Дали е најважен изгледот на партнерот?

• Креатор на темата Креатор на темата bella
  • Време на започнување Време на започнување
Мене ми е многу поважен шармот.
Физичкиот изглед и не толку.
Доволно ми е,да изгледа нормално.Што е многу релативно.
и мене исто... а не знам како можит на некој да му е најважен изглед.. Не одите со кукли бе :uvo:

е добро сеа да бидеме реални на секого му е важен изгледот,но шо аку е убав ако нема 2 грама мозок. Значи убав + паметен+мускули=идеален дечко:pipi:

не толку изгледот колку што ми е важна хигиената и нели да се средува....ако гледам по убавина, никогаш нема да завршам со некој добар, и секогаш од некој ќе има друг поубав...зашто тогаш да се летам по такви работи? убавината е пролазна, паметот и душата не се..

Мене ми е многу поважен шармот.
Физичкиот изглед и не толку.
Доволно ми е,да изгледа нормално.Што е многу релативно.
немаш многу истомисленички или јас не сум сретнал....:kesa:
а фала богу дека изгледот не е најважен....но неможе да се каже дека тој воопшто не е важен...под изглед подпаѓа и хигиената, па може да се каже дека изгледот е веднаш под карактерот а над сенс оф хјумор-от...

Колку секој од нас да вели дека физичкиот изглед не е битен, сепак се лажиме. Всушност, токму тој е оној детаљ со кој сакаме да стапиме во контакт со одредена личност, или пак од нашиот изглед зависи дал исаканате личност ќе ни пријде.
Како и да е, се работи за принцип. Посебно кај женските. Според мене несреденоста е всушност запоставување, а то можи да доведи до многу лоши резултати.
Според мене, должност на секоја девојка и е да изгледа убаво. Воопшто не сум против шминката (се разбира во согласност со пригодата, да не е пренападно) против дотерувањето внимавање на косата, детаљите, накитот и така натаму. Физичкиот изглед го прави партнерот да се чувствува горд со нас, и пријатно да се осеќа во наше друштво. Јас то не го сметам како вештачење или пак неприродност.
Нормално се во границите. Се шо е природно и во граници, изгелда убаво и пријатно.

Важен е за важен ама секогаш не е. Но сепак како што викаат мои другари ќе кажам не е се вво изгледот има нешто и во парите и колите

Физичкиот изглед е битен дури не се заљубиш.

После тоа, тој е второстепен.

Инаку, не може да се објасни зошто некои луѓе се и во староста заедно, кога стануваат акреп грди - сигурно се сакаат и покрај тоа.

Да не беше битен, ќе си соберев рандом фаца од улица и ич немаше ни да го погледнувам. Или ќе пишев оглас.

Не знам од каде идејата дека треба да е лепота невидена. Првата работа што ми поминува низ глава кога некој ќе спомне машко + убав во исти муабет... Мене паметот накај девојка ми тера.
Маж не треба да е убав. Треба да е симпатичен, шармантен, згоден и остало. И не, не е тоа доволно за да ми е привлечен. Таман работа на изглед да се сведува се`. Не се задоволувам со ништо помалку од она што го сакам, зашто јбг, постојат и луѓе што го поседуваат целиот пакет. Не мора да се дели паметот од физичкиот изглед и слични глупости. :Z

Кога поминуваме на улица или шетаме некаде со пријателот,ке забележиме некоја личност која ке го привлече нашето внимание.Или пак седам во некој кафич со другарките забележувам некој сладок тип и покажувам интерес кон него..за да се запознаам,да направам муабетче и да се запознаеме подобро.Со ова сакам да кажам дека изгледот ја има главната улога пред да се заљубиш или да запознаеш некого.Нормално дека нема да забележам некој на улица доколку не е привлечен тоа е сосем нормална работа.Но поубавата работа од изгледот,е внатрешноста.Изгледот на личноста само ни помага да се заинтересираме за неа и да посакаме да ја запознаеме подобро.Така лесно можеме да дознаеме многу работи за еа кои потоа ке ни бидат многу поважни од изгледот(тука мислам на внатрешноста).Изгледот е важна но и споредна работа кај секоја личност,откога ке ја запознаеме ке се вљубиме или пак ке ни се допадне нејзината внатрешност и тоа ке биде нашата примарна ствар:smir:

Знаеме сите дека изгледот е многу важен за да бидеме со некого,но јас мислам не е најважен!На почетокот од врската со дечко ми,стално излегував со штикли,дури да одиме и кај него-да изгледам повисока,стално со петкила пудро-некое мозолче да не ми се види,средена коса и стегната!Мислев дека ако ме види без шминка или дотерана нема да му се допагам,но грешев.По месец,два ми рече-зошто толку се дотерувам и за по дома???ја-кутев.Утредента кога дојде кај мене,ја станував од спиење,во пижами бев,не нашминкана,разбушавена и кога ме виде рече дека сум била многу поубава вака,отколку со маска на лицето!:kesa:Сега умерено се шминкам за испаѓање,а за дома не ни се шминкам!А,он мене мие исто убав и кога е небричен,и кога е бричен,зошто го сакам.Можеби не е тип од филмовите,развиен и сл.но мене мие најубав!и јас не сум маникенка,имам мевце малце на мешето,али му се свиѓам каква сум!но,за некои личности,како една моја другарка смета дека ако не е убавец,и да е најдобар не му вреди!Но,јас сметам дека убавината е пролазна и со текот на годините исчезнува,а добрата душа останува!
И мене слично ми се има случено,ама неам одено кај него дома ниту тој кај мене,не ни сакам уште сега има време и за тоа,ама тоа со другарката....Ја имам најверна ми е стварно нонстоп и го кажувам тоа дека не е се во убавината ама таа е толку тврдоглава и не сака никако да сфати:uvo:

а бе сите женски кога ке ве прашаат каков дечко сакаш ќе почнете: паметен да е, убав, мускули......итн, а тоа ПАМЕТЕН нигде не го барате, само ке ви дојде некој ке ви каже два-три одбрани збора и вие одма оп ке отидете со него.......и убавината и паметот не одат во ист пакет:nenene:, така да на повеќето женски важен им е изгледот, него ли паметот, а па ако не е убав ќе му се изнадерете у лице и/или ќе му се изнасмеете у ФАЦА

Е за ова си тотално во право, сведок сум на вакви испади...

Изгледот е на второ/трето место, после карактер и личност.
Што ќе ми е некоја убава и згодна а глупа ко таратур? Или со карактер 0 (нула)? Таа подобро сликај ја и чувај си ја сликата дома, исто ти е, само на сликата ќе биде попаметна пошо ќе ќути! :)

Карактер пред се, памет, личност, интелегеницја...... После следи изглед.

Изгледот е на второ/трето место, после карактер и личност.
Што ќе ми е некоја убава и згодна а глупа ко таратур? Или со карактер 0 (нула)? Таа подобро сликај ја и чувај си ја сликата дома, исто ти е, само на сликата ќе биде попаметна пошо ќе ќути! :)

Карактер пред се, памет, личност, интелегеницја...... После следи изглед.

абе не споредувај со таратур....нај боља ствар е башка со лукац ааееее:vozbud:

па секако дека е убаво да имаш некој онака супер среден тип до тебе , али сеа понашанјето може да му биде катастрофа у буквална смисла да плука посел тебе ...али и немора да значи може да те пази да те сака и поштува..:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom