Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Знам како е да се живее со еден родител и тврдам дека е подобро со еден асален отколку со комбинација од еден асален и еден неасален. Не би живеела сама без маж, а уште помалку би одгледувала дете сама или со копито некое... Како и да е, социјализаторската улога на семејството не би можела да ја спроведам сама... А и сакам да расте во семејство во кое има и мајка и татко. Сурогат мајчинството како и вештачкото оплодување, ми е неприродно таму каде жената е способна биолошки да се оплодува.Во денешницава, кога многу работи во однос на бракот се изменети и многу предрасуди надминати ме интересира дали би одлучиле да бидете самохран родител? Значи, сте ги предвиделе сите работи, сите позитивни и негативни страни и одлучувате дека нема да живеете со партнер во брак или било која друга заедница, а сепак сакате дете. Дали ќе биде вештачко оплодување или договорно - не е битно, битно сте одлучиле сами да го одгледувате.
За оние кои би се одлучиле:
Дали мислите дека сами ќе може да му пружите достоен живот (материјално и психички)?
Ќе влијае ли вашата одлука врз детето понатаму во животот? Ќе можете ли да ги надминете реакциите на околината?
На крај, под претпоставка сите одговори на прашањата да се потврдни, нема ли сепак, да биде егоистична одлука?