Матура...

• Креатор на темата Креатор на темата Ханзо
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Има ли некој тука математика што ќе полага? Знам дека дигитрони не смеат да се носат, но не знам за ленири и шестари, ќе може или не, сепак, 50% е геометрија!
Јас ќе полагам математика - напредно ниво. :)
Еве од сајтот на bro одговор на твоето прашање:
Za vreme na ispitot potrebno e ucenikot da ima geometriski pribor, a po procena na Drzavnata maturska predmetna
komisija po matematika, za celiot test ili za del od testot moze da bidat ponudeni i formuli, a isto taka, moze da bide
dozvoleno koristenje na kalkulator.
Ти земи си и дигитрон со тебе, па ако не е дозволено нема да го користиш. :)

брејќинк њуз: Д грејт спам аутор поминал скроз одличен. 4 години !
Знаете зошто го прави ова ?? Епа ќе дознаете во вестите во 17 :)

Абе ова година ке поминиме најлесно ние само формално дека сме полагале матура оти маккедонски на пр од вкупно 100 поени што носи тестот 30 поени можиш да се фатиш само ако знајш да читаш и да пишиш (препишвиш) и англиски е нешто слично само текстојте шо треба да се напишат се малку по зафркнати но со оглед на тоа дека прегледувачите од бирото за развој на образованието добиле информација да не се најдат толку грешки само тие најелементарните говори за тоа колку тешка ке биди матурата :icon_lol:.
Нека му ја мислат тие шо ке полагаат после нас :salut:

Сачекај малце, сите веројатно го имате оној материјалот за полагање државна матура по македонски јазик т.е. скриптата(380стани) каде што се можеби наведени сите оние работи што се потребни за да се положи матурата .. Таму се вбројани сите дела за обработка или од таму треба некои дела да се изостават ???? :icon_conf

„За матуранти“ од Билјана Богданоска? Јас се спремам од таа книга, а има и дела што не требаат, ги имаш во програмата на страната за Биро за развој на образованието. Многу работи не требаат од книгава, пошто не ни треба толку теорија, ама има и некои вежби, тие се поважни...

Инаку, тој што бара да не се полага матура сака да наведе прости деца да не пишуваат... Тој ќе пишува...

Абе ова година ке поминиме најлесно ние само формално дека сме полагале матура оти маккедонски на пр од вкупно 100 поени што носи тестот 30 поени можиш да се фатиш само ако знајш да читаш и да пишиш (препишвиш) и англиски е нешто слично само текстојте шо треба да се напишат се малку по зафркнати но со оглед на тоа дека прегледувачите од бирото за развој на образованието добиле информација да не се најдат толку грешки само тие најелементарните говори за тоа колку тешка ке биди матурата :icon_lol:.
Нека му ја мислат тие шо ке полагаат после нас :salut:
Зошто да му ја мислат? Ако си учеле ќе си поминат, ако не, кој им е крив?

Евестигна ивтор мејл забојкот на државнатаматура.

Utre vo eden saat se organizira strajk protiv drzavnatamatura.Ucenicite ne se dovolno podgotveni poradi kratkiot vremenskiperiod naraspolaganje. Ova e posledna sansa da dokazeme deka nasiotstav e cvrsti deka nikoj nemada go unisti ona sto sme go gradele ovie 4 godini. Dabideme realni dekakolku i da sedneme da ucime nikogas nema da bideme100% podgotveni. Se evo nasi race i ako sme obedineti utre mozebi keuspeeme, nisto nema daizgubime ako se obideme.Utre Vo eden casot predministerstvo i vemolime da ne se otkazete, zaedno ke uspeeme.

Нешто сме граделе овие четири години... Ах...камо ли да градевме...

Зошто да му ја мислат? Ако си учеле ќе си поминат, ако не, кој им е крив?
Да ке поминат ама не така лесно како нас зошто ке имаат плус работи за полагање како што е на пр усмен дел.

Рокси во право си.На тие што идат по вас ќе им биде потешко.Вие сте прва генерација што ќе полага, а на тие по вас, а во нив спаѓам и јас:)
ќе биде многу потешко.Треба од в година да се фати салам книгата, нема пријатели и врски за на матура.:helou:

Да ке поминат ама не така лесно како нас зошто ке имаат плус работи за полагање како што е на пр усмен дел.

Супер, едвај чекам. Така треба, сите држави имаат државна матура, само ние најпаметни ќе се правиме, ќе одложуваме.
Пак ќе речам, тој што си учел, ќе нема проблем, ќе треба само да прочита по еднаш, а кој не учел ќе праќа вакви мејлови.

Со 100 писмени грешки во 102 збора:pos::pos::pos:

абе аман кој е овај шо спамират... мојт тој со неговата дружина да се соберат и во четврток да протестирет ние дур полагаме... страшна работа... рано му текнало... браво за него...
туку информатика шо ќе се дешават знајт некој?

Ми се чини дека темава ќе заврши в канта. Не за друго : за да имате повеќе време да ја спремите матурата здраво за готово и да него губите во млатење празна слама!!! :star:

Ми се чини дека темава ќе заврши в канта. Не за друго : за да имате повеќе време да ја спремите матурата здраво за готово и да него губите во млатење празна слама!!! :star:

ne be, cekaj neka pomine maturata za da tuka da se kazat impresiite od ispitite....:smir:

абе аман кој е овај шо спамират... мојт тој со неговата дружина да се соберат и во четврток да протестирет ние дур полагаме... страшна работа... рано му текнало... браво за него...
туку информатика шо ќе се дешават знајт некој?
Информатиката ти е интерен дел од матурата.... така да тоа останува на професорите што работат во вашето школо да ги спремат прашањата... прашај си кај професорите...
Јас полагам информатика, и кај мене ќе има: CorelDraw, Web Browser (Internet), Word, Excel, Power Point и тоа ќе да е... и сто посто ќе ти бутнат прашања општи за Информатика и за Компјутери...:toe:

епа колеги, со среќа утре...кршете нозе :vozbud:јас мислам оти растур ќе направиме, за инает...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom