Доказ за љубов

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Има луѓе,кои се едноставно позатворени,не изразуваат чувства.Едноставно другиот партнер треба да се прилагоди на тоа,да разбере,дека едноставно особата на таков начин,свој и посебен изразува,покажува љубов.
Гестовите се битни надополнети со чувството дека е некој сакан.
Некој може сите ѕвезди да ги симне и пак да осетиш дека едноставно не го прави тоа од љубов,него онака,од некоја навика,од мерак.
Има некој што нема да симнува ѕвезди,кој ќе биде повоздржан,но со своите постапки ќе направи својот партнер да се осеќа како најсаканата личност на светов,а и самото ќе се почувствува дека го прави тоа од љубов.
So true!
Некои изразуваат чувства, симнуваат ѕвезди само за да добијат фидбек од другата страна односно да се почувствуваат сакани.
Некои кои се навистина вљубени и кои се отворени тоа го покажуваат заради онаа внатрешна жар и исполнетоста која ја чувствуваат при нејзиното споделување.
Некои се вљубени но затворени во себе и ете не можат со зборови да ја изразуваат љубовта.
Всушност, гестовите се многу поважни од `те сакам` и сличните изјави. Посебно у денешно време кога `те сакам` е омилена msn или hi5 фраза на 15годишни.
Ако не ме слуша додека зборувам, ако не внимава додека му објаснувам нешто што мене ми е важно, ако не ги прави оние мали работи кои се показатели (како јавување кога доцни, паметење на првата средба итн итн) тогаш која е гаранцијата дека ќе биде тука кога нема да биде се` мед и млеко, односно дека нема да избега во момент кога ми е потребна неговата подршка а не неговата духовитост, љубезност и слични особини?

јас мислам дека не треба и не можам намерно да направам нешто за да ја докажам мојата љубов.... Во некои случаи ДА, но најчесто самите постапки зборуваат за себе и преку нив најлесно се докажува љубовта.....само треба да знаеме да ги разбереме

Има луѓе,кои се едноставно позатворени,не изразуваат чувства.Едноставно другиот партнер треба да се прилагоди на тоа,да разбере,дека едноставно особата на таков начин,свој и посебен изразува,покажува љубов.

Леле ко мене да си ме опишала :)
Значи јас сум позатворен тип, бар кога станува збор за искажување чувства. Понекогаш ми е многу тешко да речам “те сакам“ или “ми недостигаш“ тешко ми е да ги извадам зборовите надвор, а од внатре врескам.
Арно ама, затоа знам да покажам, кога сум му најпотребна, кога му е тешко, кога едноставно не сака да е сам, кога му треба некој да го исслуша, секогаш сум тука, во добро и лошо...можеби не можам да го кажам ова со зборови, ама знам да му покажам, т.е. веќе сум му покажала дека секогаш сум тука кога и да му притребам.

Ај и јас ќе ви се приклучам во клубот :pos2:

И мене ми е тешко да кажам Те сакам иако можеби сакам со цело срце и затоа само на писмено кажувам...преку порака или слично...ама не можам бе, се задушувам коа треба да кажам и баш затоа мене тие зборови не ми се доказ за љубов зашо како што јас сакам а не можам да ги изговорам исто така е можно и некој да не сака а нон-стоп да ми збори...

Lugeto so ziveele pred nas ni dale nekoi pravila i pomagala za dokazi za ljubovta, izmislile zbor(so svoe znacenje), izmislile praznik, potoa vakvo cveke takvo cveke i podaroci i trista drugi raboti.Del od niv gi primenuvame zatoa sto toe osnova na iskazuvanje na ljuvovta. No toa za mene sve e copy-paste treba da znaci mnogu no moze i nekoj toa go iskoristuva namerno za nesto drugo ...

Za mene iskazuvanje na ljubovta treba da bide unikatno, interesno da znaes nesto sto i e znacajno i toa da i go podaris na nekoj nacin, ako saka umetnost obidise da nacrtas nesto i da ne te biva ke i znaci mnogu, da saka nekoa pesna nauciia i ispej ja i tako dalje.. Kako i da e da bide unikatno, interesno po toa mislam i taa ke se sekava cel zivot, a so toa i ja dokazuvas ljubovta.

Ednostavno so samoto toa unikatno i interesno go menuvas toj osnoven sablon na iskazuvanje na ljubov, a toa e i pokazatel deka ti znaci, deka ja sakas, deka si zaenteresiran da znaes sto saka taa osoba(sto ja pravi srekna) i se obiduvas na svoj nacin toa da i go podaris i deka nema granici na iskazuvanje na tvojata ljubov kon nejze.

Како одминуваат годините ...се доаѓа до степен колку и да било тешко да се кажува тоа ТЕ САКАМ да биде дел од магијата.Но, ништо незначи зборот колку и да лесно или тешко се каже,колку да силно го мислиме тоа едноставно не е доказ за љубов.
Совршенството како такво во нашите заеднички моменти се состои повеќе од докажување преку зборови.

Доказ може да биде и насмевката со затворени очи наутро,чашата лимонада во кревет со споена цевка за да може веднаш да се напие,допирот после бурен ден,изборот на сладолед кој јас не го сакам но ете сакам да го вкусам за да покажам дека ми значи туѓиот избор...сакам да докажувам преку ситници кои значат.Големите нешта во успешна врска доаѓаат и поминуваат,но она што ја движи и ја обликува постојано со различни и убави нијанси се малите нешта кои креваат пулс до 120 и кои се случуваат постојано.

Не сакам да си дозволам партнерот да го забележи моето отсуство на внимание,секогаш сум присутна.Затоа и се заедно две суштества на планетата,доколку е постојано отсуството не постои доказ дека таа врска опстанува.

Па не и кажувам од некоја одговорност,туку тоа самото ми доаѓа,кога ке го осетам тоа убавото на душава ми иде да ги кажам тие два збора Те Сакам!Мислам дека и кога нема да ги кажам тие зборови а сум во друштво со саканата,таа може да ја осети таа енергија што излага од мене сепак се приметува по мн работи!:)
И за крај,на сите личности што сум им кажал те сакам ми верувале и тоа највеќе,можеби затоа што ме знаат како сериозна личност кога станува збор за љубов!И да ке заборавев тој збор го имам кажано само на две девојки што стварно сум ги сакал:)

Zborovite se eftini , delata se besceneti !

Zborovite se eftini , delata se besceneti !

Па за делата е муабетов. Доказ, покрај зборовите кои не мора да значи, ама можат и да се ефтини.
А наместо да пишуваш кратки и нејасни работи, што не кажеш со кои дела, ти на твојата партнерка и докажуваш колку ја сакаш или не?:star:

Како одминуваат годините ...се доаѓа до степен колку и да било тешко да се кажува тоа ТЕ САКАМ да биде дел од магијата.Но, ништо незначи зборот колку и да лесно или тешко се каже,колку да силно го мислиме тоа едноставно не е доказ за љубов.
Совршенството како такво во нашите заеднички моменти се состои повеќе од докажување преку зборови.

Доказ може да биде и насмевката со затворени очи наутро,чашата лимонада во кревет со споена цевка за да може веднаш да се напие,допирот после бурен ден,изборот на сладолед кој јас не го сакам но ете сакам да го вкусам за да покажам дека ми значи туѓиот избор...сакам да докажувам преку ситници кои значат.Големите нешта во успешна врска доаѓаат и поминуваат,но она што ја движи и ја обликува постојано со различни и убави нијанси се малите нешта кои креваат пулс до 120 и кои се случуваат постојано.

Не сакам да си дозволам партнерот да го забележи моето отсуство на внимание,секогаш сум присутна.Затоа и се заедно две суштества на планетата,доколку е постојано отсуството не постои доказ дека таа врска опстанува.
Гледам дека освен деЧкоми и други размислуваат така,ТЕ САКАМ-не е доказ за љубов,а ја стално му префрлав зш ретко ми вика те сакам,али на секој можен наЧин ми покажува,понекогаш застанува со моторот до некој двор и ке скине цвеке и ке ми го даде,или во најголемата жежтина ке дојде кај мене изненадно да пиеме само кафе,сите мали нешта ми покажуваат дека ме сака со дела,а не само со зборови!

Доказот е кај мене. Ако чувствувам дека ме сака, значи ме сака.

"Никогаш не сум бил навистина умоболен, освен во моментите кога ми го трогнуваа срцето"- Едвард Алан По
Искреноста, грижата за чувствата на партнерот,меѓусебното разбирање и почит, исчезнувањето на таа глупава гордост се нешто кои одат заедно и ја докажуваат љубовта...Сето тоа е лесно разбирливо преку очите, постапките и зборовите...Нешто кое ни зборува од внатрешноста...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom