Охридски речник!

• Креатор на темата Креатор на темата GrouchoMarx
  • Време на започнување Време на започнување
Поздрав назад, иако не ми теквит кој си. :)

абе .. можда и да не се знајме.. пошо знам еден друг фантом.. али немат врска...

аааа... можда со Николче да се знајш.. и тој е за KISS загреан :) ... кај мене во фирмана е..

Ниче со ночарине, или брачед му Никола, шо растит коса сеа? :)

Ги знам двајцата, се дружиме често.

Браво, супер шо се дружите.
Дома како сте иначе?

Добро иде у граду, знаш како.
А ви како те?

Е.

Ајмо назад на тему, мсн приче да говорите на прозорцима у вашима интернет месинџерима. Тхфала.
@Геѓо: Темава си е поставена ко шо си е поставена ре... Шо ќе прајме после ак се јавит некој од Мислодежда или Ботун, па се пожалит дек поради опфаќањето на некој сегмент од нивниот говор, темава ќе требит да ја шириме во насловон до фкрај? Нек сејт вака. :smir:

Боби, да те турам кегли ил биљард регуларен еднуш? Ем преку отворениов апел да не цвичиш ќе научет нешто од другиве општиње, ем да те турам, да ми се сторит меракот.

Боби, да те турам кегли ил биљард регуларен еднуш? Ем преку отворениов апел да не цвичиш ќе научет нешто од другиве општиње, ем да те турам, да ми се сторит меракот.

Абе ти рекоф стопати дек не ми се играт то. Ак сакаш да те репнам пикадо по тиква, мојт ама денес не зш фканцеларија сум. Не ф ќенеф, ф канцеларија озбилно. А море анималу еден, ти ќе преведвиш ак на некој не му фаќат црпкана за шо зборвиме.

И поздрави ја сестра ти. ногу уба беше на телевизија. Ак се облеквит онака и во слободно време за жена би ја зел одма.

-------------
Еф, тро охритски да сумите как се разбираме.
Еве, малку охридски начин на зборување.

Ај вака ќе напрајме. Една партија биљард, една пикадо да ме цепниш, и една кегли, ќе ти дам со десет преднос. Кој ќе е појак, накрај ќе вииме. Кажи ми коа и каде, саде поручек да е, пошо и јас ф канцеларија сум сабајле.

Сесрана не ја давам за лузер4иња, па глеај да се покажиш на тробојоф шо ќе го прајме.
Спијат моментално, ќе ја поздравам после.

:oftopic: Ај жити сè преведи го на литературен Македонски.

(ова е :oftopic: само за темава :smir: )

Де бе Крусер не си го глеал? Миле и Цацко се охриѓани покрај езеро се случува ова, Цацко поминува и така почнува муабетот и после Миле продолжува да збори дека он бил нутриционист и слични работи, почетокот е најсмешен со поздравот.

На скопски би му дошло како:
-Што правиш?
-Еве. Ти?
-Еве.

Инаку не знаев дека стварно викаат „е ре“ во Охрид мислев дека е заебанција што ја измислиле К-15, скечот само што стана уште посмешен :vozbud:

Сеа коа бев во Охрид хеххе ме умреа од смеење охриѓаниве.

-Се разминуваат двајца на улица:
А:Абе?
Б: Убоо

...Неколку зборови на газдарицата:
-Еми шо? Шо ако го имате езероно ?
-Еве онде слегвите и одма долу ви сат таксите
-З'''шшш ?
-Додај ми пањците ак сакаш

:pos::pos::pos:

Охрид не сум бидена цело лето,ак се погодам со колешкава можит да дојме некој ден,па да се искапам во езероно,да оставам ова пантоливе да си облечам кратки пантоли,овде Тетовово од шиптаришчана не можит да се мрднит,а не по кратки пантоли.

Well,I tried :)

Инаку,обожавам Охридски акцент :)

Еми, ногу ми е мило, шо сè појќе Охридски се зборвит на темава. Би требало и од општо, з`ш Охридски вистински да се зборвит така требит и поубо звучит, не ко оние шо не знает правилно да зборвет. ;)))))

Еми, ногу ми е мило, шо сè појќе Охридски се зборвит на темава. Би требало и од општо, з`ш Охридски вистински да се зборвит така требит и поубо звучит, не ко оние шо не знает правилно да зборвет. ;)))))

:pos::pos::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom