј
  • Време на започнување Време на започнување
Не е грев! Потреба е... и темава циркус е! :vozbud:

Луѓе,медицински е скоро невозможно да не дркате(се изинувам,мастурбирате)

Тоа настрана,ако Бог е под контрола на се,чуму потреба да ни лупне амбициозни јајца кои самите си бараат гимнастика,која ако не им ја пружиш може да завршиш во болница или да те болат 300 на саат?
Дали сака да не понижи,па како маченици да влеземе во рајот,како оние кои кривеле додека оделе,сите им се смееле и биле градски паљачовци се до женачка :S

Има ли мерка за садизам која ќе го фузира него со љубовта?Има во човечки енциклопедии,ама ова е Бог бре.

Многу е арогантен.

Мarcus вернику, сакаш да кажиш дека не си мастурбирал никогаш туку си чекал стрпливо Господ да ти го испразни в гаќи?

E pa nema sekogas partner koga mene mi se saka, a nekogas imam partner ama sakam da go napravam toa zatoa sto taka sakam vo momentot.

ако е за тоа грев е и да имаш повеќе партнери,односно да си
полигамен,така да ти тука автоматски си грешен.
инаку не мислам дека мастурбирањето е грев туку природна потреба.

Мarcus вернику, сакаш да кажиш дека не си мастурбирал никогаш туку си чекал стрпливо Господ да ти го испразни в гаќи?
Јас реков дека е природна работа..не дека ќе чекам на Господ...ако си читал погоре реков дека гревот е секогаш свесен акт....Инаку заборавив да прашам...ако веќе сметате дека не е грев како тоа името доаѓа од лик од Библијата(Онан)..

Konan ?

zezalica ..i sto be marcus so toj Onan sto e pricata ?

Konan ?

zezalica ..i sto be marcus so toj Onan sto e pricata ?

Тогаш Јуда му рече на Онан: „Пристапи и, на вдовицата на брата си, исполни ја кон неа деверската должност и така запази му го потомството на брата си!” Но Онан, знаејќи дека семето нема да се смета за негово, го истуруваше на земја, секогаш кога ќе и пристапеше на братовата вдовица за да не му даде потомство на брата си.

Тоа што го правеше Го навреди Господа, па го погуби и него.

Siguren si deka go pogubil radi samoto chakijanje ili deka bil protiv stvaranje na potomstvo ???

Ja ne mislam bas deka radi zadovolstvoto koe si go pruzal go kaznil nego poradi toa sto bil BESCELEN ... ama vo smisla na nepocituvanje na bozjata zapoved - deverska dolznost

ti so mislis ? moze i taka se sfati ?

Ja ja gledam tuka vinata akcentot na pricata ...знаејќи дека семето нема да се смета за негово...

BTW dal u biblija pisue za zenska gitarijada konkretno dal e zabraneta ???

Тогаш Јуда му рече на Онан: „Пристапи и, на вдовицата на брата си, исполни ја кон неа деверската должност и така запази му го потомството на брата си!” Но Онан, знаејќи дека семето нема да се смета за негово, го истуруваше на земја, секогаш кога ќе и пристапеше на братовата вдовица за да не му даде потомство на брата си.

Зошто Јуда?

Деверска должност ???? :uvo:

I Onan od Boga poguben bese
no,ne poradi onanisuvanjeto svoe
a zaradi neispolnuvanjeto na zapoved-ta Bojza

Taka jas razmisluvav za toj del od zabelezanoto ,kon koe moderatorot se osvrnuva . A dali onanisuvanjeto e grev ?
Mozebi e,mozebi i ne ,no vo edno sum siguren,da bese smrten grev,ne ke imase zivot na planetava
:wink:

KOGA GOSPOD SOZGAL ZELBA ZA POLOVO ZADOVOLUVANJE....PA NE BI TREBALO DA E GREV:toe:

Зашто да е грев? Не е. Поарно е да летаат надвор милиони „камшици“ отколку да изневериш.

Јас реков дека е природна работа..не дека ќе чекам на Господ...ако си читал погоре реков дека гревот е секогаш свесен акт....Инаку заборавив да прашам...ако веќе сметате дека не е грев како тоа името доаѓа од лик од Библијата(Онан)..
Значи секогаш несвесно, но природно си го чукал?
Се контрираш сам себе.

marcus напиша:

Значи се болдирано горе, Господ го дозволува, но не и мастурбирањето?

Значи поука ако сакате да одите во рајот: Луѓе немојте да мастурбирате, ама обавезно да ги плеснете жените на своите браќа.
Не гледам никаков грев, само природна потреба, нагон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom