Како се молите?

• Креатор на темата Креатор на темата Magde.
  • Време на започнување Време на започнување
пред да саспијам секогаш оче наш кој си на небеста да се свети името твое да дојде царството твое како на небото така и на земјата..........................

Vecerna molitva od eden molitvenik. Sakam da se molam poveke pati, ama nemam vreme za da se molam poveke pati i samo navecer oti sum poveke sloboden.

пред да саспијам секогаш оче наш кој си на небеста да се свети името твое да дојде царството твое како на небото така и на земјата..........................

Кабализам - молитвата Оче Наш...
а ќе објаснам и зошто, но нема да навлегувам во дополнителни објаснувања, заради време и простор.
Спуштањето на силата низ Дрвото по 22-те, поточно 23-те патеки (со се сефиротите како патеки), завршува во сефиротскиот триаголник Малкут (царство), Ход (слава), Нецах (моќ), со Јесод (како столб и примател на влијанијата) во центар. Така завршува и молитвата.

vaka se molam
Daj mi boze na ziro racun pari da si kupam stan i kola
za da ne mi sere tatko mi i za da me saka
i za da me sakaat zenite
pa ke vidis kolku ke ima ljubov i razbiranje
ispolni mi go ova i ti vetuvam
nikomu nema da kazam
amin!

Со склопени дланки и сведната глава и по своја формула...Без бројаници, катанци, молитвеници, шаблони, курци и палци.

со скрстени дланки... во седечка или стоечка положба до било кој прозорец дома и гледам кон сонцето/небото ...

до КРАЈ,
... лебот нас насушен (понатама кракирам) :pos2:

Обично си легнувам во креветот и лежам на грб и или гледам нагоре или очите ми се затворени и на Бог му зборувам како ми е и што барам од Него.

А ако ептен сум во потреба по Него, клекнувам, се поклонувам и во клекната положба му зборувам. Потоа, пак клекнувам (т.е. му се поклонувам во клекната положба), станувам и си ја бркам работата.

Обично моите молитви почнуваат со нешто од типот „Боже, знам дека немаш време и дека многу сум Ти здодевен, ама...“, а редовно завршуваат со прекрстување и „Амин“.

:oftopic: Не сум крстен и немам доминантна религија.

Кога легнувам се прекрстувам обавезно, а ако не ми се спие баш, ја кажувам и оче наш... Затворени очи, легната на грб, дламките споени....и на крај Амин. :smir: Се чувствувам сигурна после молитва.

Лапсус во погорниот мој пост: наместо бројката 23 треба да стои 32.
Имено, 22 патеки помеѓу десет сефироти кои и самите се патеки еднакво на 32.

1307 ... ti mnogu znaes :smir:

Jas ne se molam , samo se osamuvam i chutam i gledam vo edna tocka vo horizontot... nekad mi uspevashe da najdam mir bas taka... da apstrahiras se bez zborovi ... mislam za takvi raboti nema potreba od zborovi i rituali...al sekoj ima svoj nacin :smir:

Iskreno bez prethodno spremni zborovi, zasto Gospod ne saka od molitvite da pravime poezija.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom