Омилен ресторан со највкусна храна? Каде одите?

• Креатор на темата Креатор на темата cak4e
  • Време на започнување Време на започнување
Воденица, Пивница, Амати ако се рачуна, Д&М (Бест скара евр, па и у мое маало е)... Тото понекогаш. Фуфо, Џино, Енрико и Балила чат пат... Порано идев и у Кинески често, тој на партизанска што е, али сега слабо.

Во Скопје Енрико ми е омилена, пиците се фантастични таму. Во Штип, Верона најдобра е, а за кафеаните ги има повеќе.... Во Охрид сум бил во Џино (или Тино не се сеќавам :pos:), Lucia и Чврга (lol). На другите не ми текнува ама овие 3 најдобар впечаток ми оставија.

Џино,511 и Енрико:smir:

За мене ресторан мислам ресторан не седвичара е АМАТИ карши гимназијата Јосип Броз Тито многу добар ресторан

Па често идам во Амати, а во други ресторани па и не баш.

abe razbiram sve ama na rucek u vodenica da idam pa toa nema sansa. ednas so tatko mi bev i ne svakam kako moze lugeto tolku pari da davaat tamu a nema ic vkusna hrana a za porciite da ne zboram kolku se mali!! abe ja misalm sakale da imitiraat nekoj od poznatite svetski luksuzni restorani ama go nemaat ni priblizno toj kvalitet. inace kvaliteten restoran vi e LIRA. tamu slucajno go znam glavniot kuvar i znam deka ima higiena i kvalitet!

Балканика,Три воденички,а од скари Д и М,Идадија М, Љуц.
Надвор од Скопје Фук Так-Дојран,Св Наум-Охрид,под Маврово (пред гостивар) неам појма како се викаше али имаат рибник,Јаворот-Гевгелиско (не се сеќавам на селото).

Na Pantele vo nedela na pita :)
мх мх да ти е мерак да седиш и да уживаш,пита и кисело млекце онака на доручек накај 10h мераци

инаку да Боними и Арапски(од лани не сум бил немам појма кај го имаат префрлено),Кај Злате и слични "биртии" :pos: некако се осеќам по релаксирано :wink:

Aj бе не заебавај, Пантелеј....

По сељачка услуга немам сретнато, келнерите се кромањонци, храната е ужас, чекаш по 5 саати, уште 2 саати да ти донесат шеќерче, уште 3 да ти донесат сметка.

Вреди само погледот и чистиот воздух.

Иако премногу за мојот стандард за често посетување... “Камин Чамо“. Најдобрата македонска кујна во Скопје.
А се изненадив од целокупниот впечаток што го добив во “Национал“. Од услуга, до вкусна храна. Плус амбиент на ниво... вистински ресторан.

А се мислам дека некаде веќе сум одговарал на ваква тема...

Иако премногу за мојот стандард за често посетување... “Камин Чамо“. Најдобрата македонска кујна во Скопје.
А се изненадив од целокупниот впечаток што го добив во “Национал“. Од услуга, до вкусна храна. Плус амбиент на ниво... вистински ресторан.

А се мислам дека некаде веќе сум одговарал на ваква тема...
Ај да ти ебам, кај ме потсети, у Камин Чамо не сум бил едно 3 години и кусур, мора да си напраам едно ретро у скоро време, кога ми беше работата у Дебар Маало ми беше секојдневие. Буди спомени.

А Национал, пеки, се согласувам, одлично место, и за преку ден и за навечер.

Ореов лад, 14-ка ( сега ја реновираат), Носталгија (ама последниот пат кога бев во салатата најдов умрена оса и ми се згади), кај жабарот (добра скара, али не е сменето ништо од кога е отворена кафаната), кај дестан на ќебапчиња итн.

Ретко одам (еднаш во месецот) а најчесто одам во Љуц и кај Злате. За другиве ептен ретко.

Балканика,Три воденички,а од скари Д и М,Идадија М, Љуц.
Надвор од Скопје Фук Так-Дојран,Св Наум-Охрид,под Маврово (пред гостивар) неам појма како се викаше али имаат рибник,Јаворот-Гевгелиско (не се сеќавам на селото).

seloto e mrzensci i drfinitivno najdobri rebra imaat tamu!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom