1TV.mk (национална и интернет телевизија)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам па шо мислите дека другиве телевизии имаат којзнае колку и којзнае какви студија. Мене 24 уште ми остава впечаток дека у некој стан седат.
Единствена телевизија што има капацитет од тој аспект е МТВ.
Друга работа е шо немаат капацитет нешто содржајно да сработат па да има резон да праат сериозно студио, на пример некој квиз како Потера или некој друг тип на забавна програма. На пример, може да не ми се баш по кеиф ликовите и изборот на песни, ама Алфа ете покуша со музичка програма со бенд и тоа мислам дека беше во времето кога се отвори, пред да ја сјебе орка. После отидоа у мајчину со сопствената продукција.
Најлесно им е - стаи еден астал и јади г***а за политика со рециклирани "експертутки" шо вртат по сите телевизии или викни некоја дроља ко клингонецот и нека фингира трачеви за да се збори за некои неквалитетни и небитни пеачи у покушај.
Да се сведеше целава работа на максимум 5 телевизии во цела држава многу подобро ќе беше, ама што е друго нормално у држаава, па тоа да биде.

Ако овие "немаат студио асално" такви се тек наша тв и тв сонце (македоња вечна, само сонцето е постаро од македонија, човекот кој душа дал за македоња). Какви беа тек тв од типот тв Шутел, шења итн итн. Бачев гостувал у тв шутел, не е шала. Па Атв па Амазон...Некогаш и ние критикуваме, а "не се сеќаваме" што све е пуштано у етер од разни причини.
Или брзо забораваме тоа што некои од сегашниве национални тевиња мама мубаа на стопанството за да отворат телевизија, што се префрлаа посебно последна деценија милиони евра за реклами, кампањи и "субвенции", пари од граѓаните.
Се за критика како и секој јавен сервис или јавни личности ама дека биле вакви онакви, под/над нивоу, зависи од пари што се добиени онака. Ако некому се поарни двата "национални" сервиси со турскине црешњави серии, ок, се е до вкус.

51478-featured-1920x1280.jpg

... не ми се верува да и на репризното саботно емитување на емисијата „Exclusive“ си остана текстот на водителката, цитирам: ...,, денешен наш гостин е македонскиот „Том Џонсон“ ! ..???
погледнав кон ТВ екранот, гостинот на емисијата „Exclusive“ беше Ѓоко Ѓорчев, ама кој е тој „ Том Џонсон“ ебаго? :toe:
...добро што самиот гостин си кажуваше за себе, покрај другото дека го обожава Том Џонс! аааааа така ли? тоа веќе иде... се прашувам дали воопшто се подготвува „новинарски“ водителката на емисијата? или само ќе си го напудри носот и ќе си ги стегне цицките и мисли дека е спремна за ТВ аудиториумот? зарем не треба нешто да се има и во главата? барем да се потруди , а не вакви гафови на ТВ ! :eek:

Да бе и кастинг ќе има за македонска геј порничи серија. Пријави се ако толку си заинтересиран :icon_lol:
доволно таленти имаат во тоа студиото за 100 геј порничи да снимат, а и хорор филм

Ти како си помина?
Јас не сум заитересиран за таа работа, ти гледам си заинтересиран прашуваше :)

Шала на страна глупа ти е фората а и мојава е глупа. Ако Боки и Сергеј изгледаат така гејски не значи дека телевизијава е собир на сите гејеви од држвавава.

Јас не сум заитересиран за таа работа, ти гледам си заинтересиран прашуваше :)

Шала на страна глупа ти е фората а и мојава е глупа. Ако Боки и Сергеј изгледаат така гејски не значи дека телевизијава е собир на сите гејеви од држвавава.
Зоки Фаци, Кабранов....цела педерлана таму е собрана

Кажано е многу пати но тежок канцер се водителиве.
Тежок канцер е и целиот концепт на емисиите.

Гледав 20 минути на ручек денес, што да видам...

Гостин Дарко Спејко ботон што победи на некое реално шоу и женска му. Која, патем, имала деца (веројатно не со Дарко Спејко) за кои спомна нешто телефони/социјални мрежи и ме наведе да мислам дека децата се барем 7+, а она делува дека нема над 27 години, ама важно ДЕЧКО и е Дарко Спејко.

Нејсе, вака се одвиваа трите чекори во кои водителката дојде до ГЛАВНОТО прашање за девојкава:
(1) Сигурно многу од луѓето не го знаат ОВА ЗА ВАС, (2) но вие доаѓате од бизнис фамилија, (3) недолично ли е да ве прашам КОЛКУ ТРОШИТЕ НА ГАРДЕРОБА?

Да имав пиштол ќе си пукнев.

Пробуваат да бидат претерано кежуал и у тренд, едноставно да ти се згади.

Последно уредено:
Кажано е многу пати но тежок канцер се водителиве.
Тежок канцер е и целиот концепт на емисиите.

Гледав 20 минути на ручек денес, што да видам...

Гостин Дарко Спејко ботон што победи на некое реално шоу и женска му. Која, патем, имала деца (веројатно не со Дарко Спејко) за кои спомна нешто телефони/социјални мрежи и ме наведе да мислам дека децата се барем 7+, а она делува дека нема над 27 години, ама важно ДЕЧКО и е Дарко Спејко.

Нејсе, вака се одвиваа трите чекори во кои водителката дојде до ГЛАВНОТО прашање за девојкава:
(1) Сигурно многу од луѓето не го знаат ОВА ЗА ВАС, (2) но вие доаѓате од бизнис фамилија, (3) недолично ли е да ве прашам КОЛКУ ТРОШИТЕ НА ГАРДЕРОБА?

Да имав пиштол ќе си пукнев.

Пробуваат да бидат претерано кежуал и у тренд, едноставно да ти се згади.
Површни се

... ќе ми пукне душата ...бауууууу балонот отиде! :aplauz:

42604594_480332749124094_4124306464432639246_n.jpg

„Мода“ со Сергеј Варошлија, што знам смешен, па дури и помалку симпатичен !
:цицки: Не не не не не не ...баууууу балонот ! :)

...а некој рече, да секој си биде свој! (y)

Oва се буквално модерни селјаци. Ако просечен селјо седи на авлија/ограда/балкон и посматра “кој комшија што направил, од каде пари да купи кола/гардероба, еј види ја онаа како се облекла море море...“ е тоа истото го прави телевизијава со сергеј дури листа профили на инстаграм, и тоа што е успешна и му ја гледаат емисијата дека истиот интерес го има рајата - да се исмева на кој како се облекол, да трачари од кај му пари на “х особа“ да купи кола, колку трошеле за гардероба. Со една разлика што овие ваквите ќе ти речат “мене не ме интересира за комшиите и никој друг,си го живеам животот“. Абе селјо си е селјо, дали механички ќе гледа од пенџерина што прават комшиите или технолошки напреден преку фејс и инстаграм - исти кур е.
Рандом емисија од ЅВОН што идеше порано на мтв да ја пуштам, поголем интелектуален капацитет ќе стекне човек ако ја изгледа незе него ли целовкупната програмска понуда на нашиве телевизии заедно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom