Матура...

• Креатор на темата Креатор на темата Ханзо
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Матуранти со среќа утре !! Па чекаме (по можност објективни) коментари.

Рокси во право си.На тие што идат по вас ќе им биде потешко.Вие сте прва генерација што ќе полага, а на тие по вас, а во нив спаѓам и јас:)
ќе биде многу потешко.Треба од в година да се фати салам книгата, нема пријатели и врски за на матура.:helou:

Од каде ова? Ќе има усмен дел, па зар тоа значи ќе биде МНОГУ потешко?!

Game 1: 12.06.2008 / 09.00 am / High Schools Arena / Сулејман Рушити Vs. High Schooool Studeeeeents!!! :vozbud:

Ај нека ни е со среќа утре и убаво да си поминеме на матурата :pos2:

utre ima da da fuceeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!!

Јас само што се вратив од испитот, и морам да признаам дека не беше тешко. Од литература беа дадени Сердарот, Т’га за југ, Везилка, Чичко Горио, Пустина и Илијада.Повеќето од прашањата беа очекувани, правецот на кој делото припаѓа, некое прашање од извадокот итн...Граматика зачудувачки имаше три дефиниции, да се дополнат прашањата, а јас мислев ќе биде се’ вежби... Есејот беше на тема нешто како За човек не е потребно само леб, туку љубов и разбирање... Некој да ми го прочита текстов, ќе се дупне од смеење набрзина што го пишував :) Имаше да се напише и писмо и вест. И за крај, пет текста...

ne bese tesko ama ic ama ete pak uspeav da zaebam nekolku stvari....tocno gi imav odgovoreno prasanjata ama pogresno gi nackrtav na toj listot kade syo trebase da se popolnat odgovorite....3 boda zijan u start a za pojse ne znam...temata za tekstot bese tapa , pisuvav sto stignav i mozam da kazam deka sodrzinski mnogu ne e jako ama strukturno,pravopisno,gramaticki e tocno i tuka ocekuvam 9,10 boda od mozni 13........za vesta i za pismoto ,ok napisav ama moze da mi otkinat 2-3 boda......

za literatura delot so primeri i odgovori ne bese mnogu tezok ama bese na nivo...onaka,taman....

sve na sve,zadovolen sum , kje polozam so sigurnost ama dali kje bide petka ne znam....88-92, extra bi bilo .........

Па не беше толку тешко колку што мислев само ја си имам проблеми со граматиката уште од основно и мака мачев со неа :kesa::kesa:ама се надевам дека се ке биде во ред и дека сум положила.А, што се однесува до есејот :pos2:лееелее какви глупости испонаписав се збунив ептен.

јас супер поминав :vozbud: може да ми скинат по 2-3 бода за есејот и вест и писмото....ама не би требало, оти структурно ми е точно, и граматички, е сеа они како ќе оценат, дали има доволно вокабулар или не, тоа е друго...и од делата може 2-3 бода да ми фалат...се на се, очекувам негде 90 бода! 5 мора да ми дадат:se_ molam

Па дами и господа, можам комотно да кажам дека ја положив матурата. Е сега, со каква оценка, не знам, минимум 70 поени имам, и тоа со мое необјективно сметање, сам си кинам бодови:)
Мислам дека ќе имам негде околу 80 до 88 бода, значи или 4 или 5. Ќе видемо, ќе видемо...

Прилично лесно, со само неколку така понезгодни прашања и глупава тема за есеј. Како и да е треба да бидат 85 - 90 бода.

И јас само што завршив и мора да казам дека не беше многу тешко. Се надевам дека ќе положам. Дали некој знае да ми каже кога ќе бидат резултатите? Јас чув дека одма утре ќе биле преледани.

И јас само што завршив и мора да казам дека не беше многу тешко. Се надевам дека ќе положам. Дали некој знае да ми каже кога ќе бидат резултатите? Јас чув дека одма утре ќе биле преледани.
Абе специјално за тебе ќе брзаат за до утре:pos2: Јас слушнав дека дури после еден месец ќе кажат.

И јас слушнав по еден месец... Кај може толку многу брзо да прегледаат... со пробната се влечеа, се влечеа... :)

А бе и јас го слушнав тоа дека ќе бидат за 1 месец. Ама денеска некој професор чија жена е во државната комисија рече дека демек многу професори биле ангажирани и дека ќе го прегледале до утре. Според тоа колку ни е експедитивна држават и на мене не ми се верува ама ајде :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom