Што кога после раскинувањето, бившиот партнер ви праќа смс пораки?

• Креатор на темата Креатор на темата Winston
  • Време на започнување Време на започнување
Jas pisav ednas....
src daj sea ne me teraj da prakam vakvi smajlinja po telefon;) ;) ;)....kaj sto namignuvam...doi da te smeknam za popravna..pleaseeee

Ако не сакам да имам ништо повеќе со него ќе му одговарам најнормално, едноставно ако пораката е на нормално нив без скриени намери нема зашто да му викам да одјебе...
али ако тој веќе запнува да се видиме, да се смириме е тогаш културно го одјебувам.. само пази има стварно досади

ke i pisam zosto da ne... samo nema da zborim za ljubov ili za toa deka seuste mislim na nea ili deka sm ja prebolel... ke ja prasam kako e sto prai, sto ima novo, i taka

Зависи од содржината и квантитетот на пратени пораки воден/недела. Значи ако инсистира преку пораки да и` се вратам, ја викам на сериозен разговор во кој и` образложувам дека е крај помеѓу нас.

Па сум идела со него, од чиста култура би му вратила на пораката. Нормално ако неговите пораки се зачестат, нивната содржина се измени и мисли дека така ќе може пак да ме придобие на фин начин ќе му објаснам дека е подобро да продолжиме понатака со животот. Ако стане досаден и патетичен тогаш би ги игнорирала тие пораки, ваљда ќе сфати зошто го игнорирам, па ако е будала нека ми пишува уште такви пораки.

Najnormalno e deka mu e tesko stom pisuva poraki posle kazaniot the end a kako jas ke odgovoram na porakite zavisi od toa kako i za sto e doslo do kraj na vrskata.Kolku sto razbrav ovde kako pricina za kraj e navedeno deka nekoj od dvajcata ne e spremen za vrska,znaci spored mene ova sekako deka e pricina za kraj megutoa ne e nekoja silna nitu pak pricina za nekojsi definitiven kraj,sto znaci jas mislam deka vo ovoj slucaj ovie slatki i nenapadni poraki bi svrsile rabota,megutoa samo dokolku pod: 'ne sum spremna za vrska' ne se krie nesto drugo

Прво, зависи кој кого оставил и зависи каква е содржината на пораката.
Доколку јас сум го оставила и немам чувства, кратко и јасно ќе му кажам да ме остави на мира. А доколку он ме оставил и ми праќа пораки од типот “како си што правиш“, ќе му одговорам исто. А доколку е содржината на пораката различна од тоа, како на пример “згрешив бла бла“ и сл. ќе му пратам порака да се најдеме, барем така нема да го потрошам кредитот.:)

Добро де, што ако пратил порака, или сме се чуле, или виделе, ако сме раскинале не значи дека одеднаш сме странци... Секако, зависи од содржината на пораката. Ако бара да се вратиме заедно, а тоа се коси со мојата желба... човечки ќе му објаснам како стојат работите и готово.

инспириран од темава пратив порака на што добив одговор дека била многу пријатно изненадена од пораката,и дека мислела дека сум ја мразел ама што да ја мразам кога не ми згрешила ништо едноставно така требало да биде,и не напињам,ако некогаш не спојат патиштата ок ако не да сме живи и здрави

Нема да реагирам и нема да му вратам на пораките.

зависи од содржината на пораката ама ако ја сум била големио иницијатор за раскинување тогаш нема шансси никогаш да му вратам на пораката па што и да пишува:toe:

zavisi sto poruke su, i dali sam momentalno raspolozen za da vratu ili da se javu
sve zavisi od situaciju
:toe::toe::toe:

Situacija idete so nekoj sve naj naj i raskinuete radi toa sto ne ste spremni za vrska.

Po razdelbata dobivate od tipot/tipkata samo po edna sms poraka dnevno ... bez zelba da go vratite ... tuku samo da znae deka mislite na nea /nego !

Prasanja

1.Vie ke popustite li i po kolku vreme ?

2. ke popustite li ako go snema posle 15 dena po edna poraka ?

Vikaat tiha voda breg roni tocno li e ?

Малку не ми иде муабетов дека се е супер ама се прекинува се само затоа што не биле спремни за врска т.е. едниот не е спремен за врска (иако сум го преживеала и тоа)

1.Можда ќе попуштам...не знам по колку време независно... Ама сосема веројатно е дека нема да попуштам баш затоа што не сакал врска со мене и од проста причина што знам дека не би сакал ни сега туку само му недостигам на некој начин...

2. Не!

абе какви msn пораки
ако нешто кажуваш тоа у 4 очи се кажува

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom