Што кога после раскинувањето, бившиот партнер ви праќа смс пораки?

• Креатор на темата Креатор на темата Winston
  • Време на започнување Време на започнување
Прво и најбитно,зависи од содржината на пораката.
Ако е најнормална - како си,што правиш - порака,да ќе му вратам на пораката.Не сум личност која што е студена и не можам туку така да ја игнорирам пораката,особено ако раскинувањето било нормално и сум останала со типот во пријателски односи.
Ако пораката е во стилот - Ми фалиш,требаш,жал ми е што раскинавме стил - тогаш ќе му вратам,но ќе му ставам до знаење дека било поминало и дека нема веќе враќање назад и дека навистина не би сакала да ме гњави со такви пораки.Што значи дека ќе го пресечам уште од старт во неговите намисли.

Ако раскинувањето било гадно и после тоа очи не сакам да му видам,ме повредил гадно,тогаш на пораката ќе му одговорам ладно,без емоции.И што пократко,тоа подобро.

Mi praka i ne samo toa, i mi se javuva... i ne znam sto da pravam, i mu se deram na telefon, i mu vikam da ne me zamara... A ne odime veke 6 meseci. Ottogas jas prodolziv so zivotot i da se gledam so drugi maski, a mnogu cesto poradi nego tie se oddalecuvaat od mene. Da ne go podrecam, ovaa nedela 2 pati samo mi se javi. Ne e deka bara od mene da se smirile ili sl, tuku samo evocira spomeni i mi vrti nekoi muabeto sto so nego normalno ne bi gi pravela.

Во која смисла... одиме значи ... и се’ е нај нај.. ама раскинуваме затоа што не сме спремни за врска?

Убаво е чувството да знаеш дека некој те мисли, се додека не премине во замарање истото, значи дозирано.

А доколку воопшто немам интерес за контакт со некого... пресекувам од старт.:toe:

Pa odite onaka ste se muvale , ste se gledale a sepak ne e vrska ... u smisla ti javi se sekoj den ja tebe i taka ...

Znaci momentot e koga muvanje treba da prerasne u vrska ili da se prekine takov odnos :smir:

U slucajot dogovoreno e da se prekine po inicijativata na toj/taa na koj se prakaat pokasno sms poraki ( dozirani )

Hehehe temava e interesna.Kako prvo ako mu popustis so toa na eden ancin mu davas lazna nadez i uste tolku ke te zamara i ke si misli deka seuste ima sansi kaj tebe.Zatoa ne vrakaj na nisto dokolku ne ti znaci deckoto i teraj go svoeto...Zivot ide daljeeeee.....

NE SE SMS ite manijacki dozirani se

U situacijata nemalo prekrsok nikakov ... nema raspravija ...ednostavno ne bilo vreme za vrska od ednata strana ... taka tretirajte ja situacijata a ne deka nekoj manjachi i siluva stvarite.

Dakle samo vnimanie ednas dnevno eden sms so na primer sodrzina ...

mislam na tebe !

prekrasna si / prekrasen si !

ubavo da sonuvas !

a ne ...

te molam vrati mi se

ke se ubijam zaradi tebe ...

umrev aman zaman ...dojdi

Sea u vakva situacija koga ne se znae dal e definitiven kraj sto ke praite koa dobivate SMS so blago neutralna sodrzina ?

Pocituvam mislenje... fala znaci ako nekoj nesto naumi nema nazad , no ...

sto ke reces na situacija koga nakon 5 ta poruka dobies odgovor ... ne u smisla

manijacko, manijaku ostavi me na mira ne mis e javuvaj... tuku sasvim normalno pozdrav do tebe itd !

U situacijata zamislete deka vie kako drugari ne mozete da opstoite taka ste se dogovorile ...

Muabetot e ko u pesnata od BIH za eurovizija

pokushachu da te poljubim a ti se pravi luda vi teknue ?

Bidejki retko citate osven poslednite postovi da refreshiram memorija za da ja prodolzime diskusijava

:smir:

Ako i dvajcata cuvstvuvaat nesto eden sprema drug sekakov poteg odobruvam!!!
A ako nema nisto licno ne si stavam na akl. :pipi:

абе неможам да сфатам ако раскинувањето било ок ,како што беше наведено да се однесувам крајно ладно кон другата страна а до вчера сме биле заедно и имало некои чувства,кај се тие чувства ги снемало преку ноќ,ако нејкам ништо полека ќе ја терам работата кон тоа да сфати да не праќа смс,во друг случај ако се се однесува ладно спрема мене а раскинувањето било ок,а сме биле заедно подолго време тогаш не вреди да се замарам со таа личност.Или читам одјеби го,па кој к*р сте иделе со таа личност па после некој ден чисто онака кој те е*е не ми се јавувај ништо.не разбирам озбилно.ЗНАЧИ ЗБОРАМ АКО РАСКИНУВАЊЕТО БИЛО КАКО ШТО БЕШЕ НАВЕДЕНО

Културно ке возвратам на пораката, дека нашето време поминало, и се најубаво понатака во животот, друго залажување, лижење, вака или така ке биде, е безцелосно, таму кај што еднаш ке плукнеш не се лиже веќе

Абе после раскинување ке си пишуваме пораки,се разбира ако сме раскинале само ради тоа што не сме биле спремни на врска!После раскинувањето може преку пораките да се предомислиме и да има повторни мувања ама да напоменам ако ради тоа е раскинувањето!Ако е за друга причина ке вратам една порака со која ке ја поздравам и ке и кажам да не замара и да си го гледа својот пат а јас мојот!

Potprasanje

posle kolku sms poraki bez nikakov odgovor ke se otkazete ?

Potprasanje

posle kolku sms poraki bez nikakov odgovor ke se otkazete ?
Ако не врати на првата порака треба да ти е јасно колку е саат. Значи ако после првата порака нема никаков одговор тогаш е дефинитивно крај за секаков контакт со таа личност.

E vidis mene toa me zbunuva...

na prva ne praka da receme a na petta praka ... normalna poraka ... u stilot od avgust ke bidam slobodna/ sloboden poveke vreme ke imam .... sto e fintata ?

Многу едноставно. Видела дека не и и иде кога те игнорира и можда мисли дека вака ќе се откажеш.
Али ако сака нешто со тебе ќе ти пише сама.:wink:

Situacija idete so nekoj sve naj naj i raskinuete radi toa sto ne ste spremni za vrska.

(ubava prichina za raskinuvanje...:))

Po razdelbata dobivate od tipot/tipkata samo po edna sms poraka dnevno ... bez zelba da go vratite ... tuku samo da znae deka mislite na nea /nego !

pa shto znam toa bi bilo uabvo od negova strana...ne gledam nishto loshto posle vrska da ne s eostane vo kontakt so bivshiot..sea zavisi kako so koj..:)

1.Vie ke popustite li i po kolku vreme ?

zavisi do nesgo. NE se popushta bash sekogash. treba da se potrudi ama stvarno!:)

2. ke popustite li ako go snema posle 15 dena po edna poraka ?
pa nemora da go snemuva 15 dena..mnogu e...:D

Vikaat tiha voda breg roni tocno li e ?

Za ZaL.....:(

hmmmm..:}interesna tema:}znaci do sea resiv da stavam kraj na licnost sto ja sakam dvesta pati,ama nikako da mi uspee:}probav da ne komuniciram da bidam ladna i toa ne mi uspea...on e postar 6god od mene,jas sum mlada i sakam zivot drustvo idam postojano po zemji sviram,,,ama nemozam bez nego ni on bez mene,mojte ne mi davaat so nego i mene mi e vo glava deka moram da stavam kraj ama ednostavno toa ne e MOZNO da se stavi so moeto srce i mozok..A ZA TOA JAS SUM SVESNA....mojot sovet e: SLUSAJ SI GO SRCETO I GLAVATA ,,,,OD DVETE ZAEDNO ISPAGA BOLJE...AKO SAKAS OSTANI KO SAKAS NE SO LICNOSTA SO JA SAKAS-TOA E SRCE,A GLAVATA E ZA DOGOVOR KAKO PONATAKA ZA DA BIDE ISTO...SUPER..BEZ PROBLEMI..PA SEAAA SEKOJ NA SVOJ NACIN..:}]]a za porakiii,pa vaka,mu staviv ednas kraj a gorev od temperatura nemozev do toalet da odam so izvinuvanje...no stanav i so edno oko se dopisuvav na msn...:}}}}istoto go pravi i toj za mene...imam voljada se BORAM.. I DA izvrsuam premnogu obvrski istovremeno.....:}

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom