Дали би се одлучиле да бидете самохран родител?

• Креатор на темата Креатор на темата B. Boop
  • Време на започнување Време на започнување
Дали би се одлучила на тој чекор од причина само поради тоа што не сакам да се мажам, на верувам... Но, ако останам трудна како што кажа Џену, тогаш не би го абортирала во секој случај па макар значело тоа и најголема жртва и откажување од се.

Дали на детето ќе му недостига другиот родител?- Да секако дека ќе му недостига, се подразбира тоа, еден родител не е исто што и два во секој случај, но во никој случај нема да му недостига љубов и тоа дете ќе ја добие не само љубовта за два туку и за четири родители заедно.

Дали ќе му пружам достоен живот?-Не знам, но знам дека ќе се потрудам колку што можам повеќе...

Како и да е на детето нема да му недостасува речиси ништо...

Хмм..Не би сакал али не дај боже да морам..Сакам деца,ама сакам да ги имам со љубовта на мојот живот..Тоа е и целта во животот,да у4иш,да имаш добра работа,да си со тој/таа што го/ја сакаш да имате заедно деца па здравје боже внуци и да уживате заедно...капираш?

Баш ме интересира шо ќе му речи на детето (ако се работи за вештачко оплодување) ко ке ја праша: кој ми е татко или кај е татко ми
Немам предрасуди то е супер опција за жените кои не сакат да се мажат а сепак сакат деца...
Ама ме интересира како ке му одговори ако некогаш детето праша

Кога би била само приморана на некој начин на тоа тогаш да..А инаку не затоа што сепак подобро е за детето кога двајцата родители се околу него..Но кога би немала избор се надевам дека би направила се за да не му недостига многу отсуството на другиот родител...

Кога би била само приморана на некој начин на тоа тогаш да..А инаку не затоа што сепак подобро е за детето кога двајцата родители се околу него..Но кога би немала избор се надевам дека би направила се за да не му недостига многу отсуството на другиот родител...

Не можиш против потребите на чоекот.. Колку и да се трудиш на детето стално ќе му фали татко/мајка... И да се посветиш целосно еден дел ќе биди празен во него...

Би се одлучила, што да не, во случај да не најдам машки примерок со пожелни гени, кој ќе сака директно да ме оплоди :) Во банките за сперма (бар во сранство), донорите ги проверуваат за болести, наследни болести, интелегенција .. ми се чини дека докторите бољи избор ќе направат од мене во дај-шта-даш-ми-докуцуе-биолошкиот-часовник параноја :tapp:

Би се одлучила во краен случај, кога веќе нема каде, но кога можам да засновам семејство, во поглед нормлано, составено од двајца родители , татко и мајка, таа комбинација ми е поздрава и понормална, а и на секое дете му требаат двата родитела, се лажете ако мислите дека само мајката е таа која му е нужна на детето, и те каква потпора си имаат во татковците, сигурност пред се, стабилност, и мислам дека во секој случај карактерно цврста и здрава индивидуа(зборувам во права смисла на зборот ТАТКО, не само средство за оплодување). Во секој случај поголем е боројот на самохрани мајки него ли татковци, така да неможам да им судам секој си го знае она што мисли дека е најдобро за себе, јас тврдам дека најдобро и најздраво за децата е семејство составено од двајца родители мајка и татко, кои ќе се грижат и ќе им пружаат подднаква љубов на децата.

Не би се одлучил на ваков чекор.
Сметам дека секое дете треба да расте со мајка и татко во една здрава заедница. Ако не можам тоа да го обезбедам, тогаш нема да бидам татко. Звучи екстремно и можеби некогаш ќе сменам мислење, но сега е вака.

Само-хран родител...Јас повеќе сакам да се хранам во друштво, сама ми е досадно...Сакам и сама да си платам за јадењето..а може да платам и за неговото. Или да си делиме, важно заедно да јадеме:)
Туку, како што животот носи необични приказни...би се адаптирала на ситуацијата..важно храната да остане сепак вкусна:)

Само-хран родител...Јас повеќе сакам да се хранам во друштво, сама ми е досадно...Сакам и сама да си платам за јадењето..а може да платам и за неговото. Или да си делиме, важно заедно да јадеме:)
Туку, како што животот носи необични приказни...би се адаптирала на ситуацијата..важно храната да остане сепак вкусна:)

Да не испадне дека храната е ептен вкусна, па да биде Eagle да јаде, на други да не даде. :wink:

..хмм прво премногу би размислила..зашо знам како е без родители..сеа можда полесно е без еден родител..но ипак..цел живот имаш една дупка во себе која никој и никогаш нема да ја исполни...
..доколку на пример останам бремена..никогаш не би направила абортус..заш после тоа цел живот ќе се јадем..и никогаш не би го дала на посвојување...
..за тоа дали а детето нешо ќе му недостига..материјално..хмм с енадевам не..зашо се би направила за да има се(не сеа све)..ама љубов и се шо му е потребно би му дала...

Би се одлучил, доколку не се согласувам добро со мојата жена не би го потресувал моето дете со тие кавги, би се одлучил да бидам самохран родител бидејќи на детето подобро ќе му биде да живее со еден нормален родител од колку со двајца ненормални.

ако не дај боже лоштата судбина ми донесе тоа сакала некела би морала а иначе не би прифатила тоа е сепак еден голем тежок чекор:toe:

јас би се одлучила да бидам самохрана мајка :kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom