Би ја женел...

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
и ја би го женела дечко ми :smir:
и двајцата у минатото сме прошле многу (он жени, ја искачање) не знам можда ми е рано, ама ете и така живеам со него... прашање на време е само коа ке дојде кај мене со неговите...
а за мажите моето мислење кое до сега се потврдило е дека идеална жена за женење е: да личи на мајка му- се мисли на мајка у смисол, да средиш, да испереш ручек да напраиш,
курва у кревет- сите фантазии да им ги исполниш
и да изгледа прибрана и пристојна.:tapp:

е таква МАЛО МОРГЕН

Аа чим со бившиот до брак не останав иам време..
Ма од 15 години се чекаше 18 да напунам.
Пукло је али и сега можам да кажам дека за едно 10 години кога ќе барам маж по шема на гореспоменатата фаца ќе го барам.
..џабе мелам.. Ќе завршам со џанкер/пијаница/фрик или нешто томе слично..
..Али да си кажам ја..
Како и да е.. И после се сакам да бидам со тип што ќе ме сака и почитува значи.. Можеби тогаш повеќе ќе ми одговара да му се врти светот околу мене. Сакам да сум центар на внимание значи и во тој брак што ќе го дочекам ваљда некогаш ќе сакам да сум центар пажње.. Не би можела да бидам со тип што ќе сака да доминира затоа што и јас сум таква.. Ќе треба со калаши низ дома да се разбираме. Не дека не сакам да слушнам одбивање или нешто.. Баш напротив - Сакам.. Сакам авантури, да не е монотоно и се.. Ама сакам секогаш на крајот после се да е до мене.. И да сум тажна, лута, нервозна.. И колку да му го прснам филмот кога ќе ми треба да биде тука да ме гушне само.. Е таков да се најде чекам 18 и за муж го зиам :pipi:
И повторувам она со фонт кец што го пишав погоре..
Сепак знам дека на крајот ќе завршам со нешто скроз обратно од тоа што ми се мота во глава.. Али ако не друго сигурна сум дека тоа ќе биде - Некој што ќе го сакам.

м.. Да ме сака, да ме чува, па до негде и да претерува у тоа.
И ко што пишав подоле да ми дозволи да бидам центар пажње..
И се од домашни обврски до се што останува да прајме заедно..
Да учиме еден од друг..
Она баш other half. Стално покрај мене да е. :pipi:
Едит - Ја те прочитав по која шема не по моја..
И не по твојата туку по оваа што си ја пишав погоре :pipi:

Онака попатно еден совет до сите “печени“ за женачка:
У пијаното никогаш не предложувајте брак,ќе се заебете на млади години верувајте ми. :)

Еднаш го имам кажано тоа на една со која бев во врска... се сакавме премногу, се почитувавме премногу, се грижевме еден за друг и за другите околу нас... кога бевме во округ на друштвото ко другари се понашавме, кога бевме сами - романтичари до небо... учевме заедно (за школо - не бевме од исто школо, некои работи кои се надополнувавме...), се радувавме заедно на се и сешто и тагувавме за се и сешто... нашите посебни семејства ги чувствувавме како да се наши заеднички... она моите мама и тато, ја нејзините мама и тато... беше паметна, убава, емоционална, беше домакинка, беше госпоѓа права, еманципирана со добра душа и погледи, доаѓајки од добро семејство и оставајки ги истите трагови во својот живот, умна и успешна во тоа да промени нечиј живот на многу подобро... Кога шетавме во паркот, гледајки ги децата посакувавме да сме некаде кај 25 години и да сме заедно во брак... шетајки ја сестра ми, се гушкавме и ја гледавме и се радувавме на новиот живот и радоста која ни ја дава овој живот без разлика на било какви негативности од околината... решавајки ги сите проблеми заедно... мојот е и нејзин, а нејзиниот и мој... но, за жал или за некоја среќа тоа завршило, дамнешно време...

Го кажав тоа и по втор пат... и го мислев тоа... дури вториот пат беше многу подобро од првиот... само што другата личност некако се повлече и се изгуби... рече само ќе ти се јавам кога ќе сум во Скопје... до ден денес ја очекувам да ја тргне таа страв нејзина дека ќе ја повредам... не очекувам сеа да ја женам, али сум помислил на тоа... не планирам бар следниве 5 години тоа да го сторам... првин да завршам факултет, да најдам работа па после ќе се женам... се надевам ќе пише некој ден и ќе го врати сето она назад кое го имавме... и во кое бар јас мислам (знам) дека она се сомнева дека сето ова кое и го имав кажано не вреди и оти е само празнење слама...
И директ до тебе, драга моја... само ќе го повторам прашањето, до кога?:nesum:

Сум помислил и тоа двапати.
Еднаш за девојка со која бев во врска и валјда тоа не е толку чудна ствар,бидејќи сите во некој момент го помислуваат тоа...веројатно моментот на најголемо задоволство.
Али вториот пат,тоа го помислив за тотално рандом девојка,која само ја запознав и ја видов еднаш и ништо повеќе.
Не знам оти,ама првата мисла која ми дојде е дека кога би имал шанса,би се оженил со неа без никакво размислување.Некако,во моментот,изгледаше како совршена за тоа,како девојка со која би можел да поминувам долго време без да ми се здосади.
п.с ако имаш желба да се ожениш со растение,тоа не се важи,нели:pipi:

Мене сепак читајќи ја одново темава, не ми е јасно, како може некој да биде сигурен дали некој/а е материјал за мажачка/ женачка? И еве, доколку е 100 посто убеден/а дека особата е подобна за брак, фамилија и деца, како може некој да очекува дека таа особа секогаш и во секое време ќе биде тука за него/неа и дека ќе го/ја чека девојката/дечкото додека се испуцаат и додека си го иживеат животот. Што треба да прават “избраните, односно материјалите за брак“, да се надеваат залудно дека ќе се најде некој/а што ќе ги земе или сака, додека овие другите не ги ни приметуваат за време на “бурниот“ живот?
Зарем е фер да се очекува дека “материјалите за брак“ треба да седат залудно и да чекаат до 27 - 28 година, кога ќе се разочараат од се живо и диво?

Никогаш не можеш да бидеш сигурен во ништо. па и во брак кога си... не можеш да знаеш што носи утрото. Можеш да размислуваш, да сонуваш.... ама под различен склоп на околности... не знаеш што може да се случи.

ама во секој случај.. има една сијаличка ... мене ми светна!.. и не зажалив. досега. :toe:

Во материјали за брак не верувам. Ко и секој материјал (ткаенина на пример) ќе изгуби форма, ќе пожолти од стоење, ќе го фати влага и ќе мувлоса....

На денешно време се женат само пијани мажи и трудни жени...
Тоа што било во врската и тоа во бракот се сосема 2 различни работи па затоа не се избрзувајте многу за да не излезе како онаа за јахтата,газдата и се радувал само кога ја купил и кога ја продал така и вие немој да се радувате само кога ќе ја земете а и да се радувате кога ќе ја оставите?! :pos2::pos2:

Да, сум рекол. За ќерката на еден наш пратеник, и кандидат за градоначалник :kesa::pos2:

Да, сум рекол. За ќерката на еден наш пратеник, и кандидат за градоначалник :kesa::pos2:
Ама за домазет се токмиш ти а?
Иначе сум рекол и јас на неколку пати е онаа би ја зел ’за везден’ ама не сега, и како ми тргнало дури да се кандисам ќе се испомажамт сите ’убај чупина’, вака разочарано делувам оти пред два дни разбрав дека една моја многу голема бивша љубов рипнала в тавче само ради шо останала трудна:nesvest:, јас убаво и викав дека доколку не сум јас нема кој да и води сметка ама ај! Децааа пфф...Морам сега да скитнам негде, Охрид убо е денеска а?
Глем наоколу сите се женат оти другарите им се ожениле па да останат актуелни.
Јас уште утре би ја женел девојката што: Ќе отидам да купам бурек со месо наутро без да ми побара; ќе размислам дали да прифатам понуда од пријател со аранжман во друг град; ќе престанам да се потсеќам на некоја бивша доколку оваа се покажи како послаба во некоја област од животот; ќе се контролирам што, кога и каде кажувам; ќе престанам да и делам совети за однесување по дома... и уште неколку вакви условчиња!
Морам и ова да го напишам беше многу актуелно пред 3 години, гласи: Ќе ја женам онаа што ќе успее да ме одкажи од пушење цигари..... доброволно сам си ги одкажав без помош!
Е сега овде има и неколку пропратни услови од себе и околината, за кои е пресудно времето. Ќе се женам кога: ќе престанам самиот себеси да си бидам гужва а камо ли уште еден, два-тројца и кога мајака ми нема да ми дели кометари, сега за сега нема невеста дома носење, од инает!
Верувам овај ден за некоја година до две максимуН ќе биде тука.....:smir:

Сум рекол, и уште стојам на тоа мислење. Всушност и нејзе сум и рекол истото.
Како и да е, се подразбира дека не е до толку сериозно и буквално.
Онака, колку да се изразат на некој начин чуствата :шај:

Го немам кажано тоа на некоја досега.. едноставно немало причина.:smir:
Мислам дека ми е рано уште.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom