2013 Africa Cup of Nations | 19.01.2013 - 10.02.2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион на овој турнир

• Вкупно гласачи
    104
Статус
Затворена за нови мислења.
Платини играл за Капе Верде. :icon_lol:

Гана-БСК најреално треба да биде финале освен ако не се случи нешто изненадно.

Утакмициве треба да чекаш некоја статива да падне за да ти бидат интересни ...

Никој не гледа Обала - Нигерија?

Вчера :
Гана - Капе Верде 2:0
J.Африка - Мали 1:1 Мали победи на пенали

вечер:
Tого - Буркина Фасо

целиот турнир ме потсеќа на двајца почетници кога играат Pro Evolution. Додаваат убаво , и таман ќе дојде време за добар центаршут или шут на гол , од возбуда предолго го задржува копчето и топката оди даааалеку некаде :)

голманот :pos: да не мрднеше со рацете ќе ја одбранеше. аматеризам

Не мислам дека е до голманот, беше многу силен шут, а он лошо покриен од играч пред него...Плус и топката менува правец... Колку само гола такви даде Роналдо...

Ѕвер е Еменике, очекувам некоја фејл екипа со големи амбиции да го купи летово.
--- надополнето: 3 февруари 2013 во 17:37 ---
Ај у пм..

Нигерија/Гана би требало да биде финале ако нема изненадувања (и глејте сега Мали сто посто во финале завршува)

Очекував полуфинале
Гана
Јужна Африка
Брегот
Того
А добив полуфинале
Гана
Мали
Нигерија
Буркина Фасо
Можело барем и Сомалија да се пласира и да влези во 1/2 наместо Гана да ти ебам купот скапан.

Би ми било многу мило Буркина или Мали да влезат во финале . Посебно Мали . Многу дисциплиниран тим .
Брегот масивно самоубиство нека си направат. Сто пати губат во нокаут фаза и никако не можат да сватат дека победата не може само од себе да дојде.
Нигерија не изигра ништо и денес , да не се лажеме .
- Во глобала , најслаб афрички куп на нации што сум го гледал . Прелошо судење , прелоша игра од тимовите , се осеќа се повеќе дефанзивната тактика што им ја наметнуваат европските тренери во тимовите . Малце голови , малце играчи кои блеснаа . Многу блед впечаток комплетно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom