Дали мастурбирањето е грев?

• Креатор на темата Креатор на темата џимеј
  • Време на започнување Време на започнување
а дали е грев да маструбираш а спермата да ја даваш во банка на сперма каде ќе се користи за оплодување.... технички не го кршиш законот дека е за деца праење ??
Па да почниме да полниме тегли в фрижидер

Многу нерационален тој бог...совршено човечко тело со орган за двократна трократна употреба.....заборавил брочаник да му стави, така да по неколку пукања му остане само функцијата мочање.
Дали ти еб.л или не е..л, мудата се полнат, ако не го др..ш организмот ќе си најде начин да се испразни, само тука за последица имаме лепливи гаќи...
Гревот е секогаш нешто што си го направил со намера..свесно..ова за шти ти зборуваш е природна работа...

Гревот е секогаш нешто што си го направил со намера..свесно..ова за шти ти зборуваш е природна работа...

Зарем има нешто што е вон божја контрола ... нешто ПРИРОДНО ??

Абати природната работа ако треба со пелени да си легнуваме...арно рече лет3....да почнеме да полниме тегли...па во банка тоа да го депонираме...чист еколошки Македонски производ, имаме капацитети и производство за извоз колку сакаш, бар нешто и да ќариме од таа работа, кај го има тоа ...ем ќеф тераш ем заработуваш.

Почнавте да правите циркус од темата..Прашањето на темата е дали мастурбирањето е грев..Библијата вели да...Ако Лет3 вели ..не е...треба ли да вагам..кој е за мене или за некој друг поверодостоен...субјективна одлука..
Ја сум ја одбрал Библијата...

Или не знаете ли дека неправедниците нема да го наследат царството Божјо? Не лажете се: ни блудниците, ни идолопоклониците, ни прељубодејците, ниту ракоблудниците, ни мажеложниците,

Сакаш да кажиш дека бог има контрола над мене или мојот стојко ? :pos2:
Бог има контрола над се и над лавот што јаде некој безбожен дивјак во африка и над земјотресите кои затрупуваат цели села со иноверни кинези и над цунамито кое збришува иљадници незнабошци и над ласерски водените бомби кои прецизнио погодуваат положаи на муџахедини... а камоли нема да имаат контрола над нешто такво мало и безначајно.

Бог има контрола над се и над лавот што јаде некој безбожен дивјак во африка и над земјотресите кои затрупуваат цели села со иноверни кинези и над цунамито кое збришува иљадници незнабошци и над ласерски водените бомби кои прецизнио погодуваат положаи на муџахедини... а камоли нема да имаат контрола над нешто такво мало и безначајно.

Znaev deka ima tuka мажеложници hehehehe koga padna merenjeto a speci... ?

Nego sala na strana mnogu gledate i na Biblija i sto se reklo tamu striktno... ima grev i ima smrten grev ... ova e neli grev ... arno ama toa po mene znaci sto pisue u biblijata na ovaa tematika deka :

Ne treba da se forsira toa rakohvatot i koa se vika grev e toa ti e kako smernica upatstvo nekoe blaga varijanta, a toa bilo taka zasto u staro vreme trebalo da se pravat mnogu poveke deca bidejki smrtnosta bila golema kaj decinjata i zivotniot vek mal na lugeto , pa zaradi taa pricina e ovaa odredba ne si mavaj chakii ...

Da e sea simnat Isus bi preskoknal ova , bidejki ako e samo za taa rabota praenje deca organot toash ima da se izedeme megu sebe posto ke ne ima preku 20 miljardi.

Znaci odredbata e demode i nesoodvetstvuva so denesniot zivot.

Mada licno smetam deka sepak ima logika , i saka da ne otrgne od niskite strasti za da se posevtime na nesto sosema drugo a cakijanejto e samo bepolezno otrgnuvanje na mislite toa prv go sfatil Tesla i zatoa si go isekol ...ete toa imam da kazam

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom