Доказ за љубов

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Љубовта не треба да се каже, таа треба да се почувствува.

Сите ги знаеме тие фрази, но не верувам дека некој живее само од чувствата, кои телепатски ги прима од партнерот.:jaj:

Според мене, љубовта би ја рангирал на степени ... ако таа е над нај високиот - ВО ЉУБОВТА СЕ Е МОЖНО - :smir:

Туку друго сакав да ве допрашам.
Што ако вие сте позатворена личност и докажувате дека го сакате партнерот толку колку што можете, но тоа за него не е доволно и во еден момент полн со сомнежи ви го кажува тоа. Што ако ете ви каже дека се сомнева во вашата љубов и сака да му докажете некако дека навистина го сакате колку што му кажувате?
Како ќе изреагирате во тој случај?
Значи не дека некој пати од немање самодоверба или се плаши дека ќе ве изгуби и слични психолошки моменти, едноставно не му е доволно тоа што вие му го давате, па бара нешто повеќе. Што тогаш?

Според мене за да постои некој сомнеж мора да има и причина. Доколку нема ништо сериозно тогаш освен отворен разговор незнам што друго би можело да помогне.

Доколку не било доволно тоа што едниот му го покажувал на другиот,тогаш можеби и врската не е поставена на здрави нозе,може не се вложува многу труд или емоции од едната страна. Едноставно не и било пишано да опстои.
А можеби другата страна трпи од некои последици во претходната врска и се јавува постојана недоверба и сомнеж. Па се бараат и толкуваат разни знаци само за да се оправдаат тие сомнежи.

Секое наметнување притисок, каде се бара некаков “доказ“ повеќе ми наликува на изнудување,уцена.
Одговорите треба да се бараат во самата врска, како реагирал тогаш и тогаш, што направил кога ви бил потребен и сл. работи.
Ако не биде ни тоа доволно..тогаш извини, ама премногу сакаш. Бидејќи ништо чудно потоа во континуитет да се продолжи со таквиот став, за секоја работа, проблем итн. ќе се бара некаков доказ од другиот, “ако ме сакаш навистина“..докажи ми со тоа што ќе се откажеш од она и она и ќе се поставуваат премногу барања. А така не иде :toe:

Што ако вие сте позатворена личност и докажувате дека го сакате партнерот толку колку што можете, но тоа за него не е доволно и во еден момент полн со сомнежи ви го кажува тоа. Што ако ете ви каже дека се сомнева во вашата љубов и сака да му докажете некако дека навистина го сакате колку што му кажувате?
Што знам, можеби би прашала како очекува да му докажам. Ако бара од мене да станам поотворена, можеби би се потрудила околу тоа. Би рекла дека ќе ми е потребно време и трпение од негова страна. Да пробаме како ќе биде, дали ќе ми оди. Можеби ќе ми биде подобро мене ако сум поотворена, би пробала и заради себе. Зависи од врската, времето кое сме заедно и начинот на кој ќе ми го каже тоа. Важно, не е пожелно да ми врши притисок и да ме форсира.
Не знам што точно би направила, ова се само претпоставки. Сепак сум од поотворените и знам како би ми било доколку имам партнер кој е позатворен кога станува збор за покажување што чувствува. Би ми било тешко да сфатам како може да е затворен ако знае што чувствува, би ми било чудно. Можеби е глупаво, можеби треба да го сфатам и прифатам тоа дека е таков, ама подобро и порелаксирано би се чувствувала ако е и тој поотворен кон мене.

Но не сме кажале сеуште, како ние ја покажуваме и докажуваме нашата љубов кон партнерот.
Дали го правите тоа постојано (за секој случај) или по потреба?
Го чувствувате ли за одговорност тоа да секојдневно му ги докажувате на партнерот вашите чувства кон него или само кога нешто самиот тој ви забележува?
Како изгледа првото или второто докажување кај вас?
Кои се ситните или големи работи, кои партнерот најчесто ви ги прифаќа како доволен доказ за љубов?
И за крај, успешни сте во тоа, ви оди од рака или тешко наоѓате начини да убедите некого дека и колку го сакате?

Кога сваќам дека ја сакам особата,не ни мора да зборувам очите ме издаваат.Но не се живее од воздух,нели:)Покажувам најмногу преку внимание,буквално го организирам моето време спрема неговото,некој ќе рече дека е премногу,но тоа го сакам.Имам одено до Охрид со автобус,само да го бакнам и веднаш да се вратам назад.Во секој момент кога ќе посака да ме види,се појавувам на неговата врата(од друг град) без разлика дали има снег до колена или 50 степени.Некоја ситница која ми ја спомнал,ја добива на поклон.Организирам пријатно место за вечера,доручек во кревет.Некогаш сум станувала од спиење да зготвам нешто,бидејќи му кркорат цревата,кога легнува до мене:)Секогаш жртва за него пред останатите,најголема подршка за неговите одлуки,мајка,пријател и љубовница.
Кога ќе ми дојдат наплив на чувства ги кажувам и сакам да ми бидат кажани,сакам да знае што сакам и на кој начин да го направи тоа.
Успешно ми оди покажувањето љубов,ако некој го сакам,го знае тоа,без сомнеж.

Dokazi vo ljubovta ne se potrebni bidejki pogolem dokaz od ljubovta i iskazuvanje na samata nema...Djabe ke mi bide nekoj da mi dokazuva a i kako ke mi dokaze?me saka-me saka, ne me saka-koj go vrti i kraj.
Vazno e da me saka i da go pocuvstvuvam toa nisto drugo ne mi e potrebno barem mene...:pipi:

Dokazi vo ljubovta ne se potrebni bidejki pogolem dokaz od ljubovta i iskazuvanje na samata nema...Djabe ke mi bide nekoj da mi dokazuva a i kako ke mi dokaze?me saka-me saka, ne me saka-koj go vrti i kraj.
Vazno e da me saka i da go pocuvstvuvam toa nisto drugo ne mi e potrebno barem mene...:pipi:

Доказ не е самото искажување на љубовта?

Bas toa so e boldirano ti go dava odgovorot.Zatoa i pisav deka pogolem dokaz od iskazuvanje na ljubovta nema-ne rekov deka toa ne e dokaz...

Дали го правите тоа постојано (за секој случај) или по потреба?
Го правам тоа кога ми доаѓа. Он сам си е свесен дека го сакам, но понекогаш додека го гледам, ми доаѓа излив на емоции, и си ја отварам душата, му искажувам многу работи кои ги чувствувам, ги искажувам оние работи кои прават мојата љубов за него да биде поголема од ден на ден.

Го чувствувате ли за одговорност тоа да секојдневно му ги докажувате на партнерот вашите чувства кон него или само кога нешто самиот тој ви забележува?
Значи како што пишав погоре, не ми е одговорност, туку ми е моја лична потреба да си се излеснам. Многу пати ни се има случувано да сме сред некоја гужва, а јас или тој да почнеме со искажување на чувства, тогаш кога најмалку очекуваме.

Како изгледа првото или второто докажување кај вас?
Не знам дали сфаќам на што мислиш со ова прво и второ искажување. Почетните искажувања во врската? Не се ни малку сменети од оние сега.

Кои се ситните или големи работи, кои партнерот најчесто ви ги прифаќа како доволен доказ за љубов?
Се` ми прифаќа. Се` што сум кажала, што сум покажала, што сум докажала... Се` е тоа за него направено со љубов, секоја ситница, или нешто поголемо, што е вистинско и искрено...

И за крај, успешни сте во тоа, ви оди од рака или тешко наоѓате начини да убедите некого дека и колку го сакате?
Порано не сум се ни трудела околу тоа, но од кога сум со него, зборовите сами ми доаѓаат. И он е свесен дека е најсакан на целата планета.
А за оние дополнителните прашања во наредниот пост, немам што да пишам затоа што не сум затворена личност. А за оние кои се, мислам дека кога ќе ја најдат правата личност, самите во себе ќе почнат да си чувствуваат потреба да се искажат пред љубениот/љубената, и тука нема да има место за било каков сомнеж од страна на партнерот.

зар треба на некого да му докажуваш дека го сакаш ако не ми верува нема смисла да го убедуваш т.е да му докажуваш или ако ме сакаш оди изебисе со другарми па ке ти верувам

Bas toa so e boldirano ti go dava odgovorot.Zatoa i pisav deka pogolem dokaz od iskazuvanje na ljubovta nema-ne rekov deka toa ne e dokaz...

Па прашањето на темата за тебе е како ја искажуваш љубовта?
Вака преформулирано бива?

Значи не дека некој пати од немање самодоверба или се плаши дека ќе ве изгуби и слични психолошки моменти, едноставно не му е доволно тоа што вие му го давате, па бара нешто повеќе. Што тогаш?

Абе и вие жените преку леб, погача барате:kesa:

Има една многу убава реченица,која многу ја сакам:

Ако некој не те сака така како што го сакаш ти,тоа не значи дека тој не те сака онолку колку што навистина може.

Има луѓе,кои се едноставно позатворени,не изразуваат чувства.Едноставно другиот партнер треба да се прилагоди на тоа,да разбере,дека едноставно особата на таков начин,свој и посебен изразува,покажува љубов.

Гестовите се битни надополнети со чувството дека е некој сакан.

Некој може сите ѕвезди да ги симне и пак да осетиш дека едноставно не го прави тоа од љубов,него онака,од некоја навика,од мерак.
Има некој што нема да симнува ѕвезди,кој ќе биде повоздржан,но со своите постапки ќе направи својот партнер да се осеќа како најсаканата личност на светов,а и самото ќе се почувствува дека го прави тоа од љубов.

Докажувам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom