Дали тинејџерите знаат што е љубов?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
The`bItCh - te podrzavam u nekoi argumenti. kako sto kaza se ufilmale povekjeto zhenski u mk deka se vljubeni i placat, secat veni, 'nemozat da ziveat bez nego', bezveze...ali ne se bash site taka. na primer sestra mi, se fati so decko i na 15 godini, se zaljubi demek iako ja i se smeef i vikaf deka e mala, i posle 3 godini ziva i zdrava da si e, si se omazi. eve godina i pol se vekje zemeni. fakt e deka e mozna tinejdzerskata ljubof, ali e epten mnogu retka. jas sum 16 i 99% od zenskite okolu mene se filmaat ko sto kaza ti vekje ako slusnam ushte nekoja da mi kazhe deka nemoze da zivee bez nekoj i posle 2 dena da go preboli, ke spizdam. ne znaat be kaj nas zhenskite da si fatat decko opshto onaka od zabava i ednostavno da uzivaat. mora da ima drama, mora da ima 'vozrasni' karanici i gluposti...ali koj da im kaze;)

BeBe11 напиша:
99% od zenskite okolu mene se filmaat ko sto kaza ti vekje ako slusnam ushte nekoja da mi kazhe deka nemoze da zivee bez nekoj i posle 2 dena da go preboli, ke spizdam. ne znaat be kaj nas zhenskite da si fatat decko opshto onaka od zabava i ednostavno da uzivaat. mora da ima drama, mora da ima 'vozrasni' karanici i gluposti...ali koj da im kaze;)

Премногу глеање на Шпански серии и такви сра*а

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _______

Али сепак мислам дека не треба да се генерализира.Има многу примери за тинејџери кои имаат осетено што е права љубов. Не се сите тинејџери исти,има некои кои што побрзо созреваат.Што има везе ако некој наполнил 20 години,да не станал нешто позрел.Не!!!
Безразлика дали станувало збор за љубов или за незнам што.:pishtoldz

Choek da si mi ziv i zdraf za shpanskite serii:) izlegoa trista "tinejdzerski realni" serii (barem drugarkite moi mislat deka se realni) mladi buntovnici, fm, i sho ti ebam trista drugi...i site se zaljubuvaat sve nekoj plache i site se iskreno vljubeni, iako se po 16-17 godini, i za nif dolga vrska e 5 meseci. gluposti be treba so zakon da se baniraat tie seriite u mk

Da no retko. Mislam deka poveke sakaat seks od ljubov, no ne e isklucena moznosta iskrteno da se zaljubat. Mislam deka najrano moze da se zaljubat na 17 god. a prethodno samo da imaat seks od sto se ljubopitni. No sepak ned treba da imaat seks pred 18.god.

maci напиша:
Da no retko. Mislam deka najrano moze da se zaljubat na 17 god. a prethodno samo da imaat seks od sto se ljubopitni. No sepak ned treba da imaat seks pred 18.god.

Зошто баш на седумнаесет?:zid: Мислам стварно не ми е јасно како можете да кажете точно кога некој може да се заљуби.Кога ќе дојде, дојдено е, без разлика колку години има таа/тој.

abe ne rekofme deka mozeme da kazeme ali realnosta e deka povekjeto tinejdzeri mislat deka se vljubeni a posle 2 nedeli go preboluvaat "ljubeniot". u pravo si i ti, ima nekoi shto na 12 godini moze stvarno da znaat shto e toa vistinska ljubof ali povekjeto vrska si nemaat-ja duri i si priznavam deka pojma neam sho ustvari e ljubof:)

Како прво, тинејџер како таков не ни има потреба да знае што е љубов.
Оставете ја љубовта за покасно. Таа самата ќе ви се дефинира.
Не ја сфаќам потребата на средношколци одма за поимот љубов да се фатат. Јас искрено кажано 23 терам и сеуште не можам да кажам дека знам што е љубов. Нормално, со зборови можам да матам очи и демек ова ова и ова, ама дали е тоа тоа?
Љубовта како појава не се објаснува, се чувствува.

ja imam veze od toj poim-samo da si kazam
i ne tresete kiksovi:na 17 godini moze da se zaljubat!:pos:
ja nemam uste 17godini moze nekako da naprais nesto,
da pogatas za da se zaljubam porano i da vidam so a toa?:icon_lol: :wink:
ma daj molim te gluposti!
a za sex pod 18 godini....:pop: devojko,vo denesno vreme pocnuvaat toa da go praat od 7odd,ili se pridruzuvas do stavot ostani nevina do prva bracna nok?:lud:
ne vikam ajde odma trcaj seksaj se,nego vremeto e tolku smeneto sto deneska
ne e ni cudo ako nekoj imal odnos na 11,12 godini,generaciite se se ponapredni,
sto e do mene nikad ne bi go napraila toa na ispod 16 godini

шмизличка, секој си има право на свое мислење.
Ама веруј, ни ја, па ни ти појма немаме што е љубов.
И пази, заљубување е моменалност а љубовта е процес. :)

е сеа, што и ја џабе се трудам да објаснувам, е тоа е ептен друга работа.

StormAngel напиша:
Како прво, тинејџер како таков не ни има потреба да знае што е љубов.
Оставете ја љубовта за покасно. Таа самата ќе ви се дефинира.
Не ја сфаќам потребата на средношколци одма за поимот љубов да се фатат. Јас искрено кажано 23 терам и сеуште не можам да кажам дека знам што е љубов. Нормално, со зборови можам да матам очи и демек ова ова и ова, ама дали е тоа тоа?
Љубовта како појава не се објаснува, се чувствува.

Абе ко да ми читаш мисли.Само шо сакав нешо слично да пишам.Само 23та у 21 ќе ја претвориш и ете ти:)
Љубов,љубов бла бла бла. Испробувајте додека можете.Не за џабе викаат старине младос лудос.Затоа лудувај додека си млад.

BeBe11 напиша:
Choek da si mi ziv i zdraf za shpanskite serii:) izlegoa trista "tinejdzerski realni" serii (barem drugarkite moi mislat deka se realni) mladi buntovnici, fm, i sho ti ebam trista drugi...i site se zaljubuvaat sve nekoj plache i site se iskreno vljubeni, iako se po 16-17 godini, i za nif dolga vrska e 5 meseci. gluposti be treba so zakon da se baniraat tie seriite u mk

Ako gi pokazuvas kako referenca znaci deka i gi gledas, taka? Ne im obrakjaj vnimanie i ke vidis deka samite ke se baniraat :wink:

Macedalien напиша:
Ako gi pokazuvas kako referenca znaci deka i gi gledas, taka? Ne im obrakjaj vnimanie i ke vidis deka samite ke se baniraat :wink:
:) a ne greshka si i da sakam da gi gledam nemozam vo amerika sum...ali uskraj sveta sum i pak site gi znam...toa ti kazue neshto? iskreno krofna mi ja napravija so izvinenje na izrazot sekoj den mi kazuvaat shto se desilo so dorinda i so mia i upm site drugi ne ni gi znam...

I nie sme bile teen be lugje...........znaevme i znaat ovie drugive............

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom