Малкоец

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Во Малкоец за време на Втора Светска Војна, Балистите прават голем масакар, исто и во Попоец. Јас од таму ги знам селава, пола село било убиено, а бебињава биле фрлани во вис и дочекувани на бајонет.

Во Малкоец за време на Втора Светска Војна, Балистите прават голем масакар, исто и во Попоец. Јас од таму ги знам селава, пола село било убиено, а бебињава биле фрлани во вис и дочекувани на бајонет.

не е точно, грешна информација имаш, селото без ничија помош успеало да се одбрани од Балистите а за масакрот и бебињата тој што ти кажал те излажал :uvo:

Сакам и јас да дојдам!

И не само таму. Ако сакате може да направиме некоја „експедиција“ и на некои други интересни места. Има заинтересирани? Да отварам посебна тема? :wink:

ме интересира дали некогаш имаше експедиција? :)))))

Баба ми е од таму по потекло,а имало битка и во Кленоец од другата страна на патот таму имаТ и споменик ... кој си имаТ проблем со бели дробови слободно одете !А да...не е мијачко село...

Сакам и јас да дојдам!

И не само таму. Ако сакате може да направиме некоја „експедиција“ и на некои други интересни места. Има заинтересирани? Да отварам посебна тема? :wink:

Jас сум заинтересиран и тоа како. Само имајќи ја предвид патната инфраструктура во МК ќе ни треба некој SUV (теренец) кој јас нажалост не го поседувам.:toe:А за темата ако не е веќе отворена - GO FOR IT!

Jас сум заинтересиран и тоа како. Само имајќи ја предвид патната инфраструктура во МК ќе ни треба некој SUV (теренец) кој јас нажалост не го поседувам.:toe:А за темата ако не е веќе отворена - GO FOR IT!

Патот е асфалтиран до село и е одличен без дупки, нема потреба од теренец
а за останатите локации од можна експедиција можеби и ќе е потребен

IMG065.jpg

IMG057.jpg

IMG033.jpg

IMG035.jpg

IMG039.jpg

IMG078.jpg

IMG081.jpg

IMG082.jpg

04.04.2010 :salut:
IMG085.jpg