20 автобуси кон Грција за 8-ми март

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
И исто како и ова лето,како и многу претходни...Фрчат автобуси накај Грција дали за одмор,викенд,шопинг и сега за осмомартовска прослава.
Плукаат по нив,ги тераат да метат на граница им ги шкртаат автомобилите,камионите,а еве и пак одат во земја каде што не ги признаваат,ги ругаат навредуваат и сл.

Дали тие луѓе имаат грам национално чуство?Дали уште не им е доста од навредите?Или сепак уво не ги боли за тоа што и се случува на Македонија а за тоа главен виновник е токму Грција?

Ќе бидам остар и ќе дадам остра критика за таквите луѓе,тоа се по нашки кажано "безкичнењаци"!
Може некој има спротивно мислење од моето,и во оваа тема сакам да прочитам ваши мислења.

Ne samo sto im gi krsat avtomobilite i ne samo sto metat po granicnite premini, sega treba da gi EBAT, i da vidime dali pak ke odat vo PORANESNATA TURSKA REPUBLIKA GRCIJA.

Ај што ги омаловажуваат нешиве трговски центи и претставници на "оригинали",Ај што купуват од солун, ај што го полнат џебот на некое грчко циганче...него и таму нема ништо оргинална роба, бетер од кај нас...ама "јака муда" е да речеш - "У солун на шопинг" (мичкави пајчина на вас) големата работа шо ја напраиле леле:vozbud::tapp:
пред 3-4 години на екскурзија бев, купив едни патики демек оргинал...иди бе таму, за некој месец зинаа...али не кого ќе кажеш...луѓе се учат со збор, говеда со стап:wink:

Tie ne se luge!!!! tie se orospii komunjarski bez kocma i dostoinstvo.

Мислам заборавате дека приватната сопственост е загарантирана со уставот.
Со други зборови, со моите пари ќе правам што сакам и вие не смеете да помислите да се дрзнете да кажете нешто против тоа.
Јас лично се имам одлучено да не одам таму, единствено понекогаш кога ги прелетувам со задоволство се празнам на нивна територија (иако не стига сметот до земја - за жал).
Но тоа е моја лична одлука, и ништо не ми дава за право да му забранувам или да го оквалификувам некого за тоа што прави со сопствено заработените пари, кои треба да напоменеме во Македонија многу тешко се заработуваат благорадение на сите влади до сега што поминале.

Отсекогаш ние сме биле Мека на Слободарството бе... кој смее МЕНЕ да ми каже што да прам, јас знам најбољи.

Отсекогаш ние сме биле Мека на Слободарството бе... кој смее МЕНЕ да ми каже што да прам, јас знам најбољи.

А што треба да бидеме тоталитарен систем ?

А што треба да бидеме тоталитарен систем ?

Готово, сега немам веќе одговор. Гледам дека бараташ со терминиве па тешко ми е да реплицирам сега.:kesa:

Јас лично се залагам за ЈАВНА свест, перципирање на заедничките интереси пред индивидуалните.

Готово, сега немам веќе одговор. Гледам дека бараташ со терминиве па тешко ми е да реплицирам сега.:kesa:

Јас лично се залагам за ЈАВНА свест, перципирање на заедничките интереси пред индивидуалните.

Абе ти може да се служиш со сарказам, ама како тргнале коментариве човек да си помисли на клада дека треба да се палат тие што отишле.
Шала на страна, се согласувам дека е потребна јавна свест, не е во ред тоа што го прават. Но сепак ќе повторам, тоа е нивно право и не смееме да помислуваме на било кој начин да го прекршуваме.

Абе ти може да се служиш со сарказам, ама како тргнале коментариве човек да си помисли на клада дека треба да се палат тие што отишле.
Шала на страна, се согласувам дека е потребна јавна свест, не е во ред тоа што го прават. Но сепак ќе повторам, тоа е нивно право и не смееме да помислуваме на било кој начин да го прекршуваме.
Не смееме да го прекршуваме...да.....
.....но исто така може малку повеќе да им го загорчиме патувањето...има фини методи за тоа.
На излез....максимално се одовлекува постапката, бавно се гледаат документите, автобусот се носи во гаража на детален преглед..итн...има многу ситници за успешно држење повеќе саати на граница..
На влез...тресење до гаќи на секој поединечно, темелен преглед на автобусот, наплатување на царини без компромис, одземање на работи.....абеееее.... ко ќе се сетам....бугарите беа мајстори за такви работи.....

Па сега... сичко си има процедура :)

20 автобуси?
Човече .... у кој свет живеете? :tapp:
20 автобуси пичат накај Тесалоники секој обичен делник, не па празник као овој у кој што у име на позитивниот рекет мора да потрошиш толку колку што ќе ти кажат. :)
Минимум 10.000 луѓе од Македонија се у Тесалоники у моментов.
:toe:

Од СДСМ добиле гратис патување за 8-ми март, честитка од Бакојани за успешна соработка.

Од СДСМ добиле гратис патување за 8-ми март, честитка од Бакојани за успешна соработка.
A ти сирот...
`сем на TV и youtube не можеш да си го видиш родниот крај...
:toe:
Тешка е егејската, у.п.м.
Ништо, не се секирај...
следечи пут ќе ти донесам една алва. :)

И исто како и ова лето,како и многу претходни...Фрчат автобуси накај Грција дали за одмор,викенд,шопинг и сега за осмомартовска прослава.
Плукаат по нив,ги тераат да метат на граница им ги шкртаат автомобилите,камионите,а еве и пак одат во земја каде што не ги признаваат,ги ругаат навредуваат и сл.

Дали тие луѓе имаат грам национално чуство?Дали уште не им е доста од навредите?Или сепак уво не ги боли за тоа што и се случува на Македонија а за тоа главен виновник е токму Грција?

Ќе бидам остар и ќе дадам остра критика за таквите луѓе,тоа се по нашки кажано "безкичнењаци"!
Може некој има спротивно мислење од моето,и во оваа тема сакам да прочитам ваши мислења.

па мора да се замислите зошто жените ви бегат како куче од лунгур накаj таму.

Да фатиш и да ги ебаш тие жени што отишле на 8-ми Март во Грција,чавки едни завеани...:pishtoldz

ова e jackpot за жените...според тебе треба и да ги наградиме за шопингот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom