Матура...

• Креатор на темата Креатор на темата Ханзо
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да не полагаше некој физика интерно?? Утре полагам па ако не го мрзи нека напише од кои теми беа задачите и колку задачи имаше??

Јас се' уште не сум полагала интерен предмет, но другите што полагаа ми кажаа дека решавале/пишувале со отворени учебници.Ништо не знаеле и затоа проф. што ги надгледувал им дозволил.
Добро, не се сите професори такви сигурно, но дека има препишување-има.
За пеза е.

Има ли некој кој полагал хемија?

хехе, кај нас имаше двајца што полагаа хемија...и извадија 1 и 2...за греота...

јас си поминав редот и конечно распустот ми почна. сеа чекам да видам утре резултати од историја (тешко беше мме, ама за 4 мислам оти имам, ако попушти малце, оти ме сакаше може и 5), а социологија си извадив 5. и така...

бтв, како беше на интерните бе? кај нас беше потешко мамето нивно, конкретно за историја, социологија не беше многу тешко...ај ако полагал некој нека каже импресии...

па дури и многу построго беше во однос на препишување и дошепнување, две другарки дури ги истераа од испит. како беше на другите места?:tv:

Да не полагаше некој физика интерно?? Утре полагам па ако не го мрзи нека напише од кои теми беа задачите и колку задачи имаше??

а бре гиле бре...едно време беше најдобар во генерацијата, за физика и на државен натпревар мислам оти беше меѓу првите, а сеа тука питиш шо имало...па ти најмалце би требало да се секириш за тоа...:kesa:

абе за колку дена требит да имат резултати од интерниве?

Денес полагав физика и не беше тешко, затоа што се паднаа прашањата кои ни ги даде професорката. Глупаво беше што имаше реченици ви кои требаше да дополниме, па требаше да ги учиме речениците на памет. За жал препишување имаше, и тоа доста. Кај мене немаше толку многу, ама во некои други училници се препишале.

абе за колку дена требит да имат резултати од интерниве?

јас полагав во петокот, денес ги имав резултати...полагав и денес, и кажаа дека утре ќе бидат готови...така да, тоа зависи од твоето школо и од таа комисија, колку брзо ќе ги провери тестовите...кај нас, фала богу е одма!:salut:

да не знај некој да ми кажи за што служат датотеките?? оти утре полагам информатика

Замислете во четврток полагам биологија, а денес ни кажуваат дека тестовите ќе ги прави нова професорка која не ни има предавано и ни нема одржано ниедна консултација. Аман веќе!!

Замислете во четврток полагам биологија, а денес ни кажуваат дека тестовите ќе ги прави нова професорка која не ни има предавано и ни нема одржано ниедна консултација. Аман веќе!!

Замислив.........и ептен е глупо така да ти напраат.

да не знај некој да ми кажи за што служат датотеките?? оти утре полагам информатика

еве ти линк, ако ти е од корист убаво. ако не здравје.
на српски е, ама се надевам дека ќе разбереш.
---линк---

Еј, абе на 4ти треба дипломите да ги земаме, алооо!:helou:

Дипломите ќе ни ги даваат независно од резултатите од матурата. Едно си е диплома, во која ќе бидат напишани оценките од сите четири години, а друго е резултати од матура. Ах, па ни јас не сфаќам зошто, нели матурата значи и завршување на средношколското образование, а истото го означува и дипломата?

Дипломите ќе ни ги даваат независно од резултатите од матурата. Едно си е диплома, во која ќе бидат напишани оценките од сите четири години, а друго е резултати од матура. Ах, па ни јас не сфаќам зошто, нели матурата значи и завршување на средношколското образование, а истото го означува и дипломата?

Па според мене, матурата ќе ти биде потребна за упис на факултет, а дипломата за урамување дома и фалење пред роднини кои ќе оставаат парички на нејзе :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom