Охридски речник!

• Креатор на темата Креатор на темата GrouchoMarx
  • Време на започнување Време на започнување
Шусакаш бе пеер Фантом и ти сеа пер да тебам пер?
Устај да се заебаваме пер, океј пер?
Ај топ си пер, баче пер чао.

Он топик: Да имам секс со жената која те родила - Да т'ја ебам мајката фпичка :back:

Океј админу скупјански да не речам, прекинувам пеер4е.
Дај мсн убав аси позз4е бачко адиос адидас најк.

Он топик, за педериве скопски да не ме бришет: Каде одиш во ова студено врнежливо утро? - ’А ре?

Еми убо... Си к`снав насабајле, па сега можа и да поработа нешчо...

:helou: до сите шчо се в Охрид денојве, шчо се капет в езеро и си уживет.

Си к’снав отсабајле, па сеа можам да си поработам нешо...

:helou: до сите шо се Охрид денојве, шо се к’пет в езеро и си уживет.

Ти викам, појма си немаш. :back:

Си к’снав отсабајле, па сеа можам да си поработам нешо...

:helou: до сите шо се Охрид денојве, шо се к’пет в езеро и си уживет.

Ти викам, појма си немаш. :back:

Фала на поправките. :helou:

Види, ШЧО е апла варошки а по малку и древно струшки. Не е дека не се користело ама како шо јет преминало во е, така е рационализирано и ШЧО во Шо :)

Види, ШЧО е апла варошки а по малку и древно струшки. Не е дека не се користело ама како шо јет преминало во е, така е рационализирано и ШЧО во Шо :)

Мх, убо, шо ми рече сега!?!
Шчо било апла варошки?? Как' не веќе!!? :star:

То ти е ултра варошки, заштитено со закон, исклучиво за интерна употреба. Дури и оние дојденцине од Месокастро не смет да го употребвет. :back:

П.С. Во аут сум, ми требит тро приспособвење :smir:

Мх, убо, шо ми рече сега!?!
Шчо било апла варошки?? Как' не веќе!!? :star:

То ти е ултра варошки, заштитено со закон, исклучиво за интерна употреба. Дури и оние дојденцине од Месокастро не смет да го употребвет. :back:

П.С. Во аут сум, ми требит тро приспособвење :smir:

Ам шуќур мор Бисеро, кј си ти 'баго мајката, се изгуби.... На имањено фамилијарно си или ушче по Сахартизанска шеташ?

Санкир ногу ќе ти требит да се приспособиш, одма ќе ти текнит шо и како е поставено во свемироф :)))

И башка Перло, ми обеќа уш од Водици дек ќе ме бараш да се вииме, провери си по приватните пораки можџа уше ти стојт таја шо ти пратив број, да ме бараш ко ќе дојш.

Или за поедноставно, барај ме преку Боби, ама гарант ќе заборајт...

Фала на совето, ама ќе си продолжа јас...

А бидејќи си модератор, ако ти преча, банирај ме.

Си мислев дека ќе сакате да ви се популаризира зборвењето, ама ко сте такви, шо да ви правам.
Само продолжиси.Ние охриѓаниве ќе имаме на шо да се смејме.

Кењатор4иња, ај престанете!

ај да збориме за Струмичкиот може! ?

Кењатор4иња, ај престанете!

ај да збориме за Струмичкиот може! ?

ам ак сакаш отвори си тема овдека искЉучиво охридски зборвиме и затоа немој да ги прекинвиш муабетиве

П.С. се надевам дека е правилно

Ту бре оние Скојанишчана ко ќе доет кај нас само викет и скокет в енѕеро.

:))))
За почеток еден демант: НЕ, не викаме енѕеро, така викет Кичевчани. Сигурно авторот сакал да кажит:

„Ту бре ко ќе дојдет овие Скопјанишчава само викет и скокет во езероно.“

инаку поверојатно е дека би рекле:

„Ту бре ко ќе дојдет овие Скопјанишчава ни мочет во езерово“ (што е делумно точно)

но секако ова непријателство е само шала, ние во суштина ги сакаме „Скјопјанишчава“, а особено ги сакаме Скопјанките :)

П.С. За последниве (Скопјанкиве), обратете се кај мене и со сиот потенцијал ќе ве уверам дека не сме до толку лоши :)

муренки - црници
карпус - лубеница
бузи - усни:vozbud:

Абе шо знајте и вие шо се муренки, па ко ќе јајте да ви се црнат бузите. Ој таму јајте карпуз. А да ќе забораев, и пепун сретнав негде погоре :)

Ах, едвај чекав ваква тема да се изнасмејам како се се обидувате за говорите Охридски. Алооо, граматички правила си имат, Т не се редит стално :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom