21.12.2012 (read only)

Статус
Затворена за нови мислења.
Еве цитат:
"He causes all, both small and great, rich and poor, free and slave, to receive a mark on their right hand or on their foreheads, and that no one may buy or sell except one who has the mark or the name of the beast, or the number of his name.”

Бројот сите знаеме кој е : 666 , е сеа бидејки оваа книга се верува дека е пишувана за време на владеењето на римскиот император Неро, потврдено е дека со старо еврејска техника на поврзување на секоја буква со одреден број, од Неро или на еврејски “נרון קסר” или “nrvn qsr” со собирање на бројките се добива бројот 666:

"Here is wisdom Let him who has understanding calculate the number of the beast, for the number is that of a man; and his number is six hundred and sixty-six"
– Rev. 13:17-18(NASB)​

Со тоа е потврдено дека "The Beast" e римскиот император НЕРО кој бил познат по омразата и насилствата кон евреите. Се друго во Book of Revelation e обична прикаска за да биде книгата поинтересна :smir:

значи ли ова дека доага времето на страшниот суд и ако е така бидејки веке прифакаме бројки на гаволи тогаш да го прифатиме о страшниот суд кога ке биде уништена популацијата 2/3 и потоа ке владее мир правда!!

така вели библијата..е сега ако веке прифакаме дел од библијата за знакови(чипови:vozbud:)

тогаш и откровението треба да биде вистина,ако етогаш НЕМА КРАЈ НА ЦИВИЛИЗАЦИЈАТА:helou:

Не се секирајте нема да биде крај на светот у 2012 да се надеваме де чул ме Господ!!:toe:

Не знам дали гледавте на тв имаше една емисија ( не знам како се викаше ) во која гостинот јасно истакна дека знакот 666 е насекаде околу нас,на пример линиите на бар кодот ако се анализирале,читале по некој толкувач значеле 666,а знаеме дека на секој производ има бар код :toe:.

Е сега имам слушнато дека во 2012 година и тоа на 20.12.2012 година ке дојде до промена на магнетното поле на земјата т.е. ке стане инверзно што значи магнетниот север ке биде на југ и поради доа ке дошло до големи природни катастофи и демек ке дојде крајот на светот. Пошто студирам геологија имам познавања од оваа тема - наназад низ геолошкото минато на Земјата магнетното поле на Земјата се менувало наизменично на неколку x години,и ако го земеме просекот на тие години Земјата одамна требала да го смени магнетото поле,единствено што знам е дека има некој предзнаци за промена на магнетното поле,но кога точно ке се случи тоа ( не е прашање дали него кога ),и на кој начин ке се манифестира не може да погоди никој.Така да не верувам дека крајот на светот е во 2012 год.

http://www.world-mysteries.com/newgw/gw_pgeryl1.htm
Да не копирам се,пошто има мн,а ако разгледаме убаво,има логика,а баш сакам да ѕирнам дали ги има кај нас книгите од Patrick Geryl...Прочитајте и кажете што мислите. :drk:...

Аха,и една идеја што ми дојде,чисто моја логика,не знам дали се согласувате
На разни сајтови најдов различни значења на бројот 666
-666 како Бројот на Ѓаволот/Ѕверот
-666 како Бројот на Апокалипсата
-666 како Бројот на Сонцето
И ако се искомбинираат тие 3 аспекти,се доаѓа до едноставен заклучок дека Сонцето е Ѕверот што ќе ја причини Апокалипсата,а врз тоа се засноваат мн од работите пишани за катаклизмата за таа година...

Добро бе докажано и пoтврдено е дека зад бројот 666 се "крие" римскиот император Неро а вие пак тресете за баркодови и сл. глупости, едноставно евреите го сметале него за ѕверот(ѓаволот,антихристот) затоа што им еб*л матер додека бил на власт :tapp:
Баш ке се видиме на форумов за 3 години во декември и ке се смееме за сите глупости шо се напишани. Но не се сомневам дека и тогаш ке се јави некој "паметен" и ќе даде некој друг датум за крај на светот :nesum::uvo:

абе се може да се деси . ми се свиѓа онаа варијанта со алиените .

Добро бе докажано и пoтврдено е дека зад бројот 666 се "крие" римскиот император Неро а вие пак тресете за баркодови и сл. глупости, едноставно евреите го сметале него за ѕверот(ѓаволот,антихристот) затоа што им еб*л матер додека бил на власт :tapp:
Баш ке се видиме на форумов за 3 години во декември и ке се смееме за сите глупости шо се напишани. Но не се сомневам дека и тогаш ке се јави некој "паметен" и ќе даде некој друг датум за крај на светот :nesum::uvo:

Инаку не знам колку има везе Неро,666,баркодови итн со апокалипсата,и јас сум скептичен на таа тема,али сепак се обидувам да разгледам детали и изгледа мн логично,а ако разгледаш малку по нет,ке разбереш на што мислам,иначе мене не ме интересира делот со библиските ху-ха у причава,туку ги гледам научните докажувања за 2012,а за тоа дека секад ке се најде некој паметен да каже нов датум,тоа да,али твое е да си провериш,сепак ништо не се знае до 21 Декември 2012,па ке видиме...:salut:

зарем антихристот работи како US army па ке ги обележува сите...нели ОН ја има мокта???

за да прави чедар на земјата...чуму му се чипови:toe:

во војска се обележуваат..инфрацрвено на униформата..а и ке имаат мини компјутери е сега некој ке ви ставал чип!!

ајдее па тој чип може да биде обетка мобилен вашиот ГПС во автомобилот....

Мое прашање е како ти го сваќаш антихристот дали мислиш дека ако се рече за антирист треба да се мисли на звер кој јава на кочија на небото и пушта огин болест глад или предизвикува војна.
Антихрист е се она што работи зад грбот на Исус Христос т.с предизвикува лоши работи.
А за чиповите( не оти Чиповите ке го обележат човештвото) туку што е пророчено дека ќе го обележат човештвото не е тоа дека антихристот седнал во некоја фабрика и му текнало ај да ги обележам луѓето со мојот знак 666. Чисти глупости

Туку тоа е ерата на парите секој трчи по што поголема пара и станува сопственик на картички оние што се за банкоматите кој во секој од нив има врежано бар код со "666"

Абе што се разбирате вие од религај и пророштва кога не знаете дека и господ исус христос е звер. Зашто? Затоа што само госпдо и звер можат сами да живеат тоа е прва логика, а втора е дека господ бог е змеј а синот на змејот е волкот тоест звер као што и ѓаволот е син на господ бог кој се побунил и и ги наговор другите ангели да го следат.

Abe sami ke si ja donesete apokalipsata.Kako sto gledam na tamu odat lugevo.Iskreno da vi kazam lugevo se mnogu losi,sebicni,zedni za vlast,mok,pari,i sto uste ne.Pa nromalno koga ima takvi luge ne moze da funkcionira normalno opstestvoto i so garancija ke iam vojna pomegu tie luge.

Значи јас слушнав за неколку предвидувања и верзии за 2012:
-Предвидувањето на Ајнштајн за промена на магнетните полови
-Крајот на Мајанскиот календар(кој ги предвидувал рамнодениците и еклипсите со задоцнување од само 34 секунди)
-Ватикан предвидува само уште 1 папа
-Нострадамус предвидува дека голем астероид ке удри во земјата
-Предвидувања од Сибила за голема катастрофа
-НАСА предупредува-Соларни Бури
Исто така овде може да се вклопи варијантата со И Чинг,најстарата книга на мудроста во стара Кина,во неа има 64 хексаграми,и кога некој научник(викаат дека бил џанак) ги претставил варијациите меѓу хексаграмите на дијаграм,и ги споил со годините,приметил дека графикот е ниско на неколку места како што се:Падот на Римската Империја,Откривањето на новиот свет итн.Но и исто открил дека тој график завршува на датумот 21.12.2012,што се поклопува со предвидениот датум за апокалипсата.Исто така на Интернет се појавила програма направена од тајна корпорација на програмери и на која не и се наоѓа трагата.Програмата,односно Web Bot,користи spies & agents кои ја пребаруваат интернет мрежата и ги собираат сите податоци на одредена тема,и тоа во повеке јазици,и оформуваат предвидување базирано на податоците.Таа програма прогнозира огромна катастрофа-во 2012 година.На интернет исто можете да побарате за Норвешките подземни бази,кои се градат со цел да се спаси поголем дел од народот во случај на предвиденото сценарио.Мое мислење е дека сепак ке се случи некој голем пресврт таа година,не е битно каков,но сепак ке се случи...

Тогаши јас ќе почна да копам од темелите на куќата во земјата надолу и така се длабоки 160 центиметри и ќе искпам уште 4 метри и мошда и јас ќе се спасам.
Магнетните полови нема да се свртат само на 21.12,2012 год
Тие и сега во моментот се менуваат.
Еве ги промените проследени со катастрофални временски услови.
Снег во Аргентина а се наоѓа на неколку стотици километри под екваторот и тоа.

Тогаши јас ќе почна да копам од темелите на куќата во земјата надолу и така се длабоки 160 центиметри и ќе искпам уште 4 метри и мошда и јас ќе се спасам.
Магнетните полови нема да се свртат само на 21.12,2012 год
Тие и сега во моментот се менуваат.
Еве ги промените проследени со катастрофални временски услови.
Снег во Аргентина а се наоѓа на неколку стотици километри под екваторот и тоа.

Па не може одеднаш да се смени, мора полека. А ова со 2012 како крајниот ден кога ќе биде кулминација на сите овие нешта. Еве гледам во октомври ми се чини ке има премиера на филмот 2012, нешто слично на The day after Tommorow ама шо глеав инсерти на јутјуб, ке има стварно јаки ефекти филмот, ептен е језиво, ама јако ке биде да се гледа.

Тоа се вика психичка подготовка на лугето за 2012 шо ке се случи, т.е тие велат шо би можело да се случи а најверојатно ке биде така. Нели е чудно во 2009 крајот да излезе филм за крајот на светот во 2012? Тоа е за да не кажуват директно бидејки во светот би настанал хаос па така преку филмови кажуват шо би можело да се случи т.е стварно шо иде.
Исто ко филмовите и документарците за вонземјани во 80тите кога американците во паника од можна инвазија или излегување од контрола на договорот со Сивите вонземјани, пласирале многу документарци и филмови од кој најпознат беше И.Т за да може отприлика да го освестат народот а да не биде апла за да не се прават паники.

Оти замислете цел свет да дознае и јавно да се каже што иде во 2012. Па ке стане хаос. Се ке се закочи нема никој повеке да гледа на животот како досеа а тоа значи колапс на економија политика односно контролата врз лугето ке излезе од колосек, а оние што се главни не го сакат тоа. Исто така се зборува за еден вид духовна преродба, катарза во 2012 од која се исплашени тие злобни управители на земјата бидејки ке не можат да го поднесат фотонското чистење на земјата која ке го елиминира злото. Па не сакаат да се освестиме за да почниме да мислиме малку и на тие работи како нашата душа, духовен развој и напредок.

Во секој случај во 2012 очекувам дека ке се случи нешто што текот на настаните во светот ке ги смени скрос т.е ќе почне да се гради еден нов, подобар или полош свет, сепак зависи до нас

2012 Privilegirani generacii

site luge na zemjata so ke ja docekaat 2012 godina spagaat vo privilegirani generacii. Na zemjata da se smenat site horoskopsi znaci mu e potrebna 1 godina ,a pak na sonceto 25920 zemni godini , taka da sega vo 2012 sonceto go smenuva svojot horoskopski znak vleguva vo znakot na vodolija . Samo sto redosledot na menuvanje na znacite na sonceto e vo obraten red (oven ,ribi ,vodolija). I na sekoe takvo menuvanje na zemjata se slucuvaat golemi raboti .

site luge na zemjata so ke ja docekaat 2012 godina spagaat vo privilegirani generacii. Na zemjata da se smenat site horoskopsi znaci mu e potrebna 1 godina ,a pak na sonceto 25920 zemni godini , taka da sega vo 2012 sonceto go smenuva svojot horoskopski znak vleguva vo znakot na vodolija . Samo sto redosledot na menuvanje na znacite na sonceto e vo obraten red (oven ,ribi ,vodolija). I na sekoe takvo menuvanje na zemjata se slucuvaat golemi raboti .

Никој незнае точно кога сонцето ке влезе во ерата на водолијата, некои тврдат дека тоа се случило пред пред 500 год. некои пак дека ке се случи за 500 год. На сонцето му треба околу 260,000 години за да ги помине сите знаци, а времетраењето на еден знак не е точно определено :smir: Така да мали шанси има токму во 2012 год. да се случи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom