Дали тинејџерите знаат што е љубов?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
некои знаат а некои не...значи, според мене возраста нема никаква врска со љубовта зашто таа може да се почувствува на било која возраст :toe:(освен додека сме ептен мали деца)
јас имам 17 год. и слободно можам да кажам дека знам што е љубов...тинејџерка сум но ја почувствував љубовта...и никој не може да ми каже дека ова не е љубов зашто јас најдобро од сите знам што и како се чувствувам...

револтиран сум од постовите на постарите форумџии. Сите пишат нешто како тинејџерите не знаат да што е љубов.
За почеток, тоа "сите", не ти кажува нешто повеќе?

Прво и основно не може да се генерализира затоа што сите се различно, тоа е прво.
Точно, секаде и во се` има исклучоци, но мислам дека нормална мана е да се дискутира за почестата отколку за поретката појава.

Второ дали тоа можеби го пишите затоа што вие се имате изгорено во тие години, и со тоа само кажувате дека вие не знаете да сакате.
Се анализираме? Добро.
Сум се "изгорела" и верувам дека ќе ми се случува тоа додека сум жива. Тоа твоето значи дека сега сум напатена девојка која нејќе да си го признае тоа, па кажува дека не сакала воопшто?
Туку не ... ако прочитам два пати и појасно што си пишал, ми нема смисла реченицата ... сум се изгорела, а незнам да сакам ... сум се изгорела, а незнам да сакам? Како тоа? Ако незнам да сакам нема да знам ни како е да се изгориш, нели?
Ако анализираме, дај нека има логика тоа ...

Ме интересира мислење ќе ви ја опишам мојата врска (иако е глупаво) но сепак премногу сум револтиран заради мислењето. Значи во врска сум со девојче 3 и пол месеци.
Вистината боли и револтира, а врска од 3 и пол месеци не е никаков факт дека ти знаеш што е љубов, напротив, колку и да те повреди тоа што ќе ти го кажам, тоа е ништо.

Прво никогаш не ми паднало на памет тоа за да ја легнам само и така натаму како што пишувавте. Значи кај неа ми се допаѓа се. Не правам муабет за физичкиот изглед туку, поглед на свет, размислување, карактер, тоа што е многу слична со мене во секој поглед како на пример, проценка на личност, стил на живот, стил на облекување, вкус за филм,музика и т.н. Не сум со неа за да се шетам со неа и да се фалам на кој ќе стигнам. Пред да бидам со неа таа ме измачуваше по цело време и на неа нон стоп мислев. Но, тоа го немав кажано на никој, затоа што тоа си го чувсвувам како моја интима. Имаме прекрасна врска. До сега се немам расправано ВООПШТО, во врската немаме ни најмала љубомора имаме целосна доверба еден во друг.
Бла, бла, бла ... стандард муабет. Нормално дека во една штотуку почната врска се` е во ред, многу ти се допаѓа, уште ти е интересна, не се карате, не сте си љубоморни итн. Што кога таа врска ќе продолжи до 1-2 години? Мислиш дека ќе ти е истото? Дека така млади ќе знаете да се справите со првиот проблем на кој ќе налетате? Дека ќе можете да одолеете на некоја нова поинтересна личност, кога моменталната ќе почне да ви е веќе досадна?
Можеби заминав подалеку од тоа што ти го мислиш и планираш, но нели љубовта не е една кратка врска, па да го развлечеме муабетот, иако неможеш и да сакаш да ми одговориш точно на прашањава.

Мака ми е да комплицирам сега, а има доста за комплицирање кога веќе така "навредени" се фрлате, затоа ќе прашам само едно нешто ... кажете ми што е љубовта за вас. Дајте ми дефиниција како тоа ја замислувате и доживувате, ќе ви дадам и јас после тоа, па ќе видите дека има разлика меѓу нас, затоа што вие сега почнувате да ја живеете и запознавате постепено, а јас, т.е. ние повозрасните сме малку пред вас.

ne ne i ne.... pos se uste sum tinejdzer se osekam prozvano... nema sansi.... edno vreme mislev deka sum zaljubena u edna licnost... pa ne e bas edno vreme.. nekoi tri godini.... ali sega pa sega ne mislam taka...
mislam deka mi se svigjase toa sto me stavase na piedestal... mi simnuvase zvezdi... sekogas bev vo pravo... nikogas za nisto mi nemase receno ne... ednostavno osekav potreba da bide so mene za da me vozdignuva i so toa da mi gi kreva akciite....
i sfativ deka ljubovta e mnogu poveke...

Дивајн,зашто мислиш дека може некој да даде дефиниција за љубовта?
Нели тоа беа чувства што не може да се опишат?Кога безрезервно сакаш некого и му веруваш,кога си со него зашто го обожаваш некогово присуство,кога си со него и во добро и во лошо...аааааааааааах,да не продолжувам,ќе зајдам.

Мака ми е да комплицирам сега, а има доста за комплицирање кога веќе така "навредени" се фрлате, затоа ќе прашам само едно нешто ... кажете ми што е љубовта за вас. Дајте ми дефиниција како тоа ја замислувате и доживувате, ќе ви дадам и јас после тоа, па ќе видите дека има разлика меѓу нас, затоа што вие сега почнувате да ја живеете и запознавате постепено, а јас, т.е. ние повозрасните сме малку пред вас.

во мојот претходен пост кратко и јасно кажав дека знам што е љубов но за да не навлегувам во друга тема (што е љубов..) кажав само дека јас најдобро знам што чувствувам и како се чувствувам...како што претпоставував, тоа не е доволно...ќе се обидам да објаснам како се чувствувам па да направиме разлика...
како прво, немам 13, 14 или 15 год.кога бев некаде на оваа возраст за мене љубовта беше непознато чувство...и тој збор ЉУБОВ беше надвор од мојот речник...кога гледав некој повозрасен од мене како страда поради љубов јас уште поуверена бев дека немам појма што е љубов пошто јас никогаш не бев пуштила солза за некое машко...не можев да разберам како може да се плаче цела вечер, цело сабајле,цел ден за некого...потоа, зборовите ТЕ САКАМ никогаш не бев ги "посветила" на некого...кратко кажано-се чувствував празна, т.е. после откако почнав да ја запознавам љубовта сватив дека дотогаш јас сум била празна одвнатре...сега се чувствувам исполнета...во мене се роди желба да го поминам остатокот од мојот живот со една особа :) можеби ќе кажете тоа е младешки занес бла бла ама факт е дека ова што го чувствувам е нешто ново и поинакво...
не знам што уште да напишам но сигурна сум дека ова е љубов...а ако не е љубов зашто тие солзи, зошто таа болка што оди дури до гушење...зошто таа радост секогаш кога ќе се погледнам со дотичната личност...зошто таа возбуда кога таа е во моја близина...зошто колку и да ме повреди, колку и да ме навреди таа личност јас сепак не можам да ја мразам, заборавам на се, способна сум да и простам, да ја разберам...да бидам покрај неа и во добро и во лошо...
енд нау...лец мејк а диференс :)

Нема делење на возрасти бе.. има луѓе што знаат и што не знаат што е љубов.. :)
Кога сме кај вистинската љубов веројатно повеќе ја има кај тинејџерите. Понатаму многу работи се гледаат низ призма на разни интереси, материјални и нематеријални. Сето тоа е потсвесно, дури некои и немаат појма дека тоа е така а го практикуваат... :)
Луѓе што знаат што е љубов има во сите возрасни групи.. ама љубовта сите ја сфаќаат и дефинираат различно.. :helou:

Мислам дека највеќе тука се бунат тие од 13 до кај 16 негде. Не сум сигурен

Дивајн,зашто мислиш дека може некој да даде дефиниција за љубовта?
Нели тоа беа чувства што не може да се опишат?Кога безрезервно сакаш некого и му веруваш,кога си со него зашто го обожаваш некогово присуство,кога си со него и во добро и во лошо...аааааааааааах,да не продолжувам,ќе зајдам.

Незнам зошто насекаде се наоѓаш во моите постови и се осеќаш најпрозвана од мене, но нека биде и така.
Туку, баш ми е мака да општам нешто што нема да го разберете барем засега, па ќе кажам на просто зошто јас мислам дека незнаете да сакате ... и да, Маwечко, тука не мислам на тебе и само на тебе.

Па тргнете од темата "Во врска со љубовта сакам да кажам ..." ... знаете колку од вас денес се смртно заљубени, утре се максимално разочарани, задутре сакаат некој трет, после тоа неможат да се одлучат кој уствари им значи повеќе, а после после тоа неможат да се докаат што воопшто биле со тој првиот итн итн итн? Сите тие муабети за вас се љубов? Сите тие нормални тинејџерски измешани чувства кои уште се градат вие можете да ги дефинирате? Вие кои незнаете каква може да е љубовта, кои знаете да се карате и раскинувате за банални работи, кои не разликувате потреба за љубов од љубов, кои не разликувате навика од љубов, кои не разликувате себичност од љубов итн?
И кажувате дека неможете без дечкото, едвај чекате да го видите, ви фали бла бла бла, па уште тоа демек е мерка за љубовта? Одлично, но врска нема сето тоа. Тоа е нешто и е убаво чувство, но немора да е баш љубов, а и љубовта не е така едноставна и лесна како што ја прикажувате и демек доживувате вие помладите.
Да повторам уште еднаш ... не викам дека не сакате, туку неможете да ме убедите дека сакате онака зрело како што може да сака некој кој поминал и знае многу повеќе. Тоа не е за лутење и за скокање без врска, туку тоа е составен и нормален период од вашиот живот кој мора да го поминете. Некој што е со посериозни ставови во врска со љубовта ќе се потруди да ја пронајде и доживее како многу појака, подобра и вистинска, некој никогаш и нема да ја запознае, но сега за сето тоа не сте спремни и не брзајте пред време се` да искусите макар и на сила.

Не ми е намерата да ве вреѓам, но ако некој сепак се навреди, нека ме извини, но тоа е мојот став на темава кој никој неможе да ми го одземе.

PEER POD LJUBOV SE VODI:LJUBOV KON SEMEJSTVO,KON KU4E,KON DEVOJKATA,NEKOJ SPORT,MUZIKA,LJUBOV KON GARAZA NA PR...I MC LJUBOV:D
KAO MOZE DA NEZNAAT KOGA TEEN(EJDZERITE) SE OD 13 DO NINE(TEEN)19 GODINI.JA VIKAM DEKA I DECATA OD 2 GODINI ZNAAT STO E LJUBOV I DEKA TEMAVA TI E SAMO KOLKU DA PRASAS NESO.:D

EDIT Leandra :Следниот пат стисни Caps Lock!

Темава е за љубов спрема друга личност што не е дел од семејството(освен ако сакаш инцес да си правиш).
За ова љубов према гаражи хе и овде има луѓе што ја читале онаа кингата љубов од изралскиот писател (барем мислам дека беше) затоа не трупај глуспости-и не се прави паметен затоа што само поглуп испаѓаш.

nema tinejdzerska ljubov, u denesnicava nie ( maskite ) najcesto gledas da fatis dobra riba ( koja sto ima sansi da dade- u vistinskata smisla na zborort) ,a zenskite spored mene gledaat da najdat decki koj ke imaat kes nekoj motor i u kraen slucaj besno auto ( moe mislenje--NESAKAM DA VE NAVREDAM DEVOJCINJA :pos:)

Ja mislam otprilika site znaat so e ljubov no sfatile i deka nemoraat odma da ja baraat mozat mnogu pridobivki da imaat pred toa zabava, motor, pari i itn. Ama togas 99,9% od niv cel zivot ke gi koristat pridobivkite :)

Па нормално дека знаат...Со почетокот на пубертетот започнува половата зрелост и сексуалната свест...На сите веке им е добро познато што значи зборот Љубов затоа што секој го чуствува...Ама мислам дека тука кај девојчињата се појавува друг облик на љубов а очигледен факт за тоа е честото менување партнери и за секој нареден велат ,,Го Сакам,, БУДАЛИ!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom