Малкоец

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Во Малкоец за време на Втора Светска Војна, Балистите прават голем масакар, исто и во Попоец. Јас од таму ги знам селава, пола село било убиено, а бебињава биле фрлани во вис и дочекувани на бајонет.

Во Малкоец за време на Втора Светска Војна, Балистите прават голем масакар, исто и во Попоец. Јас од таму ги знам селава, пола село било убиено, а бебињава биле фрлани во вис и дочекувани на бајонет.

не е точно, грешна информација имаш, селото без ничија помош успеало да се одбрани од Балистите а за масакрот и бебињата тој што ти кажал те излажал :uvo:

Сакам и јас да дојдам!

И не само таму. Ако сакате може да направиме некоја „експедиција“ и на некои други интересни места. Има заинтересирани? Да отварам посебна тема? :wink:

ме интересира дали некогаш имаше експедиција? :)))))

Баба ми е од таму по потекло,а имало битка и во Кленоец од другата страна на патот таму имаТ и споменик ... кој си имаТ проблем со бели дробови слободно одете !А да...не е мијачко село...

Сакам и јас да дојдам!

И не само таму. Ако сакате може да направиме некоја „експедиција“ и на некои други интересни места. Има заинтересирани? Да отварам посебна тема? :wink:

Jас сум заинтересиран и тоа како. Само имајќи ја предвид патната инфраструктура во МК ќе ни треба некој SUV (теренец) кој јас нажалост не го поседувам.:toe:А за темата ако не е веќе отворена - GO FOR IT!

Jас сум заинтересиран и тоа како. Само имајќи ја предвид патната инфраструктура во МК ќе ни треба некој SUV (теренец) кој јас нажалост не го поседувам.:toe:А за темата ако не е веќе отворена - GO FOR IT!

Патот е асфалтиран до село и е одличен без дупки, нема потреба од теренец
а за останатите локации од можна експедиција можеби и ќе е потребен

IMG065.jpg

IMG057.jpg

IMG033.jpg

IMG035.jpg

IMG039.jpg

IMG078.jpg

IMG081.jpg

IMG082.jpg

04.04.2010 :salut:
IMG085.jpg

IMG099.jpg

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom