206 1.4HDI vs Polo 1.4TDI vs Corsa 1.3CDTi

• Креатор на темата Креатор на темата cige
  • Време на започнување Време на започнување
За 2500 евра можеш да купиш само проблем. Подобро почекај, собери уште некој денар и гледај некој бензинец над 3000 евра.
Добро, сега цената и не е толку пресудна во споредбава.... не џабе рекле колку пари толку музика. Искрено, 2500 евра ми нудеа за Мерцедесот, не го дадов.

Добро, сега цената и не е толку пресудна во споредбава.... не џабе рекле колку пари толку музика. Искрено, 2500 евра ми нудеа за Мерцедесот, не го дадов.
Мислев на некој од овие 3 наведени модели што ги спомнал дечкото. Твојот мерцедес е друга приказна. Сосема друга приказна. Сепак, колата е од корен средена. Тука годините не играат улога.

Што им фали на дизелите?
Им фали, им фали стартност што никогаш ама баш никогаш нема да ја имаат! Без турбо дизелот ти е како точак... Бензинецот може да "вкопа" асфалт и да крене 100 за 6-7 секунди, што дизелот може само да си го сонува... Тоа туражата кога ќе го цапнеш ме потсеќа на Moskwich од 1980 година... Само турбото што му дава некоја сила па да биде "нешто".

Им фали, им фали стартност што никогаш ама баш никогаш нема да ја имаат! Без турбо дизелот ти е како точак... Бензинецот може да "вкопа" асфалт и да крене 100 за 6-7 секунди, што дизелот може само да си го сонува... Тоа туражата кога ќе го цапнеш ме потсеќа на Moskwich од 1980 година... Само турбото што му дава некоја сила па да биде "нешто".
Wooow ... друже тука збориме за корса и слично, кои 6 секунди не праиме муабет за ферари

муабетот погоре беше дека за тие пари нема теорија да земе добар дизел, туку подобро да земе бензинец саглам

Braos,nekoe tele lupnalo 2500 evra za kanta sto ja vozele vo taksi. realno kolite vozeni podolgo vreme vo taksi se direkno za na otpad i reciklaža.
--- надополнето: 5 февруари 2013 во 08:20 ---

A ova poarno da ne go komentirame.Tie bas kordobite so 1.4 i 1.6 se kako mrtov konj,a trošat kako da imaat 3000 kubici. Ne znaeš što zboruvaš. Od daleku se gleda deka od koli nemaš pojma.
--- надополнето: 5 февруари 2013 во 08:35 ---

1.9cdti e fiatoviot 1.9jtd, 1.3cdti e fiatoviot 1.3 multijet jtd. 1.7cdti e original opelov i e naslednik na 1.7dti i e najgolemo gjubre od motor 100 pati poslab vo sekoj pogled od ovie drugite dva.
http://en.wikipedia.org/wiki/JTD_engine
Мртов коњ? Не се сите исти брат... Можеби нема достижна сила, ама стартот е дивјачки... + тоа додека вие со вашите дизели сменувате од прва за втора, јас веќе возам со трета, има кратки брзини и не е лош за спортска вожња, Seat-от носи мотор од Golf 3 инаку...
--- надополнето: 6 февруари 2013 во 22:19 ---
Wooow ... друже тука збориме за корса и слично, кои 6 секунди не праиме муабет за ферари

муабетот погоре беше дека за тие пари нема теорија да земе добар дизел, туку подобро да земе бензинец саглам
Добро де јас зборував за јак бензинец... Инаку нормално дека нема добар дизел за 2000 евриќи.... И да има тешко да начекаш... Ама секако ако сакаш да возиш ѕвериште на бензин ќе треба да си купиш бензинска пумпа :)

Мртов коњ? Не се сите исти брат... Можеби нема достижна сила, ама стартот е дивјачки... + тоа додека вие со вашите дизели сменувате од прва за втора, јас веќе возам со трета, има кратки брзини и не е лош за спортска вожња, Seat-от носи мотор од Golf 3 инаку...
--- надополнето: 6 февруари 2013 во 22:19 ---

Добро де јас зборував за јак бензинец... Инаку нормално дека нема добар дизел за 2000 евриќи.... И да има тешко да начекаш... Ама секако ако сакаш да возиш ѕвериште на бензин ќе треба да си купиш бензинска пумпа :)
Znam sto motor imaat i zatoa ti kažuvam mrtov konj. Ti brat ne si probal dobar turbodizel da povoziš i zatoa ne znaes sto zboruvaš.
Baska dizelot 4-5 litra na 100 pomalku troši nego tie 1.6 benzinci.

Znam sto motor imaat i zatoa ti kažuvam mrtov konj. Ti brat ne si probal dobar turbodizel da povoziš i zatoa ne znaes sto zboruvaš.
Baska dizelot 4-5 litra na 100 pomalku troši nego tie 1.6 benzinci.
Имам возено дизел, до сега што сум видел не сум имал премногу лош впечаток како за дизел... Ама сигурно и ти не си возел добар бензинец... Нормално секој си го фали тоа што го сака и секој си има различно мислење :)

Поло!
Имам веќе такво, знам што возам, знам колку троши а фала му на горниот до сега не е ништо сјебано ни сменато!

Поло!
Имам веќе такво, знам што возам, знам колку троши а фала му на горниот до сега не е ништо сјебано ни сменато!
Колку троши градска си го мерел? кое годиште ?

2001г. (4.7) :нинџ:
Тоа дека троши 3.5 на отворено и 4 градска е "Shit in Color" или по нашки: Мижи ќе те мамам!

4 на отворено, подолу нема шанси!

За таа цена се бара најсочуваното, не се тераат ќејфови, ако воопшто најдеш нешо сочувано

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom