Можат ли стриите да бидат отстранети?

• Креатор на темата Креатор на темата Devilish Angel
  • Време на започнување Време на започнување
Imam...i toa rozevi na zadnikot :@....koristam ova od avon za strii i celulit,pomaga prvite 2 nedeli od redovna u potreba se uveriv i sama...ama jas sum krajno-neodgovorna li4nost pa od 1sept ''um nemam naglava'' za moeto telo a kamu li pa da si posvetam saat vreme vo denot na sebe:nesum:

Купив нешо крем против стрии од Afrodita ама ништо ич.
Не ми помогна ни малце,а 1250 денари го купив:nesum:
Ќе видам денојве ќе купам уш нешо...Не можам да се поднесам ваква,вријам од стрии:kesa:

ja mislam deka nema lek za toa...sorry site so gi imaat..ostanuvaat tie sekako na kozata osven koga ste isoncani da ne se poznavaat, inace ima tretmani koi mozat samo da gi ublazat da bidat pomalku vidlivi:smir:

Имам стрии на градите,на задникот,на бутовите...Мразам креми и мачкање...но тоа е...Инаку сега користам масло Еуцерин германско,за трудници..и дава многу подобри резултати од кремата од Авон(иако и таа не е лоша).

Еве глеам дека на темава претежно жени пишувале, па си викам дај ја ко муж да разбијам монотонија. Што се однесува на стриите, ја ко тинејџер еден период доста се поправив а и тогаш телото ми беше во фаза на оформување, така што приметив дека ми се напраиле огромни стрии на колковите, и тоа од почеток ми беа црвени и големи. Едно време отидов на дерматолог и таму ми кажаа дека џабе се креми доколку стриите се постари од месец дена односно не се свежи и дека ќе морам да си ги носам до крајот на животот. Инаку појавувањето на стриите пред се се јавува поради недостаток на колаген на тие места заради што и кожата пука. Некои луѓе се повеќе склони кон појавување на стрии а некои не се. И тогаш случајно на телевизија гледав некој доктор кој што покажуваше некаква си раквица за стрии. Тоа беше обична ракавица која што имаше рапава предна страна, тој тврдеше дека стриите, кои се резултат на пукање на кожата, се само вишок на кожа која доколку ја масираме односно триеме секој ден по 15 тина минути може да биде отстранета. И јас си викам што ќе ти купувам ракавица, требаше да си најдам само некој рапав предмет. И ми текна да најдам некој рапав камен (не шилест), и земав си купив специјален камен со кој се тријат петици ама неупотребен :kesa: почнав силно да ја тријам кожата кај стријата едно 15 минути се додека тој дел не се раскрваве односно не стана ко рана (само не се плашете раната е површинска, така да белег нема шанси да остане). И обавезно после тоа правите само дезинфекција на раната (Ставете само Бетадине и почекајте, а после тоа со топла вода измијте го местото). Тој дел од телото ќе ве боли едно недела дена а после немате гајле. Одкако помина месец дена, местото ми беше само црвено и приметив дека едно 80% од стријата ја нема. И почекав се тоа убаво да заздрави и го повторив процесот уште еднаш и сега немам никаква стрии на тоа место освен што ми беше црвен делот едно година дена а после тоа и црвенилото избледе. Сега процесот можда малку и ќе боли ама резултатите се сигурни, барем кај мене. А во однос на тоа тие што сакаат да пробаат со ласер јас не сум пробал али знам дека и таму има методи како микродермоабразија и ласерски пилинг, така што ласерскиот пилинг е доста поефикасен од првиот метод. Еден ласерски пилинг е еднаков мислам на 10 - 15 микродермоабразии и е достаточно да се направи еднаш или два пати на местото. Ова го читав на еден од сајтовите на овие дерматолошки клиники кои ви напоменуваат дека стриите не можат да ви бидат целосно отстранети, тие можат само да избледнеат и помалку да се познаваат:helou:.

иам стрии од нагло растење... некоаш се познавет некоаш не.. ама шо аку, не се преголеми и не ми сметет многу, со оглед шо секој 2 ги имат

Демек има креми за стрии, ама врска неам колку се ефикасни...
Знам “паметните“ Американци ги користат кремите за стрии за “пеглање“ брчки...

Демек има креми за стрии, ама врска неам колку се ефикасни...
Знам “паметните“ Американци ги користат кремите за стрии за “пеглање“ брчки...

не користат креми за стрии, користат креми против хемороиди. и не се само американците, и тука кремите против брчки што се продаваат на топ-шоп се едно те исто.
иначе колку што знам најефикасно се отстрануваат со ласерски третмани.

Стрии имам само кај бутовите, тоа ќе да е од шо многу брзо менувам тежнина..можам за 1 месец нагло да ослабам,ама можам за исто толку време да се здебелам ..Засеа ок се не се познаваат многу,а имам слушано од други дека ефикасност имало највеќе од кремине на Нивеа и Еуцерин..

edna drugarka opsesija i bese toa so imala strii po nozete... jas do dusa i gi nemav zabelezano....mn se falese od krema od avon ,,streatch mark i anti-cellulite"(sea ja prasav) pa probajte ja i da ocekuvame deka ke vi pomogne

Имам стрии, мислам дека ми се од нагло растење, барем така ми рекоа.

изгледа дека ми пораснале градите, баш вчера забележав дека имам стрии таму...:pos2:

Немам проблем со стриите иако преку зимскиот преиод знам да се здебелам а после пак да ослабнам ама не ми се појавиле уште фала богу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom